הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 03-12-07, 00:41   # 31
Shart
הוסטסניון

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Shart

Shart לא מחובר  

ממש עצוב,
הממשלה הזו מוכיחה את הטיפשות שלה יותר ויותר(מיום ליום).
אני מרוויח פי 2 מהאישה הזו בחודש(בן 16),בלי להתאמץ יותר מידי.
הממשלה חייבת לדאוג למורים,המדינה הזו לא יכולה להמשיך להתנהל ככה.
  Reply With Quote
ישן 03-12-07, 01:15   # 32
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

כל הדיון כולו מתבסס על המייל ההזוי שאני בספק אם אמיתי לכן לא אגיב בנושא מאבק המורים אלא רק בנושא המייל:

כתוב בתלוש למעלה משכורת של מורה עם תואר במדעי המחשב (עזבו את זה שבמייל כתוב הנדסת תוכנה שזה לא אותו תואר), אבל ממש מוזר שמישהו יזכיר שזה תלוש של אדם בעל תואר כזה כשהוא לא עובד במקצוע. אני לא הבנתי את עצמי אז אסביר: זה כמו שיהיה לי תואר ברפואה אבל אני אעבוד כשליח וכאשר ארצה לצאת למאבק להעלאת המשכורת שלי ארשום על התלוש ואפיץ: זוהי משכורתו של אדם בעל תואר ברפואה (7 שנים) + התמחות (4 שנים נראה לי).

כתוב במייל שהיא ידעה שהיא הולכת להרוויח מעט אבל לא כזה מעט. מוזר, אתם לא חושבים כך? לדעתי היא ידעה בדיוק כמה היא תרוויח כי חתמה על הסכם שכר לפני כניסתה למקצוע - ככה שתלונות לא יכולות להיות לה על זה שהיא חשבה שהיא תרוויח יותר (היא מרוויחה בדיוק כמו שכתוב בהסכם עליו חתמה).

ציטוט:
יצא לי במהלך חיי לעבוד בעבודות רבות, כולל ניקיון, מלצרות, מכירה, עבודה משרדית ועוד. וכמובן בפיתוח תוכנה. ואני אומרת את זה בלי להתבלבל:
מקצוע ההוראה הוא אחד המקצועות הכי קשים שיש.
תגידי לי שהיא טועה? מה, הוראה יותר קשה ממלצרות?! הוראה יותר קשה מעבודה משרדית?! לא...
הוראה אחת המקצועות הקשים שיש? אני לא יודע איפה עבדת בניקיון, אך נסי להיכנס לנעליהם של מנקי העירייה - מסכנים קשי יום שעובדים בשעות הבוקר המוקדמות בעבודה משפילה (כן משפילה, תגידו מה שתגידו) מול כל העולם ואחותו. וזו רק דוגמא אחת. אני חושב שלמזייף המייל יש עוד מה ללמוד על החיים לפני שהוא ממציא פרטים.

ציטוט:
זה מקצוע שדורש יכולות פיזיות, יכולת עמידה מול קהל, יכולת לעניין קהל (בני נוער !!!!) יכולת לשים לב לכמה שיותר תלמידים בו זמנית במהלך השיעור: מי מדבר, מי נרדם, מי יצא לשירותים ולא חזר, מי כבר פעם שניה לא מכין שיעורי בית, מי בא בלי תלבושת אחידה, ומי הטלפון שלו על השולחן, מי חולם ולא איתך, מי עצוב בצורה מדאיגה. ובתוך כל זה להעביר שיעור במתמטיקה לבגרות בזמן בלתי אפשרי של 45 דקות, אה, כן – וגם שהתלמידים יבינו.
זה החלק האהוב עליי במייל. יכולות פיזיות? מזייף המייל יודע מזה יכולות פיזיות? עבודה בה יושבים על כיסא היא לא עבודה שמצריכה יכולות פיזיות. עמידה מול קהל? זה או שיש לך את זה או שאין לך את זה או שאתה הולך לקורס שנותן לך את זה (מומכים בתחום אמרו שזו תכונה שאפשר לקבל גם בגיל מבוגר, לא צריך להיוולד עם זה). לעניין בני נוער? מה שמורה למתמטיקה לא יעשה הוא לא יעניין בני נוער - רוב רובם פשוט משתעממים מזה ואלה שאוהבים ומתעניינים סביר שכבר עברו את הרמה של השיעור וגם הם משתעממים.

שהתלמידים יבינו? כנראה בשביל המורים זה החלק הקשה כי אחוז ההצלחה בבגרויות ממש נמוך משנה לשנה (בואו נאשים רק את הנוער, המורים בכלל לא אשמים). ולכל אלה שיגידו שיש ככה וככה וזכאות לתעודת בגרות: בשבילי בגרות עם ממוצע 80 היא לא הצלחה התכוונתי שהציונים יורדים לא רק לזה שאנשים נכשלים.

ציטוט:

ולא להגיד שום דבר שעלול לפגוע, ולא לעשות אף טעות – כי 40 זוגות עיניים נשואות אליך, וכל טעות מיד נרשמת ב-40 מחברות, ולך תתקן את זה עכשיו. אני לא מכירה עוד עבודה שבכל רגע ורגע אתה נתון בפיקוח של 40 בני נוער, ומאחוריהם 80 הורים. ואיך שמסיימים שיעור, צריך לאסוף כוחות, אין זמן לשתות או לאכול, ישר לכיתה הבאה – והכל מהתחלה.
זה באמת חלק שפחות איכפת למורים ממנו, הם מעליבים ומשפילים ילדים חופשי. יש את הפראיירים שלא מגיבים ואלה שמגיבים למורה באופן מילולי ירשמו בסטטיסטיקה של תקיפה מילולית של מורה (למרות שהמורה פגע בהם קודם).

שוב אני אומר, הגבתי רק למייל ולא למאבק המורים הכללי, אך בכל זאת אתן את דעתי הכללית:

מורה ממוצע עובד 4-5 שעות ביום? (אם באמת מחשבים ממוצע אולי פחות) מה לעשות, באף מקום כמעט לא נותנים שכר על מה שאתה עושה מחוץ לשעות העבודה. לא למנכ"ל, לא לרופא, לא לקצין, לא מנהל החשבונות ולא לאף אדם אחר. נניח שבאמת הם מלמדים בממוצע 4 שעות ביום (אם מסכימים אם זה שאף אחד לא מקבל כסף על מה שהוא עושה מחוץ לשעות העבודה). יש יום חופשי ובימינו ברבים מהתיכונים לא מלמדים ביום שישי. מזה אומר? 4 שעות * 4 ימים * 4 שבועות. 64 שעות בחודש. אני רק יכול להגיד לכם שאבא שלי שבמקצועו רופא ובמשכורתו הבסיסית (בלי עבודות נוספות) לא מרוויח הרבה יותר ממורה תיכון ממוצע היה חולם על עבודה כזו (הוא עובד 6 ימים בשבוע ובדר"כ ב4 וחצי ימים עובד מספר שעות שמורה עובד בחודש...וכמה עבודה יש לו בבית מחוץ לשעות העבודה? בואו נגיד שבממוצע הוא יושן 4 שעות בלילה)
  Reply With Quote
ישן 03-12-07, 03:08   # 33
ETWD
חבר על

מיני פרופיל

ETWD לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי meshuga צפה בהודעה
אתה בטוח שאתה בן 17?...

ומזה "מת' זה לא היסטוריה"..המורה בודק (לפחות כל המורי מת' בבית ספר שלי) את הדרך, מסמנים את הטעות...לא "נכון/לא נכון"..וחוץ מזה..אתה מדבר על מקצוע אחד בעוד שיש עוד הרבה מקצועות בבית ספר.

