הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

סגור את ההודעה

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 29-03-06, 13:11   # 1
skaz
חבר בקהילה

מיני פרופיל

skaz לא מחובר  

הזזת שורה (מעלה/מטה) ב php בסיס mysql

היי, אני חדש פה
עשיתי מערכת ניהול קטנה עם הוספת עמודים, עריכה ומחיקה.
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך אפשר להוסיף אפשרות של הזזת שורה במסד למעלה או למטה (כדי שיוכלו לשנות את סדר הופעת הדפים)
אני שובר את הראש כבר יומיים למצוא פתרון יצירתי
תודה!

ישן 29-03-06, 13:36   # 2
Eye-Soft
Permanently Banned

מיני פרופיל

Eye-Soft לא מחובר  

Order By ShowID

הShowID הינה מספר אשר מייצג את מיקום הרשומה ביחס לשאר הרשומות ברגע הצגתם עם Order By ShowID.

מכאן תחשוב לבד. לפתור בעיה של להעביר אחד למעלה, אחד למטה לבד, זה משהו שאם אתה לא תוכל לעשות לבד, לא תוכל לעשות כלום בעתיד. זה הבסיס של החשיבה שמתכנת צריך לעשות. מערכות ניהול תוכן הם דברים פשוטים אשר עובדים בצורה קבועה וכוללים רק שליפה והזנה בסיסית.
אם אתה חדש בתחום, תקח לך אתגרים ותמיד אבל תמיד תחפש דברים שיגרמו לך לחשוב עליהם שעות על גבי שעות למציאת האלגוריתם האידיאלי לפיתרון הבעיה.

בהצלחה

ישן 29-03-06, 13:38   # 3
skaz
חבר בקהילה

מיני פרופיל

skaz לא מחובר  

מה שכתבת עשיתי כבר ואת זה אני יודע.
ניסיתי לעשות עם מערכים, ניסיתי לעשות שהמיקום של העמודים הוא מספר זוגי וכשלוחצים על העלה אז המיקום גודל ב 3 אבל מתישהו מתחיל להיות שם בלגן. באמת שניסיתי על כל מה שיכולתי לחשוב... לא תוכל לעזור לי טיפה? לתת רמז אפילו או משהו?

יש לי רעיון שיכול לעבוד - רעיון פשוט שכשלוחצים על העלה אז המיקום שלו גודל באחד והמיקום של הבא אחריו קטן באחד אבל אין לי מושג איך לכתוב את זה ב php בתוך הלולאה והכל...

Last edited by skaz; 29-03-06 at 13:41..

ישן 29-03-06, 13:48   # 4
Eye-Soft
Permanently Banned

מיני פרופיל

Eye-Soft לא מחובר  

הרעיון הראשון שלך מעוות. לא הבנתי מילה...

הרעיון השני הוא הרעיון הטיפוסי. למה אתה צריך לולאה ? ברגע שמישהו בוחר להעלות משהו למעלה, הוא מועבר לעמוד שמבצע את הפעולה...

ישן 29-03-06, 13:58   # 5
skaz
חבר בקהילה

מיני פרופיל

skaz לא מחובר  

כן אבל הבעיה שלי היא איך לבחור את העמוד שבא אחרי העמוד שאני רוצה לעלות במיקום שלו, ואיך להחליף ביניהם בו זמנית, זו לא בעייה חשיבה זו בעייה תכנית...

בוא נגיד הגדרתי בטבלה שדה בשם position, אין לי בעייה להוציא את ה position של העמוד ולהעלות אותו ב 1 (אני בוחר אותו לפי ה ID שלו) אבל יש לי בעיה להוציא את ה position של העמוד שבא אחריו ולהקטין אותו באחד, ולעשות את שתי הפעולות בו זמנית כי אחרת הוא לא משנה..

ישן 29-03-06, 14:24   # 6
Eye-Soft
Permanently Banned

מיני פרופיל

Eye-Soft לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי skaz
כן אבל הבעיה שלי היא איך לבחור את העמוד שבא אחרי העמוד שאני רוצה לעלות במיקום שלו, ואיך להחליף ביניהם בו זמנית, זו לא בעייה חשיבה זו בעייה תכנית...

בוא נגיד הגדרתי בטבלה שדה בשם position, אין לי בעייה להוציא את ה position של העמוד ולהעלות אותו ב 1 (אני בוחר אותו לפי ה ID שלו) אבל יש לי בעיה להוציא את ה position של העמוד שבא אחריו ולהקטין אותו באחד, ולעשות את שתי הפעולות בו זמנית כי אחרת הוא לא משנה..
אתה לא עושה את זה בו זמנית... אתה עושה את זה בשתי שאילתות של Update...

ישן 29-03-06, 14:58   # 7
LosNir
מתאורר / יצא בחוץ

LosNir's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל LosNir שלח הודעה באמצעות MSN אל LosNir

LosNir לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי skaz

הממ יש לי רעיון,
נגיד נכנסים לדף ככה:
change.php?id=40
אז הוא מעלה את הID ל- 41, סבבה, אז מה שאתה עושה הוא ככה:
PHP קוד:
$newid $id++ 
ואז אתה עושה עוד שאילתת UPDATE ומוריד את $newid

ישן 29-03-06, 15:16   # 8
skaz
חבר בקהילה

מיני פרופיל

skaz לא מחובר  

עשיתי
PHP קוד:
        $position=$_GET['position'];

$position2=$position+1;

mysql_query("UPDATE contents SET position='0' where position='$position2'");

mysql_query("UPDATE contents SET position='$position2' where position='$position'");

mysql_query("UPDATE contents SET position='$position' where position='$position2'"); 
אבל הבעייה היא שהוא מאפס את המיקום של העמוד שבא אחרי העמוד שאני בוחר...

ישן 29-03-06, 15:20   # 9
Eye-Soft
Permanently Banned

מיני פרופיל

Eye-Soft לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי skaz
עשיתי
PHP קוד:
        $position=$_GET['position'];

$position2=$position+1;

mysql_query("UPDATE contents SET position='0' where position='$position2'");

mysql_query("UPDATE contents SET position='$position2' where position='$position'");

mysql_query("UPDATE contents SET position='$position' where position='$position2'"); 
אבל הבעייה היא שהוא מאפס את המיקום של העמוד שבא אחרי העמוד שאני בוחר...
אם אתה שואל את זה ברצינות, אתה לא עשית את זה. אתה בעצמך אמרת לו לאפס #@!$#@%!#$#@!%!@#$#@%$&^#$!%#@$%@#$%$^#!$%W#ESDFZX F@#%@#$

וLosNir, וואו. אתה עשית משתנה ועוד אחד. אני בטוח שזה מה שפותח הדיון לא הצליח לעשות, להעלות מספר באחד. אתה כל כך חכם...

ישן 29-03-06, 15:25   # 10
skaz
חבר בקהילה

מיני פרופיל

skaz לא מחובר  

גרמתי לו לאפס ובטעות אמרתי לו בשורה האחרונה לעדכן את המיקום במקום איפה שהמיקום = ל 0 למיקום החדש. גם אתה לא שמת לב לזה...

בחיים לא ראיתי מישהו מתנשא כמוך... מילא אם היית יודע מעולה הכל... לא פלא שהלקוחות שלך הם ילדים עם אתרים של אנימה...

בכל אופן הצלחתי לבד, תודה ל losnir על הנסיון לעזרה

Last edited by skaz; 29-03-06 at 15:28..

סגור את ההודעה

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום