הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 28-09-06, 18:54   # 1
roninak
חבר חדש

מיני פרופיל

roninak לא מחובר  

שאלה בקשר לתכנות עיצוב ועוד משהו

טוב מזל טוב לי החלטתי ללמוד PHP ולפתח את קישוריי בPHOTOSHOP תאחלו לי בהצלחה
הבעיה שלי היא שאני לא מבין איך אתם מקודדים/מתכנתים את העיצוב...
תגידו לי אם אני טועה או אם אני צודק, אני חושב שאתם עושים את העיצוב, ואז בתוכנה שבאה עם פוטושופ שעושים איתה אתרים אתם עושים את האתר, שומרים אותו כHTML ואז אתם מתחילים להוסיף שורות של PHP, ובגלל שהוסתם מספר שורות אתם שומרים את הקובץ בPHP, וככה יוצא שהאתר בPHP נכון?,או שאתם בכלל שומרים את התמונות שיצאו מהפוטושופ ומתחילים להשתגע עם CSS וPHP וכל הדף מתוכנת בPHP?, תקנו אותי אם אני טועה...
אה ואם אפשר לקבל איזשהו אתר או קובץ PDF של עיצוב ישן לא משומש או לא יודע שאוכל לראות כיצד עשו אותו, או אתר שבנו אותו עם עיצוב וקודדו אותו אם יש לכם או אתם מכירים אתר שמסק למתחילים או משהו בבקשה, רק אם אתם יכולים.
תודה רבה!!
  Reply With Quote
ישן 28-09-06, 19:06   # 2
RS324
תודה על תרומתך.

מיני פרופיל

RS324 לא מחובר  

נתחיל מזה שזה קובץ PSD ולא PDF
דבר שני
אתה מעצב משהו
חותך אותו לתמונות קטנות ומעצב הכל בעזרת HTML
וככה גם יוצא לך קידוד תיקני

תתחיל ללמוד HTML לפני שאתה קופץ ל PHP.
  Reply With Quote
ישן 28-09-06, 19:11   # 3
roninak
חבר חדש

מיני פרופיל

roninak לא מחובר  

שכחתי לציין שאני יודע HTML ויש לי ידע בתכנות רק לבPHP, ובקשר לPDF אני התבלבלתי מפני שאני קורא המון ספרים וזה כבר תקוע לי בראש. אה ותודה לאיחולך להצלחה....
  Reply With Quote
ישן 28-09-06, 19:45   # 4
opsite
משתמש תחת חוזה ניסיון

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל opsite

opsite לא מחובר  

דרך הפוטושופ הכן אתה מחלק סלייסים שומר כ אתר ומתחיל לתכנת אותו...

בהצלחה
  Reply With Quote
ישן 28-09-06, 19:52   # 5
Eli-Hai
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

Eli-Hai לא מחובר  

לפני שאתה מתפתח עם PHP, Photoshop, PDF וכדומה, תתפתח קודם בשיעור לשון.
השיטה הכי טובה "לפרק" / "לחתוך" / "לקודד" / "לתכנת" עיצוב שעוצב ב-Photoshop הוא לחתוך את החלקים מה-PS ולהדביק באופן עצמאי ותקין (XHTML) בדף ה-HTML, זה חוסך תמונות מיותרות שנוצרות ע"י הפוטושופ, נותנות מראה מקצועי לאתר, ואיך לא - תקינות כמעט בכל הדפדפנים הקיימים.

רוב המתכנתים שמכבדים את עצמם, עושים את זה בשיטה שציינתי למעלה, השימוש בתוכנה "ההיא" שבאה עם הפוטושופ (Image Ready) בדרך כלל שמישה אצל מתחילים ואנשים בתחילת דרכם. נכון שלרוב כל מה שנחתך בעזרת הפוטושופ נראה ב-99% מהמקרים תקין בכל הדפדפנים, אך העיצובים כבדים יותר, ויש ניצול מיותר של תמונות וזה סתם מכביד על הדפדפן ועל הגולש.

אם אתה מקודד עיצוב, כמעט בטוח שתצטרך להשתמש ב-CSS, לצבעי רקע, הדגשה, סוגי גופנים, margin, padding, יישור פסקאות, תמונות ברקע, בהמון אלמנטים שימושיים שיתנו לאתר מקצועיות. החוכמה היא ללמוד לאט לאט, לא לקפוץ ל-5 נושאים בו בזמן.

שילוב PHP באתר הוא רק חלק קטן, צריך לדעת לשלב את PHP עם הצרכים שלנו, וחשוב לציין ש-PHP אינה שפת צד השרת היחידה, קיימת גם ASP ו-ASP.net.

