|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
עסק רשום [?]
|
[שאלה] בקשר לחטיבת כפיר (ולא רק)
טוב אז ככה..
עוד כ- 3 וחצי חודשים אני מתגייס לחטיבת כפיר (לפי מה שהבנתי יש לי סיכוי של כ- 90% להגיע לכפיר אז בינתיים אתכנן את הדרך לשם). רציתי לשאול אולי יש פה אנשים שהיו שם/ מכירים אנשים שהיו שם או סתם מבינים בזה אז אשמח אם הם יוכלו לעזור לי קצת. 1. אם אני מחליט לעשות גיבוש ליחידת הלוט"ר, הבנתי שזאת יחידת הדרכה ולא יחידה קרבית, עושים שם טירונות 07 אבל בסוף התפקיד הוא מדריך ולא לוחם בפועל, מה אתם אומרים על השירות שם? בעתיד (אחרי הצבא) יהיה לי משהו לעשות עם הידע הזה? ועוד שאלה זה האם בכללי זאת יחידה מומלצת או מה? 2. עכשיו נגיד ואחליט לעשות גיבוש ליחידת עוקץ, פה אני כבר יודע שהשירות יהיה מהנה וכיף אבל יש לי שאלה קצת אחרת, ההכשרה של עוקץ היא לרובאי 05, האם יש אפשרות לבצע הכשרת 07? אם בעתיד ארצה להמשיך להתעסק בתחום הקשור לביטחון, האם זה שיש לי רובאי 05 ולא 07 יהווה חיסרון משמעותי? 3. עכשיו נגיד ונשארתי בכפיר והלכתי לגדודים, יש פעילויות? איך יהיה השירות בכללי? תודה לכולם ואשמח לקבל עצות, טיפים וכמובן תשובות ודעות אישיות. |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר בקהילה
|
דבר ראשון להיות מדריך לו"טר זה דבר טוב מאוד!
בדרך כלל לא שולחים אנשים לשם סתם... אתה הולך לגדודים של כפיר ואם אתה לא מצליח שולחים אותך ללו"טר נשמע מאכזב אבל זה אחלה של דבר. יחידת כפיר פועלת בעיקר ביהודה ושומרון בדרך כלל השירות לא באמת שירות קרבי קרבי אתה שומר בלי יותר מידי פעולות. אני ממליץ לך ללכת ליחידה קרבית של גבעתי או גולני. במידה ולא מתאים לך שם לבקש ללכת לקורס לו"טר ולהיות מדריך מלחמה בטרור. אתה פוגש שם הרבה אנשים טובים בתור מדריך כי שולחים אנשים איכותים מהגדודים הקרביים בשביל ללמד את זה בגדוד. בקשר לעוקץ אם אתה אוהב כלבים זה מגניב ונחמד אבל רוב השירות שלך אתה לבד כי אתה נשלך כל פעם למבצע ביחידה אחרת. זה יכול להיות כל יחידה גבעתי גולני מטכ"ל ועוד.. בקשר לעתיד אתה יכול להיצטרף למשטרה או להיות שומר :S. דרך אגב עוקץ, כפיר, לוט"ר זה טירונות 05 ואימון מתקדם ל-07. |
![]() |
![]() |
# 3 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 4 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
![]() בכל מקרה, כדי לצאת לקורס לוט"ר (לא מדריך) צריך רובאי 05 (לפחות אצלנו). אני מכיר מישהו בגדוד חרוב שבדיוק סיים את המחזור לאחר הקו"מ והדבר הראשון שהוא קיבל הוא שמירות בקו. לא שאני חלילה מזלזל בכפיר, אבל אם אתה מחפש דברים מסוימים, אולי חטיבה אחרת מתאימה יותר. |
|
![]() |
![]() |
# 5 | |
Авторитет
|
ואוו, אתה בנאדם לא יודע מה זה לוט"ר? אם אתה מגיע ללוט"ר, הגעת לאחד המקומות היוקרתיים בצה"ל. ואני לא צוחק. אם אתה עובר הסכמה של לוט"ר, אתה אחד השפיצים.
![]() |
![]() |
# 6 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
קח לדוגמה יחידה מסוימת (שלא נציין את שמה) שפורסת אצלנו והטירונות הבסיסית שלה היא 07 + לוט"ר + ניווטים. אף אחד מהם לא באמת 07, כולם עברו קורס מתקדם וה"צעירים" שבינם 08 (ועד למפקדי צוותים 012). מעבר להכשרות התקניות (שמחולקות לכל היחידות הדורשות אותן) הם עוברים אימונים פנימיים שתוכננו במיוחד בשבילם. זה נחשב. Last edited by עמרי שוסטר; 01-08-09 at 13:08.. |
|
![]() |
![]() |
# 7 | ||
Авторитет
|
ציטוט:
![]() |
![]() |
# 8 |
עסק רשום [?]
|
וואלה כל אחד אומר לי משהו אחר בסוף יצאתי יותר מבולבול חחח.
מש"ק לוט"ר: חלק אומרים משעמם, אין פעילות, כל הזמן עוברים מקומות ואין חברים ואין כלום, חלק אומרים דבר להיט, יוצאים עם הכשרה מטורפת, יש מה לעשות עם זה בעתיד וכד'. עוקץ: חלק אומרים משעמים, טוחנים שמירות, אין פעילות מאתגרת ועוד פעם משעמם, חלק אומרים יחידה יוקרתית, מאתגר, מהנה, יש מה לעשות עם זה בעתיד וכד'. גדודים: הרוב אומרים שזה טוב, ובנוגע לאיזה גדוד בדיוק ללכת הבנתי שעדיף חרוב/נחשון/שמשון/דוכיפת. ד"א המידע הזה מכמה פורומים ששאלתי בהם אז אל תחפשו פה בכל התגובות ![]() |
![]() |
![]() |
# 9 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
אני לא יודע מאיפה קיבלת את כל המידע הזה. כמובן שהוא אינו נכון ומוטעה - אופי היחידות הנ"ל שונה לגמרי ממה שתיארת. תקבל תשובות ביום הגיוס, בכל מקרה על מנת שתוכל להתקבל ליחידות אלה, אתה צריך להיות מוכן לגיבוש מפרך שיתקיים בשבוע השני של גיוסך. אנשים לפני גיוס שרוצים מידע נוסף על יחידת עוקץ וגם לוט"ר יכולים לפנות אליי בפרטי. לא אענה על שאלות שמתייחסות לגיבוש. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|