|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
משתמש חדש
|
מה ההבדל בין asp לבין asp.net
תודה לכל עונה
|
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר בקהילה
|
שלום :
ASP.NET זו טנולוגיה חדשה של מייקרוסופט - ההבדל העקרוני בשפה זו יש מודולים שלמים שקיימים כבר בתור אובייקיטים וכל מה שאתה צריך זה להציב אותם בתכנות שלך ולשנות את הפרמטרים שלהם (יש לך כמעט שליטה מלאה על כל הפרמטרי) לדוגמא : בASP רגיל בשביל לשלוף/להכניס מידע למסד נתונים היה צורך בכתבית שורות רבות של קוד לעומת זאת ב.NET יש אובייקט שיודע להתקשר למסד הנתונים ולהציג את המידע כמעט בלא צורך בכתיבת שורות קוד. אם אתה ממש מתעניין זו נקודה טובה להתחיל בה WWW.ASP.NET |
![]() |
![]() |
# 3 | |
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?] |
ציטוט:
ההבדלים העקרוניים, כפי שאני רואה אותם : ASP.NET מאפשרת "לערבב" בקלות יחסית מספר שפות תכנות (בעיקר VB.NET ו C#, אך גם - ולא רק - C++.NET, J#, ובעזרת תוספות צד שלישי אפילו שפות כמו Cobol, Fortran, Perl, Pascal, PHP, Pyhton ועוד). החשיבות היא שבאותה אפליקציה ניתן להשתמש בקלות רבה (מאד) בקוד משפות אלה, פשות על-ידי OOP (תכנות מונחה-עצמים) רגיל, כאילו כתבת את הקוד באותה שפה. ASP.NET חוסכת הרבה מזמן התכנות של צד הלקוח, בכך שהיא מבצעת הרבה ממנו עבורך. ב ASP.NET הקוד מקומפל בהרצתו הראשונה ולא בכל הרצה. ב ASP.NET יש הפרדה רבה יותר בין התכנות לעיצוב (מה שנקרא CodeBehind - הקוד נמצא מאחור, ואפשר לערוך את קבצי העיצוב בלי שהמעצב יעשה נזק כמו אם הוא יערוך דף ASP ![]() יש עוד הבדלים רבים, אבל שלא יובן ממה שכתבתי שאין עדיין מקום ל ASP הרגילה. ASP הרגילה היא שפת סקריפטינג. היא עדיין שימושית, בעיקר לתוספות קטנות ולא לאפליקציות גדולות. אין טעם לכתוב אפליקציית דוטנט רק על-מנת לשלוח טופס צור קשר בדף ASP רגיל. |
|
![]() |
![]() |
# 4 | |
משתמש חדש
|
ציטוט:
אם יש לי ידע בסיסי ב asp והתפנה לי זמן עכשיו אני מועניין ללמוד על מה כדי לי ללכת ? |
|
![]() |
![]() |
# 5 |
משתמש - היכל התהילה
|
בס"ד
c# או PHP.
# 6 | |
תודה על תרומתך :)
עסק רשום [?] |
ציטוט:
![]()
![]() |
# 7 |
משתמש חדש
|
הבנתי תודה
והתכנות ב visual studio לא שונה ? עדיין בונים בתוך דף asp רגיל ? - לפי מה שאתה אומר עדיף לי כבר לא לגעת ב asp רגיל אלה עם כן אני רוצה להיכנס למאחורי הקלעים של הפונקצייה ? |
![]() |
![]() |
# 8 |
Permanently Banned
|
ברמת העיקרון אלה שתי שפות שונות.
ישנן מספר דרכים להתסכל על זה. מצד אחד: ASP קלה יותר (לתכנות), נוחה יותר למתכנת המתחיל ולא דורשת ידע בתכנות מונחה עצמים. ASP עדין חזקה לASP.NET ברמת תכנות אתר רגיל לא טובה בהרבה. מצד שני, ברגע שמגיעים לתכנות אתר ברמה של YNET, NANA, WALLA מומלץ לעבוד עם ASP.NET. שלא תבין אותי לא נכון, WALLA NANA וYNET כרגע עובדים על ASP :P אבל הם פשוט יצאו לפני שבכלל חשבו על ה.NET הצעה שלי, תלמד ASP, אחר כך, תעבור לC# וVB.NET ואז תחשוב על ASP.NET |
![]() |
![]() |
# 9 |
משתמש חדש
|
הבנתי תודה רבה לכולם על העזרה
|
![]() |
![]() |
# 10 |
משתמש - היכל התהילה
|
וגם חשוב להזכיר שאם יש לך נסיון ב C# או ב-VB
אז יהיה לך יותר קל ללמוד asp dot net בהצלחה ![]()
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|