מקווה שהבהרתי טיפה, ואם נפגעת או הוצאתי אותך לא בסדר, אני מצטער מראש.
  Reply With Quote
ישן 28-09-06, 20:10   # 6
roninak
חבר חדש

מיני פרופיל

roninak לא מחובר  

תודה על התגובות, בקשר לELI-HAI אני יודע שPHP הוא לא שפת צד הרשת היחידה ושיש אתASP ואת ASP.NET אותם, אני שומר למאוחר יותר אם בכלל, כי יש המון מה ללמוד ויש לימודים ומלא בלגן אז אולי בחופשים. בקשר ללשון שלי, אם התכוונת למה שאמרתי בנושא הקידוד/תכנות אז לא ידעתי מה ההבדל, אם אתה מתכוון בניסוח שלי, זה בגלל שאני כותב וחושב משהו אחר באותו זמן ולא בודק, בקיצור אני צריך לשפר את הלשון שלי אתה צודק פשוט אין לי כוח לחשוב על כתיבה, אבל זה חשוב לחשוב מה כותבים אז בקיצור תודה!!
בקשר לשילוב של כמה שפות, אז אני לא משלב לימוד של כמה שפות אלה לומד PHP, אחר כך אני מתכוון לעבור לCSS ועד אז כבר נראה.
חוץ מזה תראו קצת תמיכה, אני לא יודע אם אתם שמים לב אבל אתם ישר תוקפים, לא אומרים שלום לא אומרים כלום חוץ מהערות מעצבנות שנראה לי מלוות במחשבה "אווו הינה עוד נוב שחושב שPHP לומדים ביום וכל שפות התכנות כלום ולא יודע מה הוא מדבר" ישר מחפשים מה לא בסדר...
אז בבקשה תיהיו אופטימיים יותר, ואני לא אומר את זה בגללי, אני לא היחיד שאתם עושים לא את זה. אתם נותנים כבוד רק למי ש"וותיק" פה
אה ותודה על העזרה שוב פעם.. כי לכל אחד יש התחלה...
  Reply With Quote
ישן 28-09-06, 20:13   # 7
RS324
תודה על תרומתך.

מיני פרופיל

RS324 לא מחובר  

1. לא נותנים כבוד רק למי שוותיק פה כי אם זה היה ככה לא היו עוזרים לך

עכשיו סתם לידע כללי

אני מתכנת ב PHP כבר 5 שנים
ואני כל יום לומד משהו חדש בשפה הנפלאה הזאת
אז להגיד שאני אסיים עם PHP אני יעבור ל CSS
לא בדיוק עובד...
  Reply With Quote
ישן 28-09-06, 20:56   # 8
roninak
חבר חדש

מיני פרופיל

roninak לא מחובר  

שוב פעם, אני לא חשבתי מה כתבתי, לא התבטאתי נכון, וכשאמרתי אסיים התכוונתי שאני אדע בסיס, בסיס, אני עוד לא התחלתי ללמוד תנאים... אני התחלתי לפני כמה ימים אולי אחרי חודשיים שיהיה לי בסיס כלשהו אז אני אתחיל עם CSS כי עם כל שפץ תכנות אי אפשר לסיים, לא רק בPHP. בקשר לעזרה, אתם נותנים עזרה אבל מחפשים מה שלילי, לא כולם אבל גם לא חסר, ואני בטוח שאתה שמת לב.
  Reply With Quote
ישן 28-09-06, 21:17   # 9
RS324
תודה על תרומתך.

מיני פרופיל

RS324 לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי roninak
שוב פעם, אני לא חשבתי מה כתבתי, לא התבטאתי נכון, וכשאמרתי אסיים התכוונתי שאני אדע בסיס, בסיס, אני עוד לא התחלתי ללמוד תנאים... אני התחלתי לפני כמה ימים אולי אחרי חודשיים שיהיה לי בסיס כלשהו אז אני אתחיל עם CSS כי עם כל שפץ תכנות אי אפשר לסיים, לא רק בPHP. בקשר לעזרה, אתם נותנים עזרה אבל מחפשים מה שלילי, לא כולם אבל גם לא חסר, ואני בטוח שאתה שמת לב.

יכול להיות אבל תמיד, המפתח להצלחה הוא להתעלם ולהתנהג בבגרות.
  Reply With Quote
ישן 29-09-06, 04:26   # 10
roninak
חבר חדש

מיני פרופיל

roninak לא מחובר  

אתה צודק, תודה שפתחת לי את הראש
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום