|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 | ||
חבר מתקדם
|
טוב שיעמם לי אז אני מוסיף משהו לגל המדריכים.כמה דברים שימושיים..
טוב החלטתי להראות לאנשים איך לשים הרבה משתנים לתוך מחרוזת אחת!
למשל, בניתם פורום, ואתם רוצים להראות למשתמש אם הוא צפה באותו האשכול או לא? אז אתם מכינים את, ובתוכו מספר האשכול שהמשתמש קרא "-" ואז המספר הבא, נניח ויש לנו מחרוזת כזאת: PHP קוד:
איך אנחנו הופכים כל מספר במחרוזת הזאת למשתנה בפני עצמו? פשוט מאוד, יש פונקציה שנקראת explode, היא מפרידה את כל המחרוזת בתו שאנו מגדירים ומכניסה הכל למערך! בדוגמא הפרדנו את המחרוזת string עם התו "-" והכנסו הכל למערך arr.. עכשיו אפשר לעשות כל מיני דברים, לפלוט את המספרים למשל אחד אחרי השני.. אז איך עושים את זה? פשוט צריך לברר כמה משתנים יש לנו במערך, לעשות לולאה כמספר המשתנים ולפלוט את כולם: PHP קוד:
ומכניסה את מספר המשתנים שמבערך הזה למשתנה num. PHP קוד:
דבר שימושי נוסף שאפשר לעשות עם מערך זה שוב המחרוזת הזו: PHP קוד:
$a = 11; אנחנו רוצים לראות אם ה11 הזה קיים במערך שלנו! אז ככה: PHP קוד:
ואז: PHP קוד:
--------------------- טוב פה אני אראה לכם סתם משהו חמוד נחמד לכאלה שבונים מערכות גדולות ואין להם כח להוציא יותא מידי משתנים מהמסד אחד אחרי השני.. לדוגמא, זו דרך להוציא מידע מהמסד: PHP קוד:
אז יש משהו שמקצר את זה, ומוציא את כל התאים לתוך משתנה בשם התא! לדוגמא: PHP קוד:
------------------------ עוד משהו שימושי, שאני מעריך שהרוב יודעים אבל בכל זאת איך מגינים על מחרוזת מפני שטויות והזרקות, אז ככה, קודם כל להוציא את ההשפעה מתגי html: PHP קוד:
זה לוקח את המשתנה u משנה את כל תגי ה html לקידוד שלהם על מנת שלא ישפיעו על הפלט ומכניס הכל למשתנה user. חסימת הזרקות: תגים כמו " ו ' הם מסוכנים למחרוזת וכל מיני צוציקים שמשעמם להם יודעים איך לגרום לזה נזק, אז יש פיתרון דיי פשוט: PHP קוד:
אהל מה בעצם? זה עושה לנו מחרוזת עם סלאשים לדוגמא הכניסו את הערך: ציטוט:
ציטוט:
PHP קוד:
![]() זהו, אם יש עוד בקשות וכאלה, אתם מוזמנים לבקש או לשאול ![]() Last edited by רומן; 03-12-05 at 12:34.. |
||
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
פשש יפה.. כל הכבוד על ההשקעה.
# 3 |
חבר על
|
יפה מאוד
|
![]() |
![]() |
# 4 |
הוסטסניון
|
מעניין מי גילה לך את סודות המערך ו-explode :|
# 5 |
חבר וותיק
|
יפה כל הכבוד! D:
אני מקווה שיהיה לך משעמם ותכתוב מדריך לאבטחת עוגיות? (חוץ מלהצפין את תוכן העוגיה וגמרנו .. :| ).
# 6 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
בקשר לאבטחת עוגיות ס"ה מצפינים מה שרוצים ומפרידים את המידע ב ";" |
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
:qqb007:
![]() |
# 8 |
הוסטסניון
|
satan הוא קודם כל צריך ללמוד בעצמו לאבטח אחרי זה ילמד אחרים :\
אני הסברתי לך בבירור על explode ועוד אתה שואל אותי לפני זה על מערכים "למה זה טוב"...
# 9 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
אגב יש לי רעיון טוב למדריך: קוד תיקני של HTML. ז"א XHTML זה קל ללמוד וזה לא בעיה - אבל להתאים את זה לדרישות של W3 ולדעת איך לתקן שגיאות ...
![]() |
# 10 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
![]() בקשר ל xhtml תוכל למצוא הכל הכל פה: http://www.w3schools.com/xhtml/xhtml_why.asp תעשו פשוט next שם ותתקדמו עם השיעורים ממש מומלץ גם ללמוד מהאתר הזה את שאר הדברים, למדתי משם css וג'אווה לא רע ![]() Last edited by רומן; 03-12-05 at 16:15.. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|