![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
[עזרה] דף פונקציות
1)במערכת ניהול תוכן
איך כדאי לעשות אותה? אני יכול כמובן לעשות כל עמוד PHP שיהיה אחראי לדוגמא עמוד 1 עריכה עמוד 2 על מחיקה וכו' ואז נגיד עמוד 1 למנהל שאחראי על הכל וכו' האם זה הצורה הנכונה או שיש יותר טוב? 2) האם כדאי לעשות דף פונקציות (פונקציות שאני בונה ואני משתמש בהם) אם כן: אז זה לא סתם מבזבז"מהירות" כי כל דף אני יצטרך לעשות אינקלוד לדף הפונקציות ואם כן אז איזה פונקציות במערכת ניהול תוכן כדאי לי לעשות בדף פונקציות ולא לרשום כל פעם?? 3) ראיתי מישהו שאמר שלא לעשות 2 שאילתות בעמוד 1 למה? ומה לעשות אם אני צריך? תודה |
![]() |
![]() |
# 2 |
א.פורום תוכנה
עסק רשום |
אז ככה.
תעשה שני עמודי ניהול. ADMIN שקורא את כל העמודים / התוכן מהמסד ומציב אותם בטבלה, ובסוף כל שורה תוסיף שני לחצנים (ערוך/מחק) ששניהם מובילים לעמוד אחד admin_edit עם get שנקרא action ובו הערכים delete או edit. ובהתאם תריץ שאילתה. וכן, תעשה דף פונקציות. שבו למשל פונקציה כמו get_post_data() שהיא קוראת את כל נתוני התוכן של פוסט עם ID מסויים. ותקרא לה ע"י get_post_data($post_id) בהצלחה. אם יש שאלות אני מוכן לעזור לך בכול. פנה אליי בפרטי. |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
1+2 עדיף לך לפצל. מהסיבה שאמרת בעצמך של בזבוז משאבים שלא לצורך. תעשה קובץ אחד גלובאלי עם מידע שדרוש לכל העמודים ואם יש דברים נוספים שאתה משתמש בהם רק בעמוד מסויים אז תעשה להם עמוד נפרד.
3) ככל שאתה עושה יותר שאילתות אתה משתמש ביותר משאבי שרת ולכן עדיף להשתמש בכמה שפחות אבל אתה יכול להשתמש בכמה שאתה רוצה. אם תסתכל על מערכות כמו IPB למשל תראה שהן משתמשות במשהו בסדר גודל של 20 שאילתות בעמוד ממוצע. כפיר |
![]() |
![]() |
# 4 | |
אין כמו ב127.0.0.1
|
ציטוט:
אחד הכלים היותר ידועים בתכנות הוא פיצול קבצים לצורך סדר. הינה לדוגמא תיקיית sources במערכת חדשה שאני בונה: קוד:
class.database.php class.fetch.php class.template-base.php function.pages.php functions.ih3.php functions.php functions.text.php handler.onerror.php |
|
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר וותיק
|
זאת בדיוק הנקודה שלי עומר... בעצם זה שאתה מפצל ככה אתה לא עושה include לכל המידע בשביל קובץ ספציפי נכון? אתה לא תייבא את הקבצים שמטפלים בadmin לקבצים שמטפלים במשתמש רגיל. עזוב לרגע את הסדר אם כל המחלקות שלך למשל היו בקובץ אחד והיית עושה include לכולן בכל פעם תסכים איתי שזה היה בזבוז? הפיצול מעניק דברים מעבר לסתם נוחות... אבל למשל ממה שהבנתי מהקבצים שהצגת את הקובץ functions אתה מוסיף למרבית הקבצים במערכת שלך נכון? הנה לך בדיוק אותו הרעיון של הקובץ הגלובאלי שדיברתי עליו...
|
![]() |
![]() |
# 6 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
לפי מה שאתה אמרת צריך לעשות קובץ אחד ויחיד שאחראי על הפונקציות, ועוד קבצים קטנים שאחראים על טיפול בקובץ ספציפי (לדוגמא, אם צריך פונקציה בשם abc רק בקובץ x, אז מכינים לה קובץ נפרד).
לא הבנתי מזה את מה שאתה אומר עכשיו... |
![]() |
![]() |
# 7 |
אחראי פורום
|
כמה שיותר שאילתות יותר משאבים?
מה לוקח יותר? SELECT id, name, email, registered FROM names OR SELECT 1+1 as two SELECT 1+2 as three |
![]() |
![]() |
# 8 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
![]() ברוב המקרים יותר שאילתות ישתמשו ביותר משאבים. באותה המידה אתה יכול לקחת שאילתה אחד עם subquery... |
|
![]() |
![]() |
# 9 | ||
אין כמו ב127.0.0.1
|
ציטוט:
![]() ובקשר לשאילתות - אתה צודק, אבל בין זה לבין להגיע לכזאת קיצוניות: ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |