![]() |
# 1 |
הוסטסניון
|
[JS] שאלה..
איך מחליפים מילים ב JS
הכוונה זה שאם יש לי את המילה "אבגדה" ואני רוצה להחליף במילה הזאתי את "אב" ל "אאאא" אז הפלט יהיה "אאאאגדה" תודה לעוזרים ![]() עריכה : יש לי עוד שאלה כתבתי את הדבר הזא HTML קוד:
function text2color(text,c){ myform.text.value = "<font color="+c+">"+text+"</font>"; } HTML קוד:
<form action='index.php' method='post' name='myform'> <input type='button' name="color" onclick="text2color(myform.text.value,'red');" /> <textarea cols='80' rows='10' name='text'> טקסט </textarea> </form> HTML קוד:
<font color=red>טקסט</font> שאני יסמן את מהמילה טקסט רק את סט וכאשר אני ילחץ על הכפתור הפלא יהיה: HTML קוד:
טק<font color=red>סט</font>
אימיל \ מסן : amirs91 [at] gmail.com Last edited by amirs_5; 07-08-06 at 19:49.. |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר בקהילה
|
בקשר לשאלה הראשונה:
קוד:
xxx.value.replace(REPLACEWHAT,REPLACE WITH); קצת ארוך מקווה שתבין הכל: קוד:
function is_ie() { if (navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer") return true; else return false; } function text2color(text,c) { txtElement = document.forms.myform.text; if (is_ie()) { txtElement.focus(); docSelection = document.selection; txtSelection = docSelection.createRange(); if (txtSelection.text != "") { txtSelection.text = '<font color="'+c+'">'+txtSelection.text+'</font>'; } else { txtElement.value = '<font color="'+c+'">'+txtElement.value+'</font>'; } } else { txtElement.focus(); docSelection = txtElement.value.substring(txtElement.selectionStart, txtElement.selectionEnd); if (docSelection != "") { var newValue = ""; newValue += txtElement.value.substring(0, txtElement.selectionStart); newValue += '<font color="'+c+'">'+docSelection+'</font>'; newValue += txtElement.value.substring(txtElement.selectionEnd, txtElement.value.length); txtElement.value = newValue; } else { txtElement.value = '<font color="'+c+'">'+txtElement.value+'</font>'; } } }
מתכנת מקצועי (ידוע גם כUnknownGod) שנות נסיון רבות בפיתוח אתרים ואפליקציות WEB Last edited by Unknown; 07-08-06 at 20:51.. |
![]() |
![]() |
# 3 |
הוסטסניון
|
תודה:)
הראשון עזר לי השני גם עובד אבל לא ממש הבנתי..
הבנתי חצי , את הקטע של האחרי הבדיקה של הדפדפן לא הבנתי.. את זה: HTML קוד:
txtElement.focus(); docSelection = document.selection; txtSelection = docSelection.createRange(); if (txtSelection.text != "") { txtSelection.text = '<font color="'+c+'">'+txtSelection.text+'</font>'; } else { txtElement.value = '<font color="'+c+'">'+text+'</font>'; } תודה ![]()
# 4 |
חבר בקהילה
|
זה מתמקד על הTEXTAREA שלך
ואם זה IE אז זה מקבל ישר את מה שבחרת אחרי זה, זה הופך את הבחירה למעין RANGE, כלומר זה מאפשר לך לערוך את הבחירה בנפרד זה בודק אם הבחירה ריקה, זה מוסיף לכל הטקסט בTEXTAREA את הFONT אם לא, אז זה עורך את הבחירה עצמה ד"א ערכתי את ההודעה כי הייתה לי טעות בהתחלה אז תתקן את הקוד
# 5 |
הוסטסניון
|
הא תודה תיקנתי
![]() ויש לי עוד כמה דברים שלא הבנתי.. :S למה צריך לבדוק אם זה IE ? מה עושה focus(); ? אני מכיר onfocus
# 6 |
תודה על תרומתך.
|
focus ממקד אותך על איזור מסויים בדף
זה יכול להיות DIV INPUT TEXTAREA או כל דבר שתרצה |
![]() |
![]() |
# 7 |
הוסטסניון
|
הא ובלי הפוקוס שום דבר לא היה עובד כי יש אלמנטים שלא מוגדרים והפוקוס מגדיר אותם לטקסטארא אם הבנתי נכון???
# 8 |
חבר בקהילה
|
הFOCUS כדי שהבחירה תישאר ולא תיעלם בזמן הלחיצה על הכפתור
צריך לבדוק אם זה IE משום שהדרך להשיג את התוכן המסומן בIE לא תומכת בשל FF / MOZILLA או להיפך
# 9 |
הוסטסניון
|
בקשר לפוקוס, אני הורדתי את השורה הזאתי וזה עובד לי כמו שצריך יכול להיות ?!
# 10 |
חבר בקהילה
|
כן, זה עניין של נוחות כדי שהסמן ישאר על התיבה, אבל בחירה שלך אם אתה רוצה להשתמש בזה או לא
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|