![]() |
# 1 |
משתמש - היכל התהילה
|
קבלת עברית בXMLHTTP לא בUTF8
את הטקסט בצד שרת מעבירים בפונקציה:
PHP קוד:
קוד:
function parseHeb(text) { var chars = Array(); chars = [ ['224','א'], ['225','ב'], ['226','ג'], ['227','ד'], ['228','ה'], ['229','ו'], ['230','ז'], ['231','ח'], ['232','ט'], ['233','י'], ['234','ך'], ['235','כ'], ['236','ל'], ['237','ם'], ['238','מ'], ['239','ן'], ['240','נ'], ['241','ס'], ['242','ע'], ['243','ף'], ['244','פ'], ['245','ץ'], ['246','צ'], ['247','ק'], ['248','ר'], ['249','ש'], ['250','ת'], ]; for(var i = 0; i < 27; i++ ) { while(text.indexOf("#"+chars[i][0]+";") != -1) { text = text.replace("#"+chars[i][0]+";", chars[i][1]); } } return text; }
# 2 |
חבר וותיק
|
לא עדיף להשתמש בiconv במקום? שכן במה שאתה עשית את מסתמך על זה שjavascript מופעל אצל המשתמש. תמיד כדאי להחשיב את הjavascript כתוסף. נכון שהיום לרוב המכריע של המשתמשים יש javascript אבל בכל מקרה יש כאלה שלא וייתכן גם שמשתמשים עם מטרות זדון כלפי האתר שלך יבטלו את הjavascript בדפדפן שלהם על מנת לגרום נזק לאתר...
בכל מקרה שלא יהיה קבל ח"ח על הפירסום ![]() כפיר. |
![]() |
![]() |
# 3 |
משתמש - היכל התהילה
|
ICONV לא יעזור, כי הוא ימיר לUTF8 ואז בצד לקוח לא יהיה לך כ"כ מה לעשות עם זה אם הדף בקידוד windows-1255 שלמקרים כאלו הקוד מיועד.
בדפדפן בפלאפון נוקיה 6120C יש XMLHTTP,וזה עובד יופי |לב| אז אני מאמין שאפשר להתיחס לJS כאל משהו מובן מאליו כשמדברים על אתר למחשב.
קו ישר, כי אפשר גם אחרת Last edited by בניה; 18-03-08 at 22:51.. |
![]() |
![]() |
# 4 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
![]() ובקשר לזה שאמרת שאפשר להתיחס לJS כאל מובן מאליו אני לא מסכים לתפיסה הזאת. השלב הבא יהיה שתבדוק קלט בעזרת ביטויים רגולרים של JS לדוגמה ומה יקרה במקרה כזה כשהמשתמש מבטל JS בגלל שהוא מודע לכך שאתה בודק את הקלט עם JS? |
|
![]() |
![]() |
# 5 |
משתמש - היכל התהילה
|
בדיקת קלט רק עם JS זה אף פעם לא טוב.
למה שמישהו ירצה לעשות כזה דבר? ואם משתמש מבטל JS זה בעייתו, גם כל האתרים החדשים היום לא יעבדו לו כמו שצריך. לא צריך לעבוד כמו כלבים בשביל 5 גולשים משועממים. ואשמח לקישור לזה עם הUTF8
# 6 |
מ.תיכנות
|
אני הצלחתי לסדר את הבעיה אצלי בפשטות, הוספתי בקוד הPHP:
header("Content-Type: text/html; charset=windows-1255"); |
![]() |
![]() |
# 7 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
![]() הייתי בטוח שניסיתי את זה ![]() תודה!
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|