|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
קידוד עברית ב MySql..
בטבלאות שלכם, באיזה קידוד אתם משתמשים?
ואיזה מומלץ להשתמש ותומך בשפה העברית? אני משתמש ב latin1 .. כשאני מכניס נתונים למסד ופולט, הכל תקין..רואים עברית ואת מה שצריך.. אבל אם נגיד אני נכנס למסד (phpmyadmin) ועורך משם ידנית כותב באיזה שדה משהו ומעדכן, הוא לא יציג את זה בעברית.. אין לי מושג למה זה ככה ולכן אני שואל \-: |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר מתקדם
|
תשתמש ב UTF8....בהגדרות זה בדרך כלל utf8_generic_ci תחסוך הרבה בעיות בהמשך.
|
![]() |
![]() |
# 3 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
המסד שלי מקודד ב UTF-8 וכשאני מנסה לעשות SUBSTR לתוכן אני מקבל לפעמים את האות האחרונה כסימן מוזר כזה. רציתי לדעת אם אתה יודע אולי איך לפתור את הבעיה? ניסיתי להשתמש בפונקציה mb_substr אבל לא כל שרת תומך בזה אם אני לא טועה, וכשאני ניסיתי זה גם לא כלכך פתר את הבעיה.. יש פיתרון אחר אולי? תודה (: |
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר מתקדם
|
אבל איך אתה מגדיר את זה?
נגיד כשאני כותב טבלה מסויימת, ב CHARSET מה לכתוב? UTF8 ? UTF-8? |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר בקהילה
|
הוא רשם לך.
שאתה בוחר קידוד תחפש utf8_generic_ci. ותדאג לשמור את הקבצים שלך גם בקידוד UTF8 |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר מתקדם
|
לא אמורה להיות בעיה עם פונקציות מסויימות ב PHP עם עברית. רק תוודא שאתה מבצע ישר אחרי חיבור המסד שאילתה עם התוכן הבא: SET NAMES utf8
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
המסד מוגדר כ utf8_general_ci והדף אכן מקודד ושמור כ UTF-8.. אם אני לא טועה כששומרים במסד שהוא מקודד כ UTF8 כל אות נשמרת על מס' בתים, וכאשר שולפים מידע ומבצעים עליו SUBSTR לפעמים כנראה הוא לא לוקח עוד בית ולכן מציג סימן מוזר שכזה.. אין פיתרון אחר כלשהו? ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר מתקדם
|
אני לא מכיר אותיות בעברית אשר תופסים יותר מבית אחד (מלבד אולי ן,ף,ץ ) למרות זאת, לי זה עובד בסדר גמור. תוודא שהכל מוגדר כמו שצריך. לא רק שהטבלה צריכה להיות מוגדרת גם המסד, השדות בטבלה וכן הלאה.
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
לא יודע אם זה צריך להיות ככה או לא, אבל העברית במסד נשמרת ככה: קוד:
רק ×œ× ×¢×•×“ דה ×–'×” וו, ×–×” מה ×©×ž×‘×§×©×™× ×©×—×§× ×™ ו×והדי מכבי × ×ª× ×™×” רגע ×œ×¤× ×™ המשחק ×©×™× ×¢×œ (בעיקרון כששולפים אני רואה עברית, אבל כשאני שולף ומבצע SUBSTR לפעמים אני רואה את האות אחרונה בסימן הזה: ) |
|
![]() |
![]() |
# 10 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
תוודא שהגירסת מסד שלך מעודכנת, ותוודא שהמסד רץ בקידוד של utf. אגב אם הימרת את המסד מקידוד לקידוד אחר אתה צריך למחוק את כל הנתונים ולהכניס מחדש, וגם את הטבלאות להגדיר מחדש.
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|