![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
בעיה-השתייכות לכמה קטגוריות
יש לי שתי טבלאות
טבלה items PHP קוד:
PHP קוד:
1|11|2|5|6 שהם מספרי שורות של הטבלה items נגיד שיש לי את מספר הפריט(item) איך אני יכול לקבל את השמות של הקטגוריות בשאילתה אחת? ונגיד יש לי הקטגוריה איך אני יכול לקבל את מספר הפריטים ששייכים לקטגוריה? אני יודע שזאת לא דרך טובה-אני ישמח לקבל הצעות לשינוי הטבלאות, או הוספת טבלאות...בשביל להצליח לעשות את מה ששאלתי. תודה |
![]() |
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
אתה יכול לעשות ככה:
טבלה לקטגוריות עם תא id primary key נקרא לה cats טבלה לנתונים שאמורים להשתייך לקטגוריות ללא תא שמכיל את הקטגוריה/יות. נקרא לה items גם עם id primary key טבלה 3 נקרא לה בשם cat_assoc עם 3 תאים: item_id סוג int עם index cat_id סוג int עם index בטבלה items נכניס את הכל כרגיל,ועל כל קטגוריה שהitem שהכנסנו שייך אליה נכניס שורה חדשה ל cat_assoc שב item_id יהיה הID של הitem וב cat_id יהיה הID של הקטגוריה. על כל קטגוריה שהitem יהיה שייך אליה נכניס שורה חדשה לטבלה. כדי לקבל את הitem מים של קטגוריה מסוימת נשתמש בשאילתא הזו: קוד:
SELECT * FROM cat_assoc,items WHERE cat_assoc.cat_id = {$cat_id} AND items.id = cat_assoc.item_id קוד:
SELECT * FROM cat_assoc,items,cats WHERE cat_assoc.item_id = {$item_id} AND cats.id = cat_assoc.cat_id
# 3 |
חבר וותיק
|
סבבה תודה
Last edited by 4ior; 19-06-07 at 21:07.. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|