וכמו שכתבו לך. זה 4 מבחנים לכיתה...או נגיד..לשכבה...תכפיל את זה..ומה עם בחנים? מה עם הכנת תוכנית למידה לשיעור?
תפסיק לבלבל שטויות...אם לא היה לך כתוב פרופיל בגיל..הייתי מניח שאתה אולי בן 13 שרק נכנס לחטיבה.

מקסימום 6 שעות ביום?....אני לומד 8..ואני רואה מורים שמגיעים לפני לבי"ס וחוזרים עוד אחריי (ישיבות צוות וכו')
בטוח במאה אחוז שאני בן 17 ואני לא אפרט יותר בקשר לגיל.

4 מבחנים לכיתה? אני לא יודע איפה אתה לומד אבל לכל שכבה יש קבוצה אחת של תלמידים (לפי הרמה - יח"ל), זאת אומרת, 3 שכבות בתיכון - חישוב פושט - 12 מבחנים בשנה!!!
^(בקשר להודעה של A.M.F)

אם המורים היו כאלה טובים אז השביתה הייתה קצת מוצדקת וזה מתבטא בכמה דברים כמו: לפי החוק, מורים צריכים להחזיר מבחנים תוך שבועיים ולא יותר, הרבה זמן לא קיבלתי מבחן תוך שבועיים. אם נלך לפי החוקים אז המורים מפרים די הרבה חוקים דומים שהם כמובן לטובת התלמידים אבל הם עושים למורים טיפה חיים קשים כי כל החופשות לא מספיקות.
שמורה רואה תלמיד מתקשה הוא לא ינסה לעזור לו, הוא יפנה אותו לחבר אחר, הרי אותו מורה עובד קשה ואין לו זמן.
לא נשכח את המורים שמשפילים\מעליבים מול כל הכיתה את אותו תלמיד "מסכן" שעשה טעות קטנה ולעומת זאת, אם זה היה הפוך אז התלמיד היה נענש כאילו רצח. המורים מנצלים את המעמד שלהם מול התלמיד בלא מעט פעמים.
ויש עוד הרבה דברים שלא עולים לי לראש.

אין ספק שיש מורים שמשכורת גבוהה מגיעה להם כי הם נותנים את הנשמה בשביל התלמידים כדי שיצליחו אבל אחוז המורים האלה הוא כל כך נמוך.

תמשיכו להיות כאלה תמימים ולהאמין למייל הזה שכולו זיוף אחד גדול.

Last edited by ETWD; 03-12-07 at 03:23..
  Reply With Quote
ישן 03-12-07, 09:46   # 34
A.M.F
חבר וותיק

מיני פרופיל

A.M.F לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי ETWD צפה בהודעה

4 מבחנים לכיתה? אני לא יודע איפה אתה לומד אבל לכל שכבה יש קבוצה אחת של תלמידים (לפי הרמה - יח"ל), זאת אומרת, 3 שכבות בתיכון - חישוב פושט - 12 מבחנים בשנה!!!
^(בקשר להודעה של A.M.F)
לבדוק כל מבחן במתמתיקה זה לפחות חצי שעה. תכפיל את זה בארבעים תלמידים זה יוצא לך 1200 דקות למבחן. תכפיל את זה בארבע, כי יש ארבע מבחנים לכיתה. כמה זה יוצא? 4800 דקות לכיתה. אתה אומר שכל מורה מלמד רק שלוש כיתות? (בדיעבד יש כאלה שמלמדים גם 5, לא רק המורים של המתמתיקה שובתים אתה יודע) סבבה, נכפיל בשלוש- 14,400 דקות. חישוב פשוט.

וכל זה רק על הבדיקת מבחנים, בבית, בחינם, בלי כסף, כלול בשכר. בשעות כמה זה יוצא? 240 שעות של בדיקת מבחנים בבית, בשעות אחר הצהריים, כשכבר חוזרים מהלימודים סחוטים, או שעושים את זה באחר הצהריים של שבת, או שעושים את זה ב-12 בלילה, אבל הם צריכים לעשות את זה.

