![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
אבק במחשב!
שלום לכולם,
לפני כ- חצי שעה פתחתי את המחשב כדי לבדוק מה המצב שם בפנים. פתחתי ופתאום אני רואה מלא , מלא אבק! בכל מקום שרק אפשר, אבק. יש איזה מאוורר קטן כזה על הלוח אם או לא יודע מה זה , אז פתחתי אותו הוצאתי את כל המלא אבק שהיה שם , ניקיתי והחזרתי. על כל שאר הכרטיסים ניקיתי בזהירות וניסיתי להוציא כמה אבק שאני יכול. בכל מקרה , השאלה שהייתי מעוניין לדעת היא: - האם האבק הזה שעל כל הכרטיסים גורם למשהו שמזיק למחשב? - אם כן , במה זה מזיק? - ובמה זה עוזר שניקיתי זאת? ד"א מצטער אם זה לא המקום הנכון! תודה מראש, רז.
# 2 |
הוסטסניון
|
כאשר יש יותר מידי אבק, המאווררים נסתמים ואז המחשב מתחמם.
תדאג לשמן מאווררים, לנקות עם שואב אבק \ ספריי לחץ
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
אוקיי , תודה.
עוד תגובות?
# 4 |
חבר מתקדם
|
כן גם לי יש מלא אבק, בטח בגלל שהמחשב נמצא בקומה 3...
|
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר וותיק
|
אבק בדרך כלל טעון בהרבה מאוד חשמל סטטי..
יכול להגיע עד 600 וולט.. (מרגישים את זה בדרך כלל שנוגעים במישהו מקבלים זרם חשמלי כזה). וכרטיס זיכרון דורש רק 3.33 וולט.. אז הוא יכול להישרף או משהו כזה אבל זה דבר מאוד נדיר.. בדרך כלל הבעיה העיקרית היא המאוורים שנסתמים.
# 6 | |
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
![]() קודם כל, חשמל סטטי לא מודדים ב VOLT! דבר שני אבק טעון בחשמל סטטי אבל ברמה נמוכה מעוד! אןי שום סיכוי לשרוף זיכרון או כל כרטיס אחר, שד"א אגב כרטיס זכרון DDR2 בד"כ צורך 1.8V בסטוק. |
|
![]() |
![]() |
# 7 |
אחראי פורום
|
אבק=מאווררים נסתמים, קשה יותר לרכיבים לפלוט חום לסביבה, טמפ' גבוהה, סיכון לשריפת הרכיבים.
מה אני עושה? קונה ספרי לחץ אוויר, מידי שבועיים/חודש שם את המחשב במרפסת ומתחיל לרסס. נותן להכל להשאר ככה איזה 15 דקות ומכניס חזרה. ספרי אחד של 400 מ"ל מספיק לי ל4-6 שימושים. ספרי - יש בטמבור אבל הוא יקר שם לאללה (כפול מחיר לאחד)... נסה בהום סנטר...אם לא נגמר להם (כשאני הייתי בזה שבראשון נגמר). בהצלחה!.
# 8 |
תודה על תרומתך.
|
או הפתרון הזול...קח את הפן של אמא ותתחיל להעיף את כל החרא....
|
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר מתקדם
|
איך אפשר לשמן את המאווררים? (סליחה אם אני לא קשור אבל מישהו הגיב שצריך לשמן..)
# 10 |
תודה על תרומתך.
|
תעשה כמוני,
כל חודש לפתוח את המחשב, להוציא אותו בחוץ, ולעבור עליו עם פן (של השיער) באוויר קר, ולהעיף הכל החוצה. ופעם ב-3 חודשים לשמן את המאווררים אחרי שהם קיבלו ניקוי יסודי. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|