ציטוט:
נכתב במקור על ידי KingSnake
ראשית,
ברור לי שהציונים נועדו להבדיל בין האנשים לפי רמת הידע והחוכמה, אבל זה פשוט לא עובד בפועל.
למשל, כיום ארגון המורים משבית את הלימודים חלקית. מה זה אומר? המורים בתיכונים (של הארגון) לא מעניקים שיעורי עזר לתלמידים חלשים, ולא מאפשרים שימוש בהקלות המגיעות לאותם תלמידים (עקב ליקויי למידה). נכון שחלק קטן מהמורים מתעלמים מההחלטה ובכך עוברים על החוק ומסתכנים בפיטורים, אך כרגע נפגע ציונם של תלמידים רבים אשר לא אשמים במצב כלל
.
תראה,
אני מודע לכמות המסגרות והמגמות הקיימות, ולא רמזתי לדלות בהן (אולי רק לדלות התקציבית שמושקעת בהן). אני מדבר על מה שמציגים בד"כ בחטיבת הביניים. ואגב, אתה יודע מה? משיחות שלי עם תלמידים רבים שמתי לב חלקם הגדול רוצה ללמוד בטכ"מ, וכששאלתי מה מלמדים שם, הם פשוט לא ידעו לענות.
רובם לא ידעו על עיניין המחשבים שם בכלל, וברור לי שכדי להיות איש מחשבים לא צריך ללמוד בטכ"מ.
ובקשר לשיטת ההוראה? לא צריך ללעוס חומר, גם אותי זה מייבש ומעצבן. אבל המרחק גדול מאוד בין לעיסת חומר, לבין בחירה של המורה לשלוח תלמידים לשינון של שעות על גבי שעות (שברוב המקרים הם ישכחו את תוכנו לאחר פחות משבוע).
מצפה לתשובה משניכם.
יום טוב,
איתי.
|
אז אתה בעצם מחזק את מה שכתבתי קודם, החברים שלך בכלל לא יודעים מה זה טכ"ם, זה מצלצל להם יפה אז הם נדבקו לזה.
רוב הסיכויים בכלל שטכ"ם לא מתאים להם, המגמה הזאת מתאימה לאנשים מסויימים שיש להם חשיבה עמוקה.
אני יכול לומר לך שאני יודע מה מלמדים שם ובחיים לא הייתי הולך למגמה הזאת.
Fartboy - זה מה שמלמד אותך עוד שיעור בחיים: אל תסתמך על אף אחד אלא רק על עצמך.