הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 03-11-06, 20:24   # 21
yNaxon
אקס מנהל

yNaxon's Avatar

מיני פרופיל

yNaxon לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
מי שהיה בעזה ולבנון יוכל לספר לך שזה סיפור אחר לגמרה. למרות שבלבנון לא הייתי, קצת חשיבה מראה שהלחימה בעזה אומנם לא קלה אך יותר פשוטה מהלחימה באזור דרום לבנון. ישנן מספר סיבות:

-לרצועת עזה יש 2 גבולות: הגבול הראשון עמנו, מדינת ישראל והגבול השני הוא עם מצרים- מדינה שלא תעביר נשק לארגוני טרור בשל הסכמי השלום איתנו. בניגוד למצב זה, ללבנון יש גבול עם סוריה ולסוריה גבול עם איראן מה שמאפשר מעבר ישיר של אמל"ח לחיזבאללה.

-יש לנו שליטה כמעט מלאה על היציאה של עזה לים מה שמונע העברה של רוב הסחורות (שזה כולל מזון, תרופות, נשק וכו...) לרצועה. כמו כן יש לנו שליטה מלאה על המרחב האווירי של עזה. בניגוד למצב זה, ללבנון יש שטח אווירי שלנו אין כל שליטה עליו והגישה לים פנויה (כרגע יש פיקוח של כוחות האו"ם).

-מחבלי החיזבאללה מצויידים בנשק מתקדם ללוחמה ברכבים משוריינים ובכוחות חי"ר. כמו כן חומרי הנפץ שבהם החיזבאללה משתמש אינם מאולתרים. כמו כן הם מצויידים באמצעי ראיית לילה. איך לשכוח שרובם עברו הכשרה מלאה? הגענו למחבלים בעזה? נשקים יחסית לא מתקדמים (רובי סער, מטענים מאולתרים, מדי פעם טילי נ"ט די מיושנים), אין ציוד לראיית לילה (אולי מספר מכשירים בודדים) מה שנותן לנו שליטה הרבה יותר טובה בלילה.

אנחנו ננצח, תנו לצה"ל זמן.

הבעיה היא שיש לנו ממשלה שלא לוקחת החלטות נכונות,וזו הייתה הכוונה שלי.
ושי,אם התכוונת אלי,זה ממש לא ככה.
ישן 03-11-06, 20:31   # 22
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי YsTyle
[/B]
הבעיה היא שיש לנו ממשלה שלא לוקחת החלטות נכונות,וזו הייתה הכוונה שלי.
ושי,אם התכוונת אלי,זה ממש לא ככה.

הממשלה גרועה, אין מה לעשות- צריך מנהיג חזק.
אומנם אני לא מסכים עם שרון בכל החלטותיו (למרות שאני ממש אהבתי אותו), אך זה היה ראש ממשלה שלדעתי היה נותן הרבה יותר חופש פעולה.

עכשיו העיקר לתת לחיילינו הגיבורים את כל התמיכה. דרך אגב, הממשלה משתפרת, היום בבוקר הרסו חלק ממסגד והערב הפציצו ליד מסגד- דבר שפעם לא העיזו לעשות.

Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום