|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
שיקול יעילות במסדים...
אהלן
אני עושה מערכת שפותחת פורומים של IPB אוטומטי לאנשים זה אומר שכל מי שנירשם יהיה לו פורום יש 2 אופציות לעשות את זה לכל מי שנירשם נוצר מסד(בדקתי והמסד הראשוני של המערכת שוקל 450 קילו בייט) או לאחד את כל הפורומים למסד 1 , מה שלדעתי יצור קצת עומס כיוון שהרי כל פורום מציג את כל ההודעות שבתוכו זה יהיה "חולני" שהוא ירוץ על מסד שמכיל בתוכו עשרות פורומים ... מה דעתכם?? הייתרון בשיטה הראשונה זה שכל פורום יריץ רק את הפורום שלו,וכך יהיה חיסכון בשאילתות החיסרון הוא שלכל משתמש שנירשם הוא כבר תופס לי 450 קילו בייט בשיטה השניה זה הפוך-ייתרון אני חוסך את הנפח של המסד הראשוני לכל בן אדם והחיסרון שכל שאילתה לדעתי תיהיה ארוכה יותר אשמח לדעות |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר מתקדם
|
אם אתה מצפה שכל פורום שנפתח די יצליח אז ה-450 ק"ב הראשוניים האלה לא באמת משנים.. הבעיה תהיה עם חשבונות לא פעילים (שבטח יהיו יחסית הרבה כאלה)
עדיף לדעתי לפתוח לכל פורום בסיס נתונים חדש ולעשות שנגיד חשבונות שלא פעילים בכלל מעל זמן מסויים ימחקו + לנקות טיפה דברים שאתה לא צריך בקוד ובבסיסי נתונים כדי לחסוף מקום |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר וותיק
|
אותו מסד, אותם טבלאות רק עם PREFIX אחר
דרך אגב יש לי מערכת כזאת מוכנה איפהשהו..
# 6 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 7 |
משתמש - היכל התהילה
|
ניצן מתכוון שלכל הפורומים יהיה את אותו המסד אבל נגיד לטבלאות שלי יקראו:
user1_table_name לטבלאות שלך יקראו user2_table_name וכו'. אני גם תומך בשיטה הזו. |
![]() |
![]() |
# 8 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
ב IPB יש עשרות טבלאות בוא לצורך הדוגמא ניקח 4 טבלאות לדוגמא forum topic rep mem ולמסד שלי קוראים dabi_forum אז מה לעשות? שכל פעם שמשתמש חדש נירשם ואני רוצה לפתוח לו פורום אני יוסיף למסד עוד 4 טבלאות??? (זה אומר שבמציאות אם IPB מכילה 40 טבלאות אז לאחר כל הרשמה של משתמש אני מוסיף עוד 40 טבלאות ??) אם כן אז מה ההבדל בין זה לבין לפתוח מסד חדש |
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 10 |