הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 03-03-06, 10:03   # 1
oranm23
משתמש חדש

מיני פרופיל

oranm23 לא מחובר  

מה ההבדל בין asp לבין asp.net

תודה לכל עונה
  Reply With Quote
ישן 03-03-06, 10:26   # 2
mosheyr
חבר בקהילה

מיני פרופיל

mosheyr לא מחובר  

שלום :

ASP.NET זו טנולוגיה חדשה של מייקרוסופט - ההבדל העקרוני בשפה זו יש מודולים שלמים שקיימים כבר בתור אובייקיטים וכל מה שאתה צריך זה להציב אותם בתכנות שלך ולשנות את הפרמטרים שלהם (יש לך כמעט שליטה מלאה על כל הפרמטרי)

לדוגמא : בASP רגיל בשביל לשלוף/להכניס מידע למסד נתונים היה צורך בכתבית שורות רבות של קוד לעומת זאת ב.NET יש אובייקט שיודע להתקשר למסד הנתונים ולהציג את המידע כמעט בלא צורך בכתיבת שורות קוד.

אם אתה ממש מתעניין זו נקודה טובה להתחיל בה
WWW.ASP.NET
  Reply With Quote
ישן 03-03-06, 10:44   # 3
oranm23
משתמש חדש

מיני פרופיל

oranm23 לא מחובר  

הבנתי תודה
והתכנות ב visual studio לא שונה ? עדיין בונים בתוך דף asp רגיל ?

- לפי מה שאתה אומר עדיף לי כבר לא לגעת ב asp רגיל אלה עם כן אני רוצה להיכנס למאחורי הקלעים של הפונקצייה ?
  Reply With Quote
ישן 03-03-06, 10:46   # 4
Beesites
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?]

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Beesites שלח הודעה באמצעות MSN אל Beesites

Beesites לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי mosheyr
שלום :

ASP.NET זו טנולוגיה חדשה של מייקרוסופט - ההבדל העקרוני בשפה זו יש מודולים שלמים שקיימים כבר בתור אובייקיטים וכל מה שאתה צריך זה להציב אותם בתכנות שלך ולשנות את הפרמטרים שלהם (יש לך כמעט שליטה מלאה על כל הפרמטרי)

לדוגמא : בASP רגיל בשביל לשלוף/להכניס מידע למסד נתונים היה צורך בכתבית שורות רבות של קוד לעומת זאת ב.NET יש אובייקט שיודע להתקשר למסד הנתונים ולהציג את המידע כמעט בלא צורך בכתיבת שורות קוד.

אם אתה ממש מתעניין זו נקודה טובה להתחיל בה
WWW.ASP.NET
לא יודע עד כמה הדוגמה הזאת טובה - אני חושב שב ASP הרגיל וב דוטנט הרצת שאילתות מול הדטבייס נעשית בערך באותו מספר שורות.

ההבדלים העקרוניים, כפי שאני רואה אותם :

ASP.NET מאפשרת "לערבב" בקלות יחסית מספר שפות תכנות (בעיקר VB.NET ו C#, אך גם - ולא רק - C++.NET, J#, ובעזרת תוספות צד שלישי אפילו שפות כמו Cobol, Fortran, Perl, Pascal, PHP, Pyhton ועוד). החשיבות היא שבאותה אפליקציה ניתן להשתמש בקלות רבה (מאד) בקוד משפות אלה, פשות על-ידי OOP (תכנות מונחה-עצמים) רגיל, כאילו כתבת את הקוד באותה שפה.

ASP.NET חוסכת הרבה מזמן התכנות של צד הלקוח, בכך שהיא מבצעת הרבה ממנו עבורך.

ב ASP.NET הקוד מקומפל בהרצתו הראשונה ולא בכל הרצה.

ב ASP.NET יש הפרדה רבה יותר בין התכנות לעיצוב (מה שנקרא CodeBehind - הקוד נמצא מאחור, ואפשר לערוך את קבצי העיצוב בלי שהמעצב יעשה נזק כמו אם הוא יערוך דף ASP ).

