|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
תופעה מאוד מוזרה שמתרחשת כאן ומאוד מפריע לי
שלום לכולם,
בזמן האחרון אני מתפלא לגלות שיותר ויותר אנשים מחליטים ש HTML ו CSS הם אינם שפות תיכנות. טעות של מישהו אחד שהחליט להתחכם טיפה הובילה לתופעה בפורום. ואני יכול לצטט אנשים בפורום שאומרים "HTML - אם אפשר להחשיב את זה כשפת תיכנות" ודברים דומים לזה. אני פה להבהיר לאותם אנשים, HTML היא שפת תיכנות בדיוק כמו PHP, ASP וכו'. שפות תיכנות אתרים מתחלקות לשני פלגים: 1. שפות צד לקוח, כמו HTML CSS ו JS. 2. שפות צד שרת, כמו ASP PHP ASP.NET. התופעה מאוד מפריע לי בתור מתכנת, שאנשים נמשכים אחרי הגל ואומרים דברים מאוד לא נכונים. אני מקווה שאולי לימדתי פה מישהו משהו, ושיפסיקו שלהגיד פה ש HTML היא אינה שפת תיכנות שכן היא השפה החשובה ביותר ולולא היא PHP ASP וכו' היו חסרות משמעות. שיהיה לכולם לילה טוב, עידו נ.ב. אני לא בטוח שזאת כותרת מתיאמה במיוחד ובמידה ולא אבקש מהמנהלים לערוך אותה למשהו יותר מתאים, תודה. |
![]() |
# 2 |
חבר בקהילה
|
שפת תכנות היא אוסף של חוקים תחביריים (Syntax) וסמנטיים (Semantic) שבאמצעותם ניתן להגדיר למחשב באופן מפורט את הפעולות שעליו לבצע במצבים שונים, על סוגי קלט שונים.
לשפת תכנות יש מאפיינים (משתנים, פעולות וכו'), HTML לא עונה על רוב המאפיינים |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
אך למרות זאת היא נחשבת כשפת תיכנות צד לקוח.
|
![]() |
# 4 |
דוגמן הבית השמן
תודה על תרומתך :) |
HyperTextMarkupLanguage תבינו לבד אם זה תכנות או לא.
חבר וותיק
|
אני לא התווכח איתך, אבל היא אפשר להפוך אותה לכלום כמו שקורה פה בפורום.
|
![]() |
# 6 |
חבר בקהילה
|
|
![]() |
# 7 |
אחראי פורום
|
צר לי לבאס אותך, אך HTML אינה שפה, HTML זה סה"כ פורמט, לא שפה.
|
![]() |
# 9 |
חבר וותיק
|
הגדרה מתוך בספר "HTML למתחיל" - "HTML היא השפה המשמשת ליצירת עמודים מרהיבים ב World Wide Web..... שפה זו מאפשרת לך ליצור מסמכים שאותם תוכל לפרסם באינטרנט"
הספר שאני למדתי ממנו לפני בערך עשר שנים, לפני ששפות אחרות התפרסמו ואנשים התחילו לזלזל ב HTML. מי שמעוניין בפרטים: הוצא לאור בשנת 1998נכתב ע"י Debra S. Ray |
![]() |
# 10 | |
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?] |
ציטוט:
|
|
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|