![]() |
# 1 |
עסק רשום [?]
|
בקשר לעוסק פטור..
שלום לכולם,
אני תלמיד תיכון ורציתי לפתוח עסק פטור, חיפשתי קצת והבנתי איך כל התהליך עובד, מצאתי את הפרטים על משרד המע"מ שבאזור שלי אך נתקלתי בבעיה.. באתר כתוב שהמשרד פתוח בימים א'-ה' מ 8:00 עד 13:30, הבעיה שאני מסיים מינימום כל יום בשעה 14:15..לכן אני לא יכול להגיע. האם יש איזשהו פתרון שהוא לא - לא להגיע לביה"ס? האם אני יכול ליצור קשר איתו או לשלוח מייל לאחראי על זה ולבקש ממנו שאני אשלח את אחד ההורים בלבד ובכל זאת העסק יהיה רשום על שמי? תודה רבה לעוזרים.. |
![]() |
# 6 |
אקס מנהל
|
אתה צריך לחתום ולבוא עם ההורים, אם אין לך אפשרות להקצות זמן על מנת להגיע למשרדי מע"מ אני לא רוצה לחשוב כמה זמן אתה תקצה לעסק שלך.
ולא, אין כזה דבר "לפנות לאחראי על זה", אף אחד במע"מ לא יושב ומחכה לנערים בני 16 שייפתחו עסקים על ימין ועל שמאל. אוליי זה יישמע קצת מתנשא, אבל אתה עדין תלמיד. אל תכניס את עצמך לענייני מע"מ ואני מדבר איתך מניסיון, אם אתה מחפש להרוויח קצת כסף במקביל ללימודים לך תעבוד במקדונלדס או משהו. תאמין לי שאתה תעשה מזה הרבה יותר כסף מאחסון אתרים, תכנות או קידודים. תסיים ללמוד, תסיים צבא ואז בראש נקי וכסף ביד (הפיקדון הצבאי) תחליט אם אתה רוצה לפתוח עסק. ממליץ לך לשקול יחד עם ההורים את האפשרות שכתבתי לך, אני בטוח שאתם תגיעו להסכמה הנכונה בסופו של דבר. |
![]() |
# 7 |
חבר על
|
מחזק את דימה. לפתוח עסק רשום זה להתחתן עם מס הכנסה וזה להנפיק כל הזמן, לדווח המון וכל הזמן, ויכולות לצוץ בעיות שיחייבו אותך פתאום אפילו אם עשית הכל לפי הספר ללכת לשם יום יום ולסדר את העניין. ואם אתה בקושי מוצא זמן לפתוח את התיק, לא יהיה לך זמן לטפל בו כראוי. ממה שאני מבין, לא כדאי לך לפתוח תיק, אבל לשיקולך.
|
![]() |
# 8 |
עסק רשום [?]
|
כן אבל זה ממזמן לא לעבוד במקודונלדס בשבילי,
אני יכול להגיע לכמה אלפי שקלים בחודש, ודי נמאס לי מכל הקטע שאני לא יכול להוציא קבלות (ואני לא רוצה את האתרים שמוציאים לך קבלות לפריילנסרים), ודווקא הבנתי שזה לא כזה מסובך לנהל עסק, במיוחד כשמדובר בעוסק פטור, אני רק צריך להגיש דו"ח בכל סוף שנה.. ונכון שאין לי זמן לפני 2 ורבע, זה לא אומר כלום לגבי שאר היום (למרות שדי נכון שאין לי הרבה זמן אבל לא משנה), "ניהול עסק" זה לא בדיוק עסק, אני לא עובד 24/7... פשוט כשיש עבודה אני אוכל להוציא ללקוח קבלה. |
![]() |
# 9 |
חבר על
|
אתה חושב שזה הכל, אתה פותח תיק ועכשיו אתה יכול להנפיק קבלות ובזה נגמר הסיפור. אני אומר לך והרבה אחרים גם אומרים שזה הרבה יותר מזה וזה דוחות גם בסוף שנה שביעית וזה חקירה של חשבון הבנק וזה טלפונים ויכולות להיות בעיות כמו שאמרתי. בהצלחה.
|
![]() |
# 10 |
עסק רשום [?]
|
דוחות בסוף שנה שביעית?
לא נראה לי שהעסק ישאר עד אז חח וחקירה של החשבון בנק ?XD בסדר אני מעדיף שזה יהיה בצורה כזאת חוקית ולא שאני אוותר על הרבה עבודות כי אני לא יכול לספק קבלות.. וגם עכשיו שזה גם ככה בחינם אז למה לא לעשות? S: אני יכול להדפיס קבלות, בניתי גם תוכנה פשוטה שמייצרת לי ת'קבלות.. אז גם עלות הקבלות יורדת(רק צריך להדפיס..ולשמור בקובץ EXCEL את המידע על הקנייה) אגב, אין עלות כספית לפתיחת עסק נכון? Last edited by daromri; 06-02-11 at 15:56.. |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|