|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר על
|
שאלה בנוגע למסדי נתונים MYSQL VS SQL SERVER
שלום,
אני מתכנן מסד שיכיל 200 מיליון רשומות, כל אחת נעה בין 1 ל-10K , צופה שגודל המסד הכללי יהיה כ-500 ג'יגה מה הייתם ממליצים? ועוד כמה שאלות - * האם ישנה עדיפות ל-SQL SERVER במסדים גדולים? * קראתי ש-MYSQL תומך עד 250 טרה, האם יש צורך בקינפוג מיוחד ל-500 ג'יגה? כל מידע נוסף יתקבל בברכה תודה, אלון |
![]() |
![]() |
# 2 |
עסק רשום [?]
|
להשוות בין MySQL ל- MS SQL SERVER זאת השוואה כללית מדי.
בנוסף לכך, ייתכן שיהיה נכון לשלב גם מסדי נתונים מסוגים שונים (כמו MongoDB לדוגמה) עבור חלק מהדברים. ממליץ לך להתייעץ עם DBA מקצועי בעניין הזה. כפי שאתה מתאר את זה מדובר במסד די רציני שמצריך גם תשתית שרת(ים) מתאימה ואיכותית. |
![]() |
![]() |
# 3 |
מנהל ראשי
|
יש צורך בקינפוג מיוחד גם במסד נתונים בגודל 100 מגה.
או במילים אחרות - יש הרבה ערכים שניתן להתאים בmysql על מנת שדברים ירוצו יותר טוב. כשאתה מתאים את זה למסד אחד - יתרום הרבה, כאשר אתה מנסה להתאים את זה למס' רב של מסדים ושימושים (כמו באחסון שיתופי) - התרומה מעטה יותר. |
![]() |
![]() |
# 4 | |
חבר על
|
ציטוט:
יש נתונים נוספים שאני יכול להעלות ויתרמו לתשובה רלוונטית יותר? בסה"כ כל פנייה למסד לא תסתכם ביותר מ-100,000 שורות, וגם זה מ-2 אנשים במקסימום ברגע נתון, לכן אני לא יודע מה מידת הרלוונטיות של השאלה... סה"כ מדובר בבסיס נתונים פשוטו כמשמעו. |
|
![]() |
![]() |
# 5 |
עסק רשום [?]
|
כל DB צריך לקנפג בצורה שמתאימה לייעוד שלו, בDB של 50 מגה אולי לא תרגיש בהבדל אבל בסדר גודל של חצי טרה זה כבר משמעותי.
ואם כבר אתה בודק כיוונים אחרים של מסדי נתונים, הייתי ממליץ לך לבדוק גם על Oracle בתור אפשרות... הכי טוב זה שתתייעץ עם DBA על הDB הספציפי שלך, ועם מה שאתה מייעד לו
# 6 |
חבר בקהילה
|
כל מסד נתונים יכול לעבוד טוב במידה ומגדירים אותו כמו שצריך.
כמו שכבר אמרו מעלי MongoDB זאת אפשרות לא רע בכלל כי היא נותנת גם אפשרות לעבוד מול מספר שרתים. אבל גם כאן חשוב לבצע את הדברים כמו שצריך לדוגמא שימוש בINDEX. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|