יש עוד הבדלים רבים, אבל שלא יובן ממה שכתבתי שאין עדיין מקום ל ASP הרגילה. ASP הרגילה היא שפת סקריפטינג. היא עדיין שימושית, בעיקר לתוספות קטנות ולא לאפליקציות גדולות. אין טעם לכתוב אפליקציית דוטנט רק על-מנת לשלוח טופס צור קשר בדף ASP רגיל.
  Reply With Quote
ישן 03-03-06, 10:52   # 5
oranm23
משתמש חדש

מיני פרופיל

oranm23 לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Beesites
לא יודע עד כמה הדוגמה הזאת טובה - אני חושב שב ASP הרגיל וב דוטנט הרצת שאילתות מול הדטבייס נעשית בערך באותו מספר שורות.

ההבדלים העקרוניים, כפי שאני רואה אותם :

ASP.NET מאפשרת "לערבב" בקלות יחסית מספר שפות תכנות (בעיקר VB.NET ו C#, אך גם - ולא רק - C++.NET, J#, ובעזרת תוספות צד שלישי אפילו שפות כמו Cobol, Fortran, Perl, Pascal, PHP, Pyhton ועוד). החשיבות היא שבאותה אפליקציה ניתן להשתמש בקלות רבה (מאד) בקוד משפות אלה, פשות על-ידי OOP (תכנות מונחה-עצמים) רגיל, כאילו כתבת את הקוד באותה שפה.

ASP.NET חוסכת הרבה מזמן התכנות של צד הלקוח, בכך שהיא מבצעת הרבה ממנו עבורך.

ב ASP.NET הקוד מקומפל בהרצתו הראשונה ולא בכל הרצה.

ב ASP.NET יש הפרדה רבה יותר בין התכנות לעיצוב (מה שנקרא CodeBehind - הקוד נמצא מאחור, ואפשר לערוך את קבצי העיצוב בלי שהמעצב יעשה נזק כמו אם הוא יערוך דף ASP ).

יש עוד הבדלים רבים, אבל שלא יובן ממה שכתבתי שאין עדיין מקום ל ASP הרגילה. ASP הרגילה היא שפת סקריפטינג. היא עדיין שימושית, בעיקר לתוספות קטנות ולא לאפליקציות גדולות. אין טעם לכתוב אפליקציית דוטנט רק על-מנת לשלוח טופס צור קשר בדף ASP רגיל.

אם יש לי ידע בסיסי ב asp והתפנה לי זמן עכשיו אני מועניין ללמוד על מה כדי לי ללכת ?
  Reply With Quote
ישן 03-03-06, 11:12   # 6
בניה
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

בניה לא מחובר  

בס"ד

c# או PHP.
  Reply With Quote
ישן 03-03-06, 11:15   # 7
Eye-Soft
Permanently Banned

מיני פרופיל

Eye-Soft לא מחובר  

ברמת העיקרון אלה שתי שפות שונות.
ישנן מספר דרכים להתסכל על זה.
מצד אחד:
ASP קלה יותר (לתכנות), נוחה יותר למתכנת המתחיל ולא דורשת ידע בתכנות מונחה עצמים.
ASP עדין חזקה לASP.NET ברמת תכנות אתר רגיל לא טובה בהרבה. מצד שני, ברגע שמגיעים לתכנות אתר ברמה של YNET, NANA, WALLA מומלץ לעבוד עם ASP.NET. שלא תבין אותי לא נכון, WALLA NANA וYNET כרגע עובדים על ASP :P אבל הם פשוט יצאו לפני שבכלל חשבו על ה.NET

הצעה שלי, תלמד ASP, אחר כך, תעבור לC# וVB.NET ואז תחשוב על ASP.NET
  Reply With Quote
ישן 03-03-06, 11:41   # 8
oranm23
משתמש חדש

מיני פרופיל

oranm23 לא מחובר  

הבנתי תודה רבה לכולם על העזרה
  Reply With Quote
ישן 03-03-06, 13:32   # 9
שקד
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

שקד לא מחובר  

וגם חשוב להזכיר שאם יש לך נסיון ב C# או ב-VB
אז יהיה לך יותר קל ללמוד asp dot net

בהצלחה
ישן 04-03-06, 18:49   # 10
ExTremRoke
מתאורר / יצא בחוץ

מיני פרופיל

ExTremRoke לא מחובר  

אתה צודק מאוד אני ממליץ לך על ספר שאני כרגע קורא על asp.net הוא מדבר על כל הנושים הוא עולה כ280 ש"ח ספר מאוד מומלץ!!
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום