![]() |
# 1 |
Permanently Banned
|
הוצאת קבלות
נירשמתי כעסק פטור, עכשיו כדי להוציא קבלות מה אני צריך לעשות?
רק ליקנות פינקס ולחתום בעט על כל קבלה? וחייב לישלוח ללקוח בדואר? אי אפשר במייל בתמונה או משהו כזה?
# 2 |
עסק רשום [?]
|
תוציא גם חותמת
# 3 | |
חבר על
|
ציטוט:
או לחלופין ללכת לאופיס דיפו (או כל חנות אחרת) ולקנות פנקס קבלות ולמלאות את פרטי העסק על כל קבלה באופן ידני. אתה חייב לשלוח ללקוח בדואר (לשליחה במייל ראה למטה). לשליחה במייל אתה חייב להשתמש בתוכנה שמוכרת על ידי מס הכנסה ואשר מציעה חתימה דיגיטלית. (יש הרבה שירותי הפקות של קבלות ממוחשבות שכוללות חתימה דיגיטלית). לאחר שאתה משתמש בשירות המציע חתימה דיגיטלית, אתה מחויב להודיע למס הכנסה שאתה מתחיל לספק קבלות עם חותמת דיגיטלית. אחר כך, אתה מחויב לשאול כל לקוח האם אפשר לשלוח לו קבלה במייל (כמובן קבלה עם חתימה דיגיטלית שהופקה על ידי תוכנה מאושרת). במידה והלקוח לא מאשר, אתה מחויב לשלוח לו בדואר קבלה פיזית (אין זה משנה אם היא קבלה אשר הודפסה דרך תוכנה אשר אושרה על ידי מס הכנסה או קבלה שאתה ממלא ידנית) באופן עקרוני, אפשר להצהיר (בתקנון) שהקבלות ישלחו במייל (כמובן חתומות), במידה ולקוח יבקש קבלה בדואר , אז תהיה מחויב לשלוח לו. כמובן, שאני לא איש מקצוע בתחום. Last edited by אביחי; 26-07-12 at 15:27.. |
|
![]() |
![]() |
# 4 |
I am root
|
אני אומר שאל תשבור את הראש עם ניירת מיותרת, חבל על העצים! (המשרד להגנת הסביבה )
יש כמה תוכנות נחמדות שהמליצו לי עליהן בעבר, שווה בדיקה בשבילך: http://www.iskit.biz/ http://www.rivhit.co.il/he/ |
![]() |
![]() |
# 5 |
Permanently Banned
|
אני יכול לירשום משהו בתקנון שהוא יקבל תמונה של קבלה בימקום חתימה דיגיטלית?
אם לא יש לך דוגמא לאתרים שמציעים את החתימה שמכורים במס? ועוד משהו, שכל שנה אני מדווח אני צריך להראות להם קבלות שהוצאתי? או שפשוט לירשום בדף מסודר את כל הלקוחות ומה שקנו, וגם אם נגיד אני משכיר שרת יעודי והוציאו לי חשבונית אז אני יכול לקבל עליה החזר מס?
# 6 |
עסק רשום [?]
|
אתה לא צריך להראות קבלות, אתה מקבל בסביבות מרץ - אפריל טופס למילוי שאתה ממלא בו כמה הוצאות היו לך, כמה הכנסות ועוד המון זיבולי שכל
את הקבלות שהוצאת ואת הקבלות שקיבלת אתה לא מראה להם בדו"ח השנתי, אבל אתה חייב לשמור הכל אצלך. במידה ונציג של מס הכנסה יגיע אלייך לעשות ביקורת הוא יבקש לראות הכל, ומאוד כדאי לך שלא יהיה חסר שם כלום ושזה יהיה תואם בדיוק למה שדיווחת למס הכנסה.
# 7 |
חבר על
|
אתה לא יכול לרשום בתקנון שום דבר שנוגד את הוראות החוק.
על פי החוק, קבלה שאתה שולח במייל חייבת להיות חתומה דיגיטלית באמצעי שאושר על ידי מס הכנסה, כמו תוכנה או שירות באינטרנט המנפיק קבלות עם חתימה דיגטלית. וכמובן שעלייך לידע קודם את מס הכנסה שאתה מתחיל לשלוח קבלות במייל וליידע את הלקוח שאתה שולח קבלות במייל. במידה והוא ישלח לך שהוא לא רוצה לקבל במייל, תיהיה חייב לשלוח קבלה בדואר. ישנו שירות שנותן אפשרות להפיק קבלות וגם קבלות עם חתימה דיגיטלית. השירות עצמו ניתן בחינם, אבל חתימה דיגיטלית עולה 100 שח לשנה. כדאי לך לנסות: https://www.ifreelance.co.il |
![]() |
![]() |
# 8 |
Permanently Banned
|
שאני מוציא קבלה למישהו ואני שולח לו איך אני ישמור אותה אצלי בישביל להראות לנציג מס?
# 9 |
עסק רשום [?]
|
לכל קבלה יש מקור והעתק. המקור הולך ללקוח (ויש רק מקור אחד - גם אם הוא איבד אותו אי אפשר לשכפל מקור. מה שכן, אפשר לתת לו העתק ולרשום "נאמן למקור").
את העתק אתה שומר אצלך בפנקס קבלות.
# 10 |
Permanently Banned
|
ואם הלקוח לא נותן לי את הכתובת שלו, והוא לא מעונין בקבלה אני פטור מהענין?
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|