הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

כלים לאשכול תצורת הצגה
Prev הודעה קודמת   הודעה הבאה Next
ישן 10-01-09, 17:27   # 1
vadimg88
חבר מתקדם

מיני פרופיל

vadimg88 לא מחובר  

מידע לגבי הבחינה של ZEND

אני מקבל המון הודעות פרטיות בנוגע לזה וחשבתי שיהיה פשוט יפתח נושא עם כמה פרטים בנוגע למבחן כמו איפה, כמה זה עולה, מה יש שם בידיוק וכו. בתקווה שלאנשים שרוצים לגשת ויש שאלות יוכלו ואני אוכל לענות להם במה שאוכל.

המבחן של ZEND מהווה תעודה שאתה מוסמך מטעם ZEND . זה לא משהו מחייב ועובדה שרק 80 מתוך אלפים בארץ עברו (נגשו) למבחן. בניהם אני.

את המבחן עשיתי בשבוע האחרון (5 לינואר) בתל-אביב בתחנה המרכזית החדשה בחברת SPECTER LTD שעוסקת בעצם בשירות של מבחנים לכל מיני תעודות ולכל החברות כמו MICROSOFT ADOBE ZEND ואחרים.

המחבן עולה 125$ רק על זה שאתה נגש לבחינה. ישנם כמובן עזרים נוספים שכדי לקנות או לפחות לבדוק. אני למשל בנוסף לבחינה קניתי גם 10 מבחני דמה שבעצם עוזרים לתת לך קצת רקע מה יהיה במבחן מבחינת השאלות הקושי וכדומה. זה גם נותן לך אפשרות לבדוק איפה אתה עומד בידע.
המבחן מגיע ביחידה שעולה $10 או בחבילה של 10 שעולה $22 שכמובן הרבה יותר שווה.

בנוסף למבחני דמה רכשתי את הספר למידה של ZEND שנקרא Zend PHP 5 Certification Study Guide הוא עולה בערך $30 אולי יותר (ללא משלוח)
הספר הוא בהחלט משהו שכדי לקרוא אם רוצים באמת להעשיר את הידע ולדעת דברים חדשים בנוגע לשפה. הספר מאוד הכרחי למי שלא בקיע ב PHP 5 וכל הדברים החדשים שנוספו.

תוכלו למצוא את הדברים לרכישה בקישור הבא:
http://www.zend.com/en/store/php-certification/

בנוסף למידע נוסף מאתר ZEND.

בנוסף לספר המצויין מעלה כמובן שקראתי הרבה ספרים אחרים ביניהם:

PHP 5 Power Programming
PHP|Architect's Guide to PHP Design Patterns
PHP Cookbook

ואחרים, אבל הארבע למעלה הם הרלוונטים לגבי המבחן. זה לא מחייב לקרוא אותם אבל זה די הכרחי אם רוצים להיות בטוחים שתעברו.

את הבחינה ניתן לבצע בכמה מקומות ביום שתרצו לגשת ותרכשו את הבחינה תוכלו לגשת לחברת הבחינות שעובדת עם ZEND
http://www.zend.com/en/services/cert...on/pearson-vue

שם תרשמו עם שם חדש ואז תצרכו לבחור את הבחינה שאתם עושים את המקום ישנם כמה מקומות בארץ שאפשר כמו בתל אביב בחברת NESS, גון ברייס, SPECTER ועוד.
ניתן גם לרכוש את זה ישירות שם ולא ב ZEND או לרכוש ב ZEND ואז בהזמנה של הבחינה רושמים את המספר של הבחינה שרכשתם.

בעיקרון את הבחינה עשיתי אומנם השבוע הזה אבל זה משהו שרציתי לעשות כבר בשנה האחרונה לפני כמה חודשים התחלתי להתכונן ועברתי בבחינה הראשונה.

איך אתם יודעים שאתם מוכנים לבחינה? דרך טובה להיות בטוחים בעצמכם. דבר חשוב לא פחות זה ניסיון. ללא ניסיון אין הרבה סיכוי שתעברו כי השאלות שם הם שאלות שבעצם מתכנת מנוסה ידע לעומת מתכנת חדש שלא. זה דברים שאתה פשוט נתקל בהם ביום יום בעבודה מאחר ואני עושה את זה בתור פרנסה אז אני יום יום לומד דברים חדשים ונתקל בדברים חדשים. דבר שני כמובן המבחנים הדמה אכן עוזרים אבל עדיין צריך ניסיון וכמובן לקרוא הרבה לא רק ספרים, אלה בלוגים של המפתחים ואנשי מפתח אחרים בתחום.

אני ידעתי שאני מוכן ברגע שקבלתי את הציונים האלה בבחינות הדמה ב ZEND:

וכמובן אחרי שסיימתי לקרוא את כל הספרים . נגשתי ועברתי. עכשיו אני בדרכי ל MYSQL Associate certification שתתן לי תעודת מהנדס מסדי נתונים. נראה מה יהיה בהמשך אחרי התעודה הזאת אולי נלמד RUBY .

אני מקווה שכיסיתי פה את מרבית השאלות ששאלו אותי בהודעות הפרטיות אם למשהו יש שאלה כלשהי אני אשמח לענות.

* אם משהו שואל למה זה טוב? דבר ראשון זה מוסיף במשכורת מאחר וזה תעודה לכל דבר. דבר שני להיות בין ה 80 היחידים בארץ מבין כל המתכנתים שאכן עברו את זה...תודו זה נותן הרגשה טובה יותר. דבר שלישי זה תמיד טוב לראות עד כמה רחוק אפשר להגיע. עוד דבר לא פחות חשוב זה שבדרך כלל מעסיקים רוצים משהו עם ניסיון לכן אם יש משהו עם תואר ראשון במדעי המחשב ללא ניסיון ואחד ללא תואר עם 3 שנים ניסיון לדוגמא אז ברוב המקרים אם לא בכולם המעסיק יקח את זה עם הניסיון. אל תחשבו שתקבלו את התעודה יקבלו אותכם בכל מקום חשוב מאוד הניסיון.

ואדים.
  Reply With Quote

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום