|
![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
דירוג מסחר: (0)
|
HDD vs. SSD vs. RAM
מישהו פה יודע מה היחס מבחינת מהירות קריאה כתיבה בין כונן רגיל (HDD), כונן SSD ועבודה ישירות מול ה-RAM?
ברור לי שהמספרים המדוייקים משתנים בהתאם לחומרה הספציפית, אבל הייתי בכל זאת שמח לקבל איזה מספר קסם בשביל להבין סדרי גודל, כך שלטובת הדיון אפשר להניח שבשלושת המקרים אנחנו מדברים על חומרה יחסית מתקדמת. |
![]() |
![]() |
# 3 |
משתמש - היכל התהילה
|
כמובן שיש לך גם את האפשרות לעשות RAID(שבעיקר משתלם עם HDD) שיתן לך עוד ביצועים ו/או אמינות.
# 6 |
אושיית הוסטינג
|
בסרט הזה, לקחו 24 כונני SSD ב-RAID0 (כל הכוננים יוצרים כונן משותף יחד),
זה אומנם סרטון שיווקי של SAMSUNG, והוא מציג כוננים מהסדרות המוקדמות של SSD, אבל אפשר להבין את הכוח של הטכנולוגיה הזו. אבל, מדובר בהתקנה מסובכת ולא יציבה (מספיק שכונן אחד מת והכל הלך), חברה בשם fusionio, הוציאה כרטיס PCIE באורך כרטיס מסך (ניתן לראות אותו כאן), שמחליף את התצורה שכתבתי עליה קודם. נפח איחסון של 5TB במהירות אדירה, המוצר מיועד כרגע לשוק העסקי (מסדי נתונים ענקיים, ESX וכו'), ולכן המחיר שלו (מעל 5,000$) גבוהה, אבל עם הזמן המשוואה של "1GB=עשר שקל" בכוננים הקטנים כבר לא תהיה רלוונטית והמחירים ישתוו למחירי כונני ה-SATA כיום. אבי
# 7 |
חבר בקהילה
|
סרטון ענק!
ברמה התיאורטית אני מניח שאפשר לייצר פתרון דומה עם 26 דיסקים בארכיטקטורה של RAID5, כך ששני דיסקים מתוך ה-26 ישמרו מכפלת XOR של כל שאר הדיסקים. בצורה כזו אפשר לוודא שגם אם 2 דיסקים מתוך ה-26 נשרפים בו זמנית המערכת עדיין תמשיך לעבוד. למישהו יש מושג האם יש חברות שבאמת עושות שימוש מסחרי בפתרונות כאלה? |
![]() |
![]() |
# 8 |
אושיית הוסטינג
|
לא עם 20 ומשהו כונני SSD ב-RAID,
אבל חברת AKAMAI, מפיצי התוכן הכי גדולים בעולם (חברת CDN, עם ארון שרתים כמעט בכל חווה בעולם), יש 40 שרתים בארון עם 8 כונני SSD בכל אחד. אגב, זה דבר דיי מוזר לעמוד מול הארון שלהם, בד"כ בכל חווה יש רעש מזעזע של מאווררים/מזגנים/הארדיסקים, מול הארון שלהם שומעים רעש נמוך של מאווררים וזהו, בלי הטרטור של הארדיסקים.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|