ותחשוב שזה רק הבדיקת מבחנים...
  Reply With Quote
ישן 03-12-07, 15:46   # 35
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

ציטוט:
לבדוק כל מבחן במתמתיקה זה לפחות חצי שעה. תכפיל את זה בארבעים תלמידים זה יוצא לך 1200 דקות למבחן. תכפיל את זה בארבע, כי יש ארבע מבחנים לכיתה. כמה זה יוצא? 4800 דקות לכיתה. אתה אומר שכל מורה מלמד רק שלוש כיתות? (בדיעבד יש כאלה שמלמדים גם 5, לא רק המורים של המתמתיקה שובתים אתה יודע) סבבה, נכפיל בשלוש- 14,400 דקות. חישוב פשוט.

וכל זה רק על הבדיקת מבחנים, בבית, בחינם, בלי כסף, כלול בשכר. בשעות כמה זה יוצא? 240 שעות של בדיקת מבחנים בבית, בשעות אחר הצהריים, כשכבר חוזרים מהלימודים סחוטים, או שעושים את זה באחר הצהריים של שבת, או שעושים את זה ב-12 בלילה, אבל הם צריכים לעשות את זה.

ותחשוב שזה רק הבדיקת מבחנים...
1. לא בכל כיתה יש 40 תלמידים, בבית הספר שלי הייתה רק כיתה אחת מתוך 11 שיש בה מעל 32

2. מאיפה הגעת לנתון שלוקח חצי שעה לבדוק מבחן במתמטיקה? אצלנו חלק מהמורים היו בודקים לך במקום אחרי שעשית את המבחן והיה לוקח בדיוק 5 דקות...

3. יש מורים שלא מלמדים יותר מכיתה בשכבה.

כל המשוואה שעשית פה דפוקה מהיסוד כי הוספת נתונים שלא נכונים לכל מורה ואין דרך לדעת אפילו אם לרובם...
  Reply With Quote
ישן 03-12-07, 16:10   # 36
A.M.F
חבר וותיק

מיני פרופיל

A.M.F לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Byte צפה בהודעה
1. לא בכל כיתה יש 40 תלמידים, בבית הספר שלי הייתה רק כיתה אחת מתוך 11 שיש בה מעל 32

2. מאיפה הגעת לנתון שלוקח חצי שעה לבדוק מבחן במתמטיקה? אצלנו חלק מהמורים היו בודקים לך במקום אחרי שעשית את המבחן והיה לוקח בדיוק 5 דקות...

3. יש מורים שלא מלמדים יותר מכיתה בשכבה.

כל המשוואה שעשית פה דפוקה מהיסוד כי הוספת נתונים שלא נכונים לכל מורה ואין דרך לדעת אפילו אם לרובם...
אני מדבר על הכלל, לא על מקרים ספציפים כמו בבית ספר שלך. שוב פעם..
ציטוט:
שלוקח חצי שעה לבדוק מבחן במתמטיקה
המורה שלך בודקת מהר. ניחא.. מדבר על הכלל.. יש היסטוריה וגם אזרחות וגם תנך וגם ספרות וגם לשון והבעה

כנ"ל לגבי סעיף מספר 3 - אני מדבר על הכלל.

תנסה לחשוב רגע בגדול, אל תשווה דברים רק לבית ספר שלך, יש עוד מלא מלא בתי ספר עם מלא תלמידים בכיתה, מלא מבחנים מלא בדיקות, מלא מערכי שיעור.. בקיצור לא חסר

ואצלי אגב, יש 44 תלמידים בכיתה.
ואל תקרא למשוואות שלי דפוקות מהיסוד.
  Reply With Quote
ישן 03-12-07, 16:24   # 37
Ori The Man
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Ori The Man Send a message via Skype™ to Ori The Man

Ori The Man לא מחובר  

אתם לא מבינים
אתם אומרים אם המורים רוצים לקבל יותר שילכו לעבוד במשהו אחר

תחשבו מה יהייה לילדים שלכם!
להיות מורה זה יחשב כמו להיות סתם עובד פשוט בכל מקום והילדים שלכם יקבלו את החינוך הכי גרוע שיש!
כשהשכר יעלה יבואו יותר ויותר אנשים איכותיים שרוצים ואוהבים ללמד ולתת חינוך כמו שצריך
ולא כל הזבל שלא היה להם מקצוע אז למדו טיפה ובואו להיות מורים!

המורה שלי ללשון היא דוקטור ללשון
היא מלמדת גם את הכיתה שלי וגם באוניברסיטה
היא מהדור הישן (זקנה טיפה) ולא איכפת לה מכלום היא כל כך רוצה שתצליח שהיא נותנת לך הכל! ונותנת באמת מהלב
והיא המורה היחידה שככה (אצלי לפחות) האחרות מתיחסות לזה כאלה עוד סתם חומר ועוד סתם דבר
וזה בגלל השכר
הם לא מוכנות להשקיע בשביל כזה שכר

תחשבו שוב אם אתם מעדיפים שיוסיפו בשכר ויבואו מורים מקצועיים למענכם ולמען עתיד ילדיכם
או שאתם מעדיפים שהילדים שלכם ילמדו עם איזה איציק אחד שלפני שהוא היה מורה הוא היה מנקה רחובות
  Reply With Quote
ישן 03-12-07, 16:57   # 38
SDF
חבר בקהילה

מיני פרופיל

SDF לא מחובר  

אם נעזוב לרגע את המורה הספיציפית הזאת, והתלוש שלה.
כל אותם המגיבים שרשמו שהמורים ידעו למה הם הלכו, ויכלו לא ללכת לזה,
אז כן, זה נכון, לכן הרבה אנשים עם נתונים טובים בוחרים ללכת למקצועות יותר נחשבים,
אבל אז, מי יחנך את הילדים שלי ושלכם בעוד כמה שנים?

כל אותם האנשים שלא הצליחו להתקבל לשום מקום חוץ מלהוראה?
ועוד קמצוץ אנשים שהאדיאולוגיה חשובה להם (אבל הם כל כך מעט)?

אני בן 22 עכשיו, בצבא עסקתי בהדרכה, וזה באמת כייף, ואתה רואה כיצד אתה משפיע,
חשבתי הרבה אם ללכת למשהוא של הדרכה\הוראה, זה חשוב לי להשפיע ולשנות,
אבל עם כל הכבוד, אי אפשר למרוח אדיאלים על לחם.
ולכן אני שנה א' בהנדסת תוכנה.

אני מקווה שהמורים לא יוותרו על המאבק שלהם, מורה שטוב לו גם יקרין את זה החוצה,
תנאים טובים למורים יעלו את דרישות הסף מהמורים ואנשים יותר איכותיים יגיעו למערכת
החינוך.
חינוך טוב יותר-> אנשים טובים יותר-> פחות אלימות-> פחות תאונות דרכים.
ישן 03-12-07, 17:01   # 39
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי A.M.F צפה בהודעה
אני מדבר על הכלל, לא על מקרים ספציפים כמו בבית ספר שלך. שוב פעם..

המורה שלך בודקת מהר. ניחא.. מדבר על הכלל.. יש היסטוריה וגם אזרחות וגם תנך וגם ספרות וגם לשון והבעה

כנ"ל לגבי סעיף מספר 3 - אני מדבר על הכלל.

תנסה לחשוב רגע בגדול, אל תשווה דברים רק לבית ספר שלך, יש עוד מלא מלא בתי ספר עם מלא תלמידים בכיתה, מלא מבחנים מלא בדיקות, מלא מערכי שיעור.. בקיצור לא חסר

ואצלי אגב, יש 44 תלמידים בכיתה.
ואל תקרא למשוואות שלי דפוקות מהיסוד.
אני אקרא לה כך כי זו דעתי. ברגע שהמשוואה לא נכונה למספר אחוזים מבתי הספר (ותאמין לי שיש בתי ספר רבים שמה שארגון המורים אומר נראה להם מוזר) היא לא יכולה להיות נכונה. ואגב כמו שאתה מדבר רק על איפה שאתה למדת אני מדבר על איפה שאני למדתי. חוץ מזה אני לא אעשה קביעות כמו שאתה עושה...אני מדבר מניסיון לא מתעמולה של הצדדים

ציטוט:
תחשבו מה יהייה לילדים שלכם!
להיות מורה זה יחשב כמו להיות סתם עובד פשוט בכל מקום והילדים שלכם יקבלו את החינוך הכי גרוע שיש!
כשהשכר יעלה יבואו יותר ויותר אנשים איכותיים שרוצים ואוהבים ללמד ולתת חינוך כמו שצריך
ולא כל הזבל שלא היה להם מקצוע אז למדו טיפה ובואו להיות מורים!
אתה יודע כמה נפלאה השיטה האקסטרנית? הילדים שלי (בתיכון) לא יתקרבו למערכת החינוך הממלכתית. נכון, עולה יותר כסף אבל מה לא עושים בשביל חינוך טוב?

אולי אם עד אז יפטרו 80% מהמורים שיש היום ויחליפו אותם במורים טובים המצב ישתנה. עד אז אין כמו מסגת אקסטרנית.

ציטוט:
תחשבו שוב אם אתם מעדיפים שיוסיפו בשכר ויבואו מורים מקצועיים למענכם ולמען עתיד ילדיכם
או שאתם מעדיפים שהילדים שלכם ילמדו עם איזה איציק אחד שלפני שהוא היה מורה הוא היה מנקה רחובות
איזו בעיה יכולה להיות עם יצחק אחד? ומה הבעיה שמישהו שהיה מנקה רחובות יהיה מורה אם הוא ילמד ויעשה מה שצריך? ואיך אתה יכול לבקש שנכבד את מקצוע ההוראה כאשר אתה לא מכבד את מקצוע הניקיון שבלעדיו היינו חיים בזוהמה? אתה צריך להתבייש.
  Reply With Quote
ישן 03-12-07, 17:17   # 40
Ori The Man
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Ori The Man Send a message via Skype™ to Ori The Man

Ori The Man לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Byte צפה בהודעה
אני אקרא לה כך כי זו דעתי. ברגע שהמשוואה לא נכונה למספר אחוזים מבתי הספר (ותאמין לי שיש בתי ספר רבים שמה שארגון המורים אומר נראה להם מוזר) היא לא יכולה להיות נכונה. ואגב כמו שאתה מדבר רק על איפה שאתה למדת אני מדבר על איפה שאני למדתי. חוץ מזה אני לא אעשה קביעות כמו שאתה עושה...אני מדבר מניסיון לא מתעמולה של הצדדים

אתה יודע כמה נפלאה השיטה האקסטרנית? הילדים שלי (בתיכון) לא יתקרבו למערכת החינוך הממלכתית. נכון, עולה יותר כסף אבל מה לא עושים בשביל חינוך טוב?

אולי אם עד אז יפטרו 80% מהמורים שיש היום ויחליפו אותם במורים טובים המצב ישתנה. עד אז אין כמו מסגת אקסטרנית.

איזו בעיה יכולה להיות עם יצחק אחד? ומה הבעיה שמישהו שהיה מנקה רחובות יהיה מורה אם הוא ילמד ויעשה מה שצריך? ואיך אתה יכול לבקש שנכבד את מקצוע ההוראה כאשר אתה לא מכבד את מקצוע הניקיון שבלעדיו היינו חיים בזוהמה? אתה צריך להתבייש.
איזו סיבה יש לך להיו תמנקה רחובות? לא למדתה כניראה ואין לך השכלה
תחשוב שאותו אחד ילמד את הילדים שלך
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום