|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש ![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול
![]() |
תצורת הצגה
![]() |
![]() |
# 1 |
משתמש - היכל התהילה
|
שאלה על אופן הפעולה של dataset
ב"ה
אם ממלאים אותו בטבלה מהמסד נתונים אז הוא לוקח אליו את הטבלה או שהוא רק יודע שהוא אמור לטפל בטבלה הזו? אלעד, איפה אתה כשצריכים אותך ![]()
קו ישר, כי אפשר גם אחרת Last edited by בניה; 16-07-06 at 21:20.. |
![]() |
![]() |
# 2 |
תודה על תרומתך.
|
אני אשמח לדעת על מה אתה מדבר.... באיזה שפה זה ?
|
![]() |
![]() |
# 3 |
משתמש - היכל התהילה
|
ב"ה
זה אוביקט לטיפול במידע בצורה של מסד נתונים. שאפשר למלא אותו ממסד נתונים.
# 4 |
Permanently Banned
|
אממ, אם אני לא טועה, אלעד לא יודע ASP.NET (אני בטוח ה99% :O) בכל מקרה:
"אז הוא לוקח אליו את הטבלה או שהוא רק יודע שהוא אמור לטפל בטבלה הזו?" תתנסח כראוי ויוכלו לענות על השאלה שלך. אין לי מושג מה אתה שואל, אז אני לא יכול לענות לך. |
![]() |
![]() |
# 5 |
משתמש - היכל התהילה
|
ב"ה
האם dataset שומר את כל הנתונים שהוא קיבל מהמסד נתונים או שהוא רק יודע שהם קיימים במסד נתונים והוא ניגש אליהם אם מבקשים ממנו? עריכה: קראתי שהוא כן שומר הכל, אז מה הרעיון בו? לקחת את כל המסד לזיכרון של המחשב? זה הדבר הכי לא יעיל שיכול להיות.
קו ישר, כי אפשר גם אחרת Last edited by בניה; 17-07-06 at 12:11.. |
![]() |
![]() |
# 6 |
Fatal Error
|
יש לך את הנתונים במטמון - גישה מהירה יותר ללא צורך ב connection שיהיה פתוח, מבנה XMLי
דן, סבבה .......
# 7 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
אז למה כ"כ מתלהבים ממנו הכל התיאורים של asp.net... ומתלהבים מזה שאפשר להגדיר לו קישורים ולא צריך ללהשתמש ב join וכו' הוא פשוט לוקח את כל הנתונים גם אם אתה צריך רק אחד. נהוג להשתמש בו תמיד? או רק במקרים מיוחדים?
![]() |
# 8 |
משתמש - היכל התהילה
|
אם אתה משתמש ב DataTableAdapter ועושה Fill אל ה DataSet הספיציפי, הוא יכיל את התכנים כפי שקיימים בDB או במקור ממנו אתה עושה Fill).
לחילופין, אם אתה מכניס תכנים ישירות ל DataSet (ואז יהיו לו תכנים משלו, בלי קשר לאלו שיש בDV) הוא מיועד לעבודה א-סינכרונית מול מסד-הנתונים (פחות קריאות למסד, ופחות עומס). אתה יכול להשתמש רק ב DataSet בלי מסד, אם תקפיד כל פעם לייצא ולייבא קובץ XML (קיימות מתודות מוכנות לכך). אחד מהדברים הטובים בו, זה שכשאתה עושה Fill של DB שלם, או לחילופין מצייר DB, אתה יכול לשמור בו יחסי-גומלין, בשביל הייבוא אתה לא צריך לעשות שאילתות JOIN (הוא יכול להכיל טבלאות, קשרי גומליו וכו', לא צריך כמו ב RecordSet לעשות JOIN בשביל שימוש במספר טבלאות). בנוסף, נהוג להשתמש ב Typed DataSet באפליקציות גדולות, שזה DS שמשותף לאפליקציה ונותן לך אפילו עוד מרחב פעולה. בנוסף, כשאתה מחלק לשכבות, זה מקל מאד (תלוי בדרך העבודה). Last edited by omaniusd; 17-07-06 at 13:03.. |
![]() |
![]() |
# 9 |
משתמש - היכל התהילה
|
ב"ה
אז אין בו שום דבר טוב.(אני מדבר כרגע על עבודה מול/עם מסד נתונים) זה שלא צריך להשתמש בjoin גורם לזה שהוא ישלוף הרבה נתונים מיותרים.
# 10 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
יש בו מ-ל-א יתרונות. תפרט לי בבקשה את הפעולה שאתה רוצה לעשות, ואני אגיד לך ספיציפית מה היתרונות המשמעותיים במקרה הזה. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|