![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
|
הגבלת תווים ב-TEXTAREA
שלום,
אני רוצה להגביל תווים בתיבת טקסט, חיפשתי בפורום ולא מצאתי פתרון. אני עובד עם PHP אבל אשמח לדעת איך מגבילים את זה בשביל המשתמש ב-HTML. כאילו שהמשתמש לא יוכל לרשום מעל 10 תווים, שפשוט לא יתן לו. תודה. |
![]() |
# 2 |
חבר מתקדם
|
זה ב js, אני לא מכיר דרך אחרת...
<script language='javascript'> function tcheck() { if(document.formname.Textareaname.value.length >= '20') { alert('ישנה מגבלה של 20 תווים'); document.formname.submit.focus(); } } </script> זה הקוד של הטקסט <textarea onkeypress='tcheck();' >Text</textarea> |
![]() |
# 3 |
חבר מתקדם
|
הנה דרך טובה יותר
קוד:
<script type="text/javascript"> function ismaxlength(obj){ var mlength=obj.getAttribute? parseInt(obj.getAttribute("maxlength")) : "" if (obj.getAttribute && obj.value.length>mlength) obj.value=obj.value.substring(0,mlength) } </script> קוד:
<textarea maxlength="10" onkeyup="return ismaxlength(this)"></textarea> |
![]() |
# 4 |
הוסטסניון
|
אם אתה רוצה ב PHP, אפשר לעשות ככה:
PHP קוד:
A Al Alm Almo Almog!
תודה על תרומתך! |
ציטוט:
ציטוט:
חוץ מזה, שכל מי שנתן פה קודים, בפעמים הבאות נא להימנע מנתינת קודים מוכנים. אפשר להסביר במילים/לתת קוד, אבל להסביר אותו. |
||
![]() |
# 6 |
אחראי פורום
|
אני רק רוצה להעיר לגבי הרעיון, באופן כללי. מה שעשית זה בזבוז משאבים. לוקח פחות משאבים(יותר יעיל) ויותר "פשוט",
במקום, PHP קוד:
PHP קוד:
|
![]() |
# 7 |
חבר חדש
|
MasterT, אני רק רוצה להעיר שבאופן כללי, המנעות משכפול הטקסט של תיבת הבחירה בשורה הראשונה תחסוך הרבה יותר משאבים..
וברצינות - הזמן שלקח לך לרשום על האופטימיזציה הזו הוא יותר מהזמן שהמחשב הכי איטי שנמכר היום יחסוך אם יריץ את הגרסה הלא-אופטימלית 100 פעמים בשניה במשך שנה (טוב, אתם מבינים את הרעיון). ואגב, בכלל לא בטוח שהגרסה שלך יותר יעילה, בגלל הדרך שמחרוזות עובדות ב PHP. מה שכן בטוח זה שהגרסה שלך פחות קריאה ומזמינה יותר בעיות (למשל - הקוד שלך לא יעשה מה שאתה רוצה ממנו באתר שהוגדר לעבודה עם UTF8). |
![]() |
# 8 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
כמו ב-תיבת הטקסט הרגילה שיש maxlength="30" ואז הוא לא נותן לכתוב יותר, הקוד שהכי התאים לי הוא של רומן ב-JS. תודה לכולם. |
|
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|