הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

כלים לאשכול תצורת הצגה
Prev הודעה קודמת   הודעה הבאה Next
ישן 20-07-06, 14:15   # 17
alex
חבר וותיק

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל alex

alex לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Eye-Soft
מה ?! איך היה לך כוח לעשות 5 יחידות הסטוריה :| עם המורה שלי את ה2 יחידות לא רציתי לעשות, החומר מעניין אבל הוא אנס ציונים. כל הכיתות שהוא לימד קיבלו מגנים גרועים והכיתות המקבילות עם מורה אחר קיבלו ציוני מגן גבוההים :\ סיוט...
ציינתי שאני עושה גם חמש יחידות במדעי המדינה , שזה בעצם אותו חומר גם להיסטוריה.

OrSolomon הנה דעתי האישית בנושא הזה.
אחרי שלמדתי את הנושא בהרחבה אני חושב שארצות הברית בדיוק ידעה מה היא עושה, להגיד שהיא לא ידעה יהיה טיפשי. אומנם אפשר להגיד שהיא לא יכלה לאמוד את הנזקים אבל לדעת מה הפצצה עושה היא ידעה טוב מאוד. באותה מידה אני יכול להגיד לך, כשאתה זורק כוס והיא .... הרי ברור מאליו שהכוס נשברת אתה לא יכול לאמוד את הנזק או מספר החלקים שנשברו אבל לדעת שהיא תשבר ידעת. גם ארצות הברית ידעה.
הם זו הייתה טעות? אני בספק גדול אם זו הייתה טעות, כן אומנם נהרגו מליונים , ובשל הטיפשות של הממשל היפני נהרגו עוד יותר, אבל אם רצות הברית לא הייתה משתמשת בנשק ההוא בתקופה היא, יכול להיות שהיום היינו בפני איום כזה או אחר , איום ממשי, אבל לאחר שתוצאות נאמדו ונמדדו אפשר להגיד בבטחון ששום מדינה לא תחשוב פעמים אם כי 4 לפני שהיא זורקת את הפצצה.
אני לא ידוע אילו שיקולים הפעיל טרומן באותה התקופה אבל אני חושב שלהטלת הפצצה הייו כמה גורמים, אני אנסה להפריד בינהם כמו שאני רואה אותם. טורמן רצה לסיים את המלחמה הוא השיג זאת בעזרת הפצצה, אבל טרומן רצה גם להראות לברית המעוצת שארצות הברית היא באמת המעצמה החזקה בעולם, טורמן הצליח לעשות זאת, לפחות לאותה תקופה, טורמן נחשב לאדם חכם ולכן הוא הטיל את הפצצה השניה כדי להראות לברית המעוצת שאינו מפחד מדבר, הרי שאחרי הטלת הפצצה הראשונה טרומן ידע את הנזקים, אחרת למה לו לחכות שלוש ימים עד ההטלה הבאה, הוא היה יכול להטיל את שני הפצצות יחדו וכך להביא את המלחמה לסיומה שלוש ימים לפני, להגיד שטרומן לא ידע את הנזקים הרי זה מפורך לחלוטין, טרומן ידע שהטייסים שזרקו את הפצצה איבדו את שפיותם לאחר הזריקה אז טרמן ידע את הנזקים, ארצות הברית שכבר אז פיתחה את הדמוקרטיה שלה ואת העידוד לזכויות אדם לא יכלה לעצמה לזרק פצצה זו בשנית אלא אם כן היה פה מניע נסתר , אני רואה את המניע הנסתר כהוכחה לכך שטרומן רצה להוכיח לברית המועצת שהוא חזק ממנה בהרבה.

כמובן שכל מה שכתבתי כן אפשר לקרוא מנקודת מבט של ניסוים.

אם התהליך הכימי הוא זה שמעניין אותך , אנסה להסביר אך רק אם תרצה.

Last edited by alex; 20-07-06 at 14:24..
  Reply With Quote

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום