|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
אחראי פורום
|
[מדריך] PHP - פונקציות. למתחילים, וגם למתקדמים.
אני אנסה להסביר בצורה ברורה-למרות שזה לא החלק החזק שלי.
פונקציות-למה הם? פונקציות נועדו לקצר עבודה, ולהקל על בוני המערכות. נתחיל עם המבנה הבסיסי. כל פונקציה מתחילה ככה: PHP קוד:
PHP קוד:
function=הכרזה ש"אני הולך לעשות פונקציה". func_name=שם הפונקציה. אתם יכולים לבחור-התנאים של שם הפונקציה הם כל של משתנים, אי אפשר להתחיל פונקציה במספר, אי אפשר לשים תווים מיוחדים, וכו'. ($variables) = משתנים. אני אסביר עם משתנה אחד, כך שתבינו. { ו- } = מכריז שכל מה שבתוכן-זה חלק מהפונקציה. אני רוצה פונקציה, שתוסיף למספר 3. הנה דוגמה-ואחריה הסברים. PHP קוד:
add_number-שם הפונקציה. ($number)-המשתנים. מה אתה תוכל להקליד. (הסבר עוד כמה שורות). $number = $number + 3-גורם למשתנה $number, לגדול ב-3. return $number = מחזיר את $number. עכשיו נראה את הדוגמה. אם נעשה, PHP קוד:
מה קרה? ברגע שעשינו, PHP קוד:
עשינו, $text = add_number($text); אמרנו לו, ש- 1. ילך לפונקציה add_number. 2. יעשה ש-$number = $text 3. יעשה את הפעולות שרשומות בפונקציה($number = $number + 3 ![]() 4. שיחזיר את $number, ש-$number יהיה ה"פלט". כשעשינו, $text =, אמרנו ש-$text יהיה שווה לפלט. אם נעשה, PHP קוד:
רק $bigger. אני מקווה שהבנתם, עכשיו נעבור לקטע אחר. בפונקציה-יכול להיות 0 משתנים. שהיא תיראה, PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
בפונקציה-יכולים גם להיות אין סוף משתנים. לדוגמה, אפשר לעשות, PHP קוד:
PHP קוד:
אתם יכולים לעשות גם אין סוף משתנים. עכשיו נעבור לקטע שאוליי יהיה קשה להסביר, @@'. כולכם מכירים את הפונקציה str_replace? אני מניח שכן.., רובכם מכירים אותה ככה: PHP קוד:
PHP קוד:
אתם יכולים לעשות, PHP קוד:
to_print("hi"); ואז יצא, hi End: ואתם תוכלו גם to_print("hi", "it is the end"); ואז יצא hi End: it is the end מקווה שהבנתם למרות כושר ההסברה הגרוע שיש לי ![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
Tags |
מבוא, מדריך למתחילים, מדריך php |
|
|