![]() |
# 11 |
משתמש - היכל התהילה
|
אפשר להיות מתכנת PHP מאוד טוב גם בלי לדעת את הדברים הללו.
ויכול להיות מישהו שהוא ויקיפדיה מהלכת אבל מתכנת גרוע. אני דווקא שמח שגם מי שלא יודע איך המחשב עובד יכול להשתמש בו ובPHP, זה גם מה שיוצרי הPHP אומרים, שהיא אמורה להיות קלה לשימוש. מה שכן, מעניין אותי לדעת למה אי אפשר לחשב משתנה יותר גדול מ4 בייט, אני לא יודע איך בדיוק המעבד פועל, אבל אני לא מבין מה ההבדל בין לבצע פעולה על סיבית 1 או על 64.
# 12 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
בקשר להבדל בין לבצע פעולה על סיבית אחת או על 64 זה פשוט הדרך שבה השיטה הבינארית עובדת. השיטה הבינארית זה בעצם סימונים של 0 1 שיוצרים פקודות. עכשיו במעבד עצמו בכל מקום שכתוב 0 אין זרם ובכל מקום שיש 1 יש זרם וככה המעבד יודע לבצע פעולות שונות ומגוונות. כאשר פיתחו את השיטה הבינארית לא חשבו שיהיה צורך במספרים כל כך גדולים ולכן יצרו את הגודל המקסימלי עבור יחידת מסויימת כ32 סיביות. המעבד לא יכול להבדיל לפי רצף של 0 ו1 (זרם וחוסר זרם) אם אתה מתכוון למספר, פקודה או כל דבר אחר ולכן הוא עובד לפי סדר המקום של הסיביות. כך שיוצא שאם אתה תכניס למעבד 64 סיביות הוא לא ידע איך להתמודד עם זה ויחשיב את זה כמספר דברים שונים => זה לא יעבוד. וד"א אני לא ויקיפדיה מהלכת ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 13 |
משתמש - היכל התהילה
|
נו אז מה זה מעבד 64 סביות? שהערכת פקודות שלו שונה.
היו פעם מעבדים של פחות מ32 סביות והגדילו את זה ל32 בלי יותר מידי בעיות.
# 14 |
חבר וותיק
|
איזה בדיוק? אני למדתי assembler בסביבת עבודה של מעבדים משנות השמונים כי זה יותר פשוט ללמוד עליהם וזה עובד בדיוק אותו הדבר... מה שהשתנה זה רוחב הפסים שמעבירים את הנתונים לא יחידות הגדול עד כמה שידוע לי...
|
![]() |
![]() |
# 15 | |
אין כמו ב127.0.0.1
|
ציטוט:
1. תודה רבה לך על ההסבר המקיף. אני חושב שזה לא יותר מידע כללי למתכנת WEB בלבד, אבל בכל זאת תודה. 2. חבל לי לשמוע שאתה עושה את ההכללות האלו ומחליט שמתכנת PHP שלא יודע כיצד עובד מעבד הוא מתכנת פחות טוב. אבל אחד לא אמר שאני צריך לדעת את זה, ובכל זאת בגלל שזה נושא שעניין אותי פתחתי נושא. 3. אין לי מה ללמוד אסמבלי כל עוד אני נשאר בWEB, אם אני אחליט לעבור לתכנות אפליקציות לא רק ברשת אני אלמד את הנושא. 4. אני מתאר לעצמי שמעבדים שלא מבוססים על בינארים יעבדו הרבה יותר מהר מהמעבדים היום, ולכן מהלך כזה הוא הכרחי בשלב מסויים. |
|
![]() |
![]() |
# 16 |
משתמש - היכל התהילה
|
אם אתה אומר שאתה יודע אני לא אתוכח איתך.
בחזרה לנושא האשכול, יש int שיותר גדול מ 32 סביות, ככה שזה לא בעיה פטאלית.
# 17 | |
Whatever
|
ציטוט:
![]() |
# 18 | ||
חבר וותיק
|
ציטוט:
![]() וד"א לכל אלה ממכם שתהו אני עוד לא יודע PHP רק ראיתי שיש שאלה שאני יכול לענות עליה אז עניתי. אם כבר יש דרך בPHP לפנות ליחידה של 64 סיביות (כלומר שילוב של שני double word) אז שישתמשו בה בכיף אני בסך הכל ניסיתי לענות על השאלה עם הכלים שיש לי. ציטוט:
3. יש לך סיבה -> ידע כללי ![]() 4. איך תשמש במשהו שלא יעבוד על השיטה הבינארית? אם זה היה כל כך קל היו כבר מחליפים שיטה כי השיטה הנוכחית דיי מסורבלת. בסיס בינארי - בסיס 2 - 0,1 שזה בדיוק המצבים שיש במעבד מעבר זרם ואי מעבר זרם איך ישנו את זה... אולי אם רמות שונות של זרמים אבל אז יקח למעבד הרבה יותר זמן לפענח כל פקודה והאפקטיביות שלו תרד משמעותית. Last edited by Kfir.G; 27-06-07 at 11:13.. |
||
![]() |
![]() |
# 19 |
אחראי פורום
|
אז...
יש כמה אפשרויות, אני לא כל כך מומחה בעניין, אבל אמרתם שאי אפשר לחשב מספר שגדול מ-2,147,483,648. אז מה הבעייה לעשות פונקציה שבודקת, האם המספר גדול מ-2,147,483,648, אם כן-אז היא מחלק אותו לשתיים(או לכמה שצריך, עד שזה יספיק, זה כבר עבודה שלכם P: ), ונגיד צריך להוסיף 2? אז היא מחלקת את 2 במספר החלקים, ומוסיפה לכל חלק את הפלט. או, שפשוט יהיה מערך אחד לכל מספר שגדול מ-2,147,483,648, שישמור את האחדות, עשרות, ומאות, אחד לאלפים, רבבות, ומאות אלפים, וכו' וכו' וכו'. |
![]() |
![]() |
# 20 | |
אין כמו ב127.0.0.1
|
ציטוט:
יש לך שגיאה שוב. אתה לא יכול לעבוד עם מספר שיותר גדול מזה - נדמה לי שזה תופס גם למספר תווים (מעל 2,147,483,648 תווים יש שגיאה).. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|