![]() |
# 1 |
הוסטסניון
|
![]() שלום,
קוראים לי ניצן גינדי ובתור מתכנת הרבה אנשים פונים אלי ומבקשים שאני יתכנת להם אתר, אז הם שולחים אלי PSD של העיצוב ואז אני אומר להם שצריך גם לקודד את העיצוב לפני התיכנות, ולרובם אין מושג על מה אני מדבר, אז החלטתי לכתוב מאמר שיסביר מהו קידוד אתרים: פרק 1: "למה צריך קידוד ואיך זה עובד?": קידוד של אתר הוא חובה לכל אתר שמתחיל בעיצוב של פוטושופ (קובץ PSD), מתכנת שאינו יודע לקודד,לא יכול להתחיל לתכנת את העיצוב על ידי קובץ PSDבלבד. קידוד אתרים זה בעצם לחתוך את התמונה הגדולה של העיצוב לחלקים מותאמים לפי העיצוב בכדי לתת לכל חלק את הפקודה שלו בתיכנות, לרוב, לקידוד יש כמה חלקים חשובים מאוד בבנית האתר: 1. חיתוך העיצוב של הPSD 2. הכנת טבלאות/divים לפי החיתוך 3. העלאת האתר בצורה המהירה ביותר. החיתוך לא מתבצע אך ורק ע"י התוכנה פוטושופ אלא הרוב משתמשים בתוכנה זו, קידוד לא נעשה ע"י פוטושופ אלא בעזרתו. פרק 2: "איך בוחרים את המקודד?": עדיפויות:
פרק 3: "בחרתי מקודד מה אני צריך לעשות ומה לדרוש?": לאחר בחירת המקודד לפני שהוא מתחיל לעבוד חשוב מאוד להפגיש אותו עם המתכנת הראשי של האתר על מנת שהקידוד יתאים לאתר ויהיה נוח למתכנת לעבוד איתו, לאחר שהמקודד סיים את עבודתו תדרוש ממנו שישלח לך את הקבצי הקידוד (קבצי HTML), וחשוב לדרוש את קובץ הPSD החדש (שכולל את פסי הקידוד) למקרה שתרצה לשנות משהו בעיצוב ואז תוכל לשנות מבלי לשכור אותו שיקודד מחדש. פרק 4: "יש לי את הקובץ PSD עם קווי החיתוך ואני רוצה לשנות משהו, מה אני עושה?": במקרה ואינך יודע לעבוד עם הפוטושופ אתה שולח למעצב/מישהו שיודע ומבקש ממנו לשנות את הדבר שברצונך לשנות בעיצוב, לאחר ששינית/ם אתה פשוט בודק שוב אם הכל בסדר ולוחץ על: File>>>Save for Web >>>Save ואז בוחר את התיקייה בה ברצונך לשמור את קבצי האתר, ומעביר למתכנת את הקבצים החדשים. זהו, מקווה שעזרתי לכם, אם אתם רוצים להסביר ללקוח מזה קידוד אתרים אתם מוזמנים לשלוח אותו לכתבה הזאת. אם יש לכם הצעות או הערות להוסיף אני אשמח לשמוע. הכתבה נכתבה על ידי בלבד נא לא להעתיק, תודה. *תודה לDorWD על ההערות
שלכם, ניצן. Last edited by beng; 05-09-06 at 13:35.. |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר בקהילה
|
תודה על המאמר. אכן האיר לי את העיניים בנוגע לכמה דברים. אמנם דברים בודדים, אבל עדיין - העיקר הכוונה.
![]() קבל חיזוק חיובי בעניין. כתבת בפשטות והסברת טוב, כך שלא יכול להיווצר מצב שמישהו לא יבין משהו. תכתוב עוד מאמרים, אה? אני מבקש. ![]() ושוב, תודה.
# 3 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
![]() נ.ב: עוד מאמרים? בהמשך ![]()
![]() |
# 4 |
הוסטסניון
|
יפה מאוד ניצן!
מאמר הבא תסביר איך לקודד [= |
![]() |
![]() |
# 5 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
חחחח ואז ממה אני אתפרנס? חחח סתם אולי באמת, נתת לי רעיון ![]()
![]() |
# 6 | |
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
ואל תכניס לעצמך גול עצמי ותלמד אנשים את "המקצוע" שלך. ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
אז אם לא הבנת אני יתרגם לך: המילה/משפט: מה אני מתכוון שאני אומר אותו: "סתם" -------------------צחקתי,התבדחתי. "אולי באמת"---------------כן, יש אפשרות שאני יעשה את מה שהצעת. ------------------------------------------------------------- וחוץ מזה למה התכוונת שעשית גרשיים על המילה "המקצוע", זה לא נראה לך מקצוע? אז תחשוב קצת על מה שאתה אומר לפני שאתה אומר אותו אלא אם אתה מנסה לפגוע, יום טוב לך "דור מתכנת אתרים ברמה מקצועית." ![]()
![]() |
# 8 |
הוסטסניון
|
יו...ניצן, מה קורה? דבר ראשון...למה לא אמרתה לי שאתה מתכנת ? ולמה לא אמרתה לי שאתה יודע "לקודד" (אחר כך אני יסביר למה זה במרחאות) ? חכה חכה...חכה ותראה מה אני יעשה לך ... חחח סתם
![]() טוב אההם המדריך פסדר לדעתי...אבל...יש בו כמה דברים לא נכונים... קידוד, זה לא מה שאתה חושב שזה....לקחת עיצוב של פוטושופ, ולהמיר אותו לקוד HTML כמה שיותר יעיל ובלה בלה בלה... קידוד, זה "הצפנת סיסמאות"... בלי הרבה מילים: http://www.hosts.co.il/forums/showthread.php?t=25122 ENJOY |
![]() |
![]() |
# 9 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
קידוד זה גם רישום קודים, גם בצפנה לפי מה שציינת, וגם מה זה קידוד ביחס לפורום פשוט גם לי זה קרה אומרים לי תקודד לי אתר ואין להם מושג מה זה בכלל
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|