הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 26-08-07, 22:58   # 21
yonispector
חבר בקהילה

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל yonispector שלח הודעה באמצעות MSN אל yonispector Send a message via Skype™ to yonispector

yonispector לא מחובר  

קודם כל שיש לך קידוד תיקני האתר נירא יותר טוב,נגיד והקידוד לא תיקני יכול להיות היה בעיות ב FF.
חלק מאלגורתם במנועי חיפוש.
דרך אגב,עם מקודדים לך כמובן שגם חותחים את העיצוב!_!

Last edited by yonispector; 26-08-07 at 23:00..
  Reply With Quote
ישן 26-08-07, 23:41   # 22
Cream
חבר מתקדם

Cream's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Cream שלח הודעה באמצעות MSN אל Cream Send a message via Skype™ to Cream

Cream לא מחובר  

באמת אין כזה דבר קידוד...קידוד זה תיכנות HTML נקודה!
די חלאס צאו כבר מהמונח המטעה והמעפן הזה...

יש עיצוב ויש תיכנות מעצב עושה עיצוב מתכנת עושה תיכנות שזה כתיבת קוד...(כמו שאתם פה קוראים קידוד...אני יכול להגיד על כל תיכנות קידוד...כי בעצם אני כותב קוד...)

וזה שיש פה גישה מוטעה כאילו שתיכנות זה PHP,ASP,JS וHTML זה משהו בנפרד..אז זה גם תיכנות! כי HTML זאת שפת תיכנות!

ומי שאמר פה שחברה תחזיק מקודד או מקודד עם תואר זה ממש מצחיק בכלל לשמוע כאלה דברים!

ובקשר לכתיבת קוד תיקני...אני גם פעם לא הייתי מודע לחשיבותו...של כתיבת קוד תיקני...
עכשיו אני כל דבר שיעשה זה יעשה בצורה תיקנית ונכונה...כמו ש W3C ממליצים...
כמתנת מקצועי אתה חייב לתרגל את עצמך לתיכנות נכון ותיקני...אני מתיחס פה לתיכנות WEB כי כתיבת תוכנות זה סיפור שונה לגמרי. למרות שגם שם יש חוקים משלהם...

אהה ומי שאמר פה שאי אפשר להתאים אתר ב100 אחוז לכל רזולוציות רק עם HTML ו CSS אז טועה ובגדול...נכון צריך JS רק במידה וזאת אפלקציה מורכבת ויש הרבה אלמנטים באתר...אבל אתר בסיסי שהוא פורטל אבל להתאים לכל רזולוציות ועוד איך...צריך פשוט להיות יצירתי... (אהה וכשאני מדבר לכל הרזולוציות אני מתייחס ל 1024x768 ומעלה...כי לדעתי אין מישהו שמשתמש ברזולוציות נמוכות יותר...)

אז אנשים בבקשה ממכם תשכחו מהמונח הזה "קידוד" כי זה מטעה אנשים והם מתרגלים לזה וחושבים שזה משהו שלומדים באוניברסיטה...חחחחחחח

Last edited by Cream; 26-08-07 at 23:45..
  Reply With Quote
ישן 27-08-07, 01:06   # 23
O-B
חבר וותיק

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל O-B

O-B לא מחובר  

דעתי בעניין היא:
1. ניתן להתאים את האתר לכל הרזולוציות.. אפילו 600*800.. צריך לדעת איך לעשות את זה..
2. "קידוד" תקני זה אמור להיות הרגל של כל מתכנת מנוסה.. אני לדוגמה כשאני בונה אתר אני "מקודד" אותו לפי התקן.. אומנם לא הכל נכון תמיד יש טעיות אבל אני בודק שניה באתר ומסדר את זה.. אם מישהו מספיק מנוסה הוא יבין את הבעיה מהר מאוד ויתקן אותה.. וזה לא אמור לקחת כל כך הרבה זמן.. אם עובדים נכון ומכירים את התקן..
3. חברה שמתחמקת כפי שאתה אמרתם כי היא לא מכירה את FF מפסידה גולשים ולכן צריך להסביר למזמין את חשיבות התאימות.. הרי לא חבל לאבד 17% מהגושלים?!.. וכמו שאמרתי מקודם התאמה לסוגי דפדפנים שונים היא הרגל שאמור להיות לכל מתכנת וזה לא אמור לקחת הרבה זמן עם עובדים נכון...
ישן 27-08-07, 01:21   # 24
DCB
חבר על

מיני פרופיל

DCB לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי X-T צפה בהודעה
תקינות? זה משהו שאמור להיות עבור מתכנת מובן מאליו , זה הרגלי עבודה ידידי.

בנוגע ל-ב', אם מחזיקים מתכנתים שמכירים כבר ומנוסים בתחום שיודעים בדיוק מה יכול לגרום בעיות בדפדפן X ומה יפעל בדיוק כמו שצריך בדפדפן Y

Y = הדפדפן בו המתכנת משתמש.

תאר לך שלא יתייחסו לתאימות הדפדפנים כאשר המתכנת הראשי או מנהל הפרוייקט משתמש ב FIREFOX בעוד שהחברה להם אתה מספק את המוצר אפילו לא שמעה על דפדפן אחר חוץ מ IE ?

והבדיקה לשאר הדפדפנים יכולה לקחת מקסימום 2% מהזמן של הפרוייקט בכדי לבדוק סופית שהכל תואם לפי הצרכים של להקוח ולפי הסקיצה שהלקוח העביר לך,

וגם ב 2% הם "יבוזבזו" אך ורק במציאת הבעיות, בהנחה שהמתכנתים מספיק מנוסים ויפתרו את זה בשבריר השניה.
תקינות זה משהוא בהרגלי עבודה אתה צודק בהחלט!
לא תמיד קוד תקני יראה ויזואלית אותו דבר בכל הדפדפנים מתי אנשים יקלטו את זה?

אנחנו בחברה לכולם יש FIREFOX
לכולם חוץ ממני יש מקינטוש
וכל הזמן האתר נראה טוב בFF אבל את כל הזמן אנחנו משקיעים בלבדוק שזה נראה טוב בIE כי עדיין בוא נודה האחוז הגדול והקובע של האוכלוסיה משתמש בIE
כלכלית זה משתלם לחברות גדולות!

בנוגע לאוניברסיטה ומקצועי וזה
תתפלא! אנשים אוהבים מילים גדולות
תואר, אוניברסיטה, דיפלומה
זה עושה את זה לאנשים וזה יהפוך אותם ללקוחות!
עובדה
  Reply With Quote
ישן 27-08-07, 02:27   # 25
syn
הוסטסניון

מיני פרופיל

syn לא מחובר  

אני לא שואל את הלקוח אפילו,
אני מתאים את האתר לIE ו-FF, שיעבוד בצורה מושלמת.

לא לוקח על זה יותר כסף,
לפי דעתי זה אמור להיות מובן מאליו אצל כל מתכנת.

לגבי תקינות הקוד,
אני מתכנת איך שנוח לי ואיך שלמדתי.
אם ביקשו ממני לכתוב קוד תקני, אני כותב, בלי שום תוספת במחיר.
  Reply With Quote
ישן 27-08-07, 03:51   # 26
Cream
חבר מתקדם

Cream's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Cream שלח הודעה באמצעות MSN אל Cream Send a message via Skype™ to Cream

Cream לא מחובר  

אני לא מבין מה עשיתם מתיכנות תיקני כזה סיפור? זה לא כזה סיפור אז נכון יש קצת הגבלות...אבל אם עושים את זה כל הזמן נכון אז מתרגלים ומתכנתים ככה כל הזמן...ונכון ציינו פה שאין קשר נכון לעכשיו בין קוד תיקני לתאימות בדפדפנים..מקווה שבעדית כל הדפדפנים יעבדו לפי המלצות של W3C גם אותו פיירפוקס לא עובד בצורה מושלמת עם קוד תיקני...אז צריך פה ושם לשפץ..וכאלה...אבל FF אוהב קוד תיקני ונכון...לעומת IE זה לעצלנים ומתחילים..כי בישביל מתכנת HTML מתחיל IE זה גן עדן...לא צריך יותר מידי לחשוב...גם אם שכחת לסגור את טאב אז עדיין זה יראה בדפדפן בצורה מושלמת...לעומת FF בהרבה מקרים זה יראה לא משהו...

הייתי אומר של IE זה דפדפן יותר חכם...מאשר FF אבל יש אומרים ש FF זה מין תקן...
וברוב המקרים (אם לא תמיד) מה שיראה טוב ב FF יראה טוב גם ב IE
  Reply With Quote
ישן 27-08-07, 03:58   # 27
DCB
חבר על

מיני פרופיל

DCB לא מחובר  

תנסה לתכנת עיצוב לספארי ואז נדבר על תקן
  Reply With Quote
ישן 27-08-07, 04:18   # 28
Cream
חבר מתקדם

Cream's Avatar

מיני פרופיל

Cream לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי DCB צפה בהודעה
תנסה לתכנת עיצוב לספארי ואז נדבר על תקן
תצחק תצחק...אבל אני מתכנן להתאים את האתר שלי לכל דפדפנים הקיימים...חחחחחח לא יודע למה אבל נכנס לי הג'וק הזה..ואני בכלל אחד כזה שדבר שחשובים לי שיהיו מושלמים ואם לא מושלמים אז כמעט מושלמים...
  Reply With Quote
ישן 27-08-07, 05:08   # 29
DCB
חבר על

מיני פרופיל

DCB לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Cream צפה בהודעה
תצחק תצחק...אבל אני מתכנן להתאים את האתר שלי לכל דפדפנים הקיימים...חחחחחח לא יודע למה אבל נכנס לי הג'וק הזה..ואני בכלל אחד כזה שדבר שחשובים לי שיהיו מושלמים ואם לא מושלמים אז כמעט מושלמים...
בהצלחה... זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב...
אבל... לוקח זמן
וזמן זה כסף
  Reply With Quote
ישן 27-08-07, 05:17   # 30
Gal Shafrir
חבר וותיק

מיני פרופיל

Gal Shafrir לא מחובר  

אני מסכים עם DCB...

ציטוט:
(ראשי תיבות של HyperText Markup Language) היא שפת תגיות (markup language) ליצירה ועיצוב עמודי אינטרנט המוגדרת כיישום SGML פשוט. HTML היא כיום תקן ברשת האינטרנט, וחוקיה מוגדרים על ידי ארגון תקינה בינלאומי, ה-W3C. הגרסה הנוכחית של התקן היא HTML 4.01.
אני לא בטוח שHTML היא שפה תיכנותית.

עופר שפריר - במאי, תסריטאי ומפיק.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום