![]() |
# 1 |
חבר חדש
|
קוד פתוח VS מייקרוסופט
היום לפיתוח אתרים,
מה יותר שימושי? מה יותר קל ללמוד? למה יש יותר ביקוש בשוק? PHP או dot.net ? |
![]() |
![]() |
# 2 |
אחראי פורום
|
שניהם, שניהם, שניהם.
יותר שימושי? תלוי למה. תלוי איך אתה משתמש. יותר קל ללמוד? תלוי בך. תלוי איך התהליך למידה שלך. למה יש יותר ביקוש? תלוי למה. בשביל לבנות אתר? חברה שרוצה אתר תדמיתי לא אכפת לה dot.net או PHP. בשביל לעבוד בחברה? תלוי באיזה תחום אתרים. זה שאלות מאוד מאוד כלליות ואין תשובה של "זה יותר שימושי, זה יותר קל, ולזה יש יותר ביקוש". הכל תלוי באיזה תחום ספציפי אתה רוצה ואיך אתה מנצל את הידע שלך. |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
לפי דעתי זה כבר יותר עניין של טעם אישי אני אישית מת על C# רק בגלל ה VS
# 4 |
חבר בקהילה
|
open source !
# 5 |
חבר מתקדם
|
PHP ללא שום ספק.
רוב האתרים עובדים על PHP. קח לדוגמה את כל המערכות המוכנות שנמכרות למאות אלפי אתרים, כמו vBulletin, IP. Board יש גם מערכות חינמיות מבוססות PHP כמו phpbb, wordpress וכו' בקיצור, רוב כמעט מוחלט משתמשים בPHP. ומי שאומר לך ASP ודומיו, עובד במיקרוסופט או שיש לו מניות שלהם.
# 6 |
חבר וותיק
|
השיקולים פה הם בעיקר של הלמידה והשימוש העתידי, לא של יעילות ונפוצות..
אם אתה רוצה ללמוד בקלות ולצאת מזה דיי בזול, לך על PHP- היא שפה יותר קלילה, ויש לה מגוון רחב מאוד של מדריכים ודוקיומנטציה באמת מעולה. אם אתה רוצה ללמוד לעבוד עם OOP, פתח עתידי לפיתוח בתחום אחר לא רק וובי, לך על C#(ו .NET). אם לא מדובר בכלל על עבודה ופרנסה, או שאתה אומר ש"יכול להיות נחמד שאני ארוויח מזה"(בקיצור זה מתחיל כרגע מתחביב או שאתה צעיר) אני ממליץ על PHP, כי פשוט יהיה לך יותר קל וזול ללמוד. לסיכום, קשה לדעת מה כדאי ללמוד, ורוב הסיכויים שהבחירה שלך תהיה דיי רנדומאלית. PHP שפה יותר קלילה, ויש לה את החסרונות של חוסר קומפליזציה, והיא שפה דינאמית(יתרון וחסרון). ופחות נפוץ ה OOP שלה(למרות שהוא מאוד טוב בPHP5.3) והייתרון כמובן לדעתי הוא העלות הזולה והקלות בלימוד C# - שפה מבוססת עצמים שאפשר לקמפל. יותר יקר כלכלית(ללמוד ידרוש ממך לדעתי גם ספרים, והפיתוח עתמו כרוך