![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
איך קונים מ ebay?
שלום.
מישהו יודע איך קונים מebay? איך משלמים?(אנירוצה בפיפל איך זה מתבצע) ואיך אני מקבל את המוצר? אם אני קונה ממשהו בחול אז איך המוצר שקניתי נשלח אליי? האם אפשר לעבוד על ארנשים שם?(כאילו יכולים לעבוד אליי?) ואיך אני יודע אם המוצר שאני קונה מחול ממישהו פגום או לא? ובמקרה שפגום אני יכול להחזיר ולקבל את הכסף? יש איזשהו פיקוח שם? תודה למי שיענה.. לא יודע אם ככה קוראים להם...אבל ניראה לי שהבנתם על מי אני מדבר... ואם אפשר אז קישור לאתר שלהם תודה.
צילום וידאו , עריכת סרטים,במאות,הפקה After Effects,flash,Premiere Pro,Avid Xpress ,avid fx, מסנגר-itay_baz@hotmail.com פלאפון-0543003739 Last edited by pal; 09-04-07 at 14:48.. |
![]() |
![]() |
# 2 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
![]() |
![]() |
# 3 |
הוסטסניון
|
נראה לי שיש שירותים בנותנים לך כתובת בחו"ל ואתה שולח לשם ומשם שולחים לך. בנוגע לפאיפל, זה יהיה קצת בעייתי מכיוון שאתה לא יכול להכניס כסף לפי מה שהבנתי. אתה תצטרך לעשות עיסקה עם מישהו שיעשה בשבילך את העברת הכסף.
|
![]() |
![]() |
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
קבלת תשובות לא נכונות או מדויקות.
ממש על רגל אחת: אתה נרשם ל-ebay (מכניס את פרטי כ. האשראי, לא יהיה שימוש בו) ונרשם במקביל ל-paypal (שם אתה גם מכניס את כ. האשראי אבל כאן כן יהיה שימוש בו). ב-paypal יש שני מצבים למשתמש שלך, verified ו-unverified. רוב המוכרים ב-ebay לא שולחים לאנשים שהם במצב של unverified. כדי להיות verified צריך לבצע הפקדה של 1.95$ ל-paypal (תקבל אותם חזרה בקניה הראשונה). הדבר נועד כדי לוודא שהכרטיס אשראי אכן שלך. אח"כ ב-ebay כל מה שאתה צריך לעשות זה לחפש את המוצר, לבדוק שהמוכר מקבל paypal ולקנות אותו. יש מערכת דירוג ב-ebay (ולא ב-paypal כמו שנאמר ע"י מישהו). כמובן שככול שהדירוג גבוה יותר, ככה המוכר יותר אמין. לא הייתי ממליץ לך לקנות עם מישהו שיש לו פחות מ-300 ביקורות שלפחות 97% מהם חיוביות (אינדיקציה לאמינות המוכר). לאחר שאתה קונה את המוצר (או זוכה בו אם זאת מכירה פומבית), אתה נלקח לעמוד קניה ב-paypal שבו אתה מאשר את הסכום. הכסף נגבה מועבר מהכרטיס אשראי שלך לחשבון ה-paypal שלך וממנו למוכר (המוכר לא יודע מה המספר של הכ. אשראי שלך). לאחר קבלת התשלום, המוכר שולח לך את המוצר ואתה מקבל אותו בדואר. אם המוצר פגום אתה יכול לדבר עם המוכר ולהגיד לו ואז מה שתסכמו יקבע. יכול להיות שהוא יבקש ממך לשלוח חזרה והוא ישלח לך חדש (והוא יחזיר לך את התשלום על המשלוח). בכל אופן, אם המוצר לא הגיעה והמוכר מתעלם ממך, אפשר להגיש תלונה ב-paypal ולקבל את הכסף חזרה. כמה דברים חשובים: - תכתוב את הפרטים האמיתיים שלך! כלומר כתובת, שם וטלפון, הכל - תבדוק טוב טוב מה אתה קונה, תשאל את המוכר על המוצר לפני שאתה קונה כדי לבדוק את התקשורת עם המוכר. וזהו, בהצלחה זה ממש לא מסובך, למרות שזה נשמע ככה
# 5 |
חבר וותיק
|
לא הבנתי את הקטע של התשלום נגיד אני רשום בpaypal אני צריך לרשום כרטיס אשראי גם ב ebay?
וגם לא הבנתי את המצבים של המשתמש... אתה יכול להסביר אותם יותר טוב?
# 6 |
משתמש - היכל התהילה
|
ebay דורשים את המספר כרטיס אשראי שלך בהרשמה אבל הם מתחייבים לא לעשות בו כל שימוש, אין לך מה לפחד שזה יגיע לידיים לא טובות.
לגבי מצבי המשתמש ב-paypal: הדרך שלהם לוודא שהכרטיס אשראי שהזנת הוא באמת שלך, הם דורשים שתפקיד את ה-1.95$ האלו. אח"כ בחיוב של הויזה רשום לך קוד של 4 ספרות שאותו אתה צריך להזין לאתר. אחרי שאתה עושה את זה, במחינתם הכרטיס הזה באמת שלך ואתה נחשב למשתמש מאומת (verified).
# 7 |
חבר וותיק
|
אוקיי ..
אממ... ואיך זה נשלח אליי? ומי משלם את המשלוח?
# 8 |
משתמש - היכל התהילה
|
לא תמיד אפשר לישלוח אליך
רשום לאיפה הוא שולח ואיך הוא שולח ולעבוד עליך? ממש לא |
![]() |
![]() |
# 9 |
משתמש - היכל התהילה
|
אתה משלם את המשלוח מן הסתם.
תבדוק שב-"shipping to" כתוב worldwide (יש כאלו שלא כותבים ואומרים לפנות אליהם בפרטי לגבי משלוח בנלאומי). זה נשלח לך לדואר, לרוב יש לך בחירה בין דואר אקספרס לרגיל, כמובן שיש הבדלים במחיר. אתה תקבל פתק שקבלת חבילה ואתה צריך לבוא לקחת אותה, קח בחשבון שיכול להיות שתצטרך לשלם מכס (אם כן, מצוין על הפתק שהדואר שם לך בתיבה). מניסיון אישי, דואר רגיל לוקח משהו כמו שבועיים להגיע (מארה"ב) שזה סביר ביותר, מבחינת מכס גם אין יותר מדי בעיות. המכס החל מ-50$ אבל לרוב לא מתייחסים לדברים קטנים. אם תביא איזה מסך מחשב או אפילו נעליים, יש סיכוי גבוה מאד שתשלם.
![]() Last edited by sheeze; 09-04-07 at 18:09.. |
![]() |
![]() |
# 10 |
תודה על תרומתך.
|
לגבי משלוח אני יודע שדוד שלי שקונה די הרבה מebay תמיד שולח "הודעה פרטית" לאותו אחד שהוא רוצה לקנות ממנו ושואל אותו כמה יעלה המשלוח לישראל.
אותו אחד שמוכר בודק גם מול ספקים שיכולים להעביר לך את זה לישראל, בדרך כלל הוא מקבל מוצרים עם דואר של UPS עד לשולחן שלו בעבודה =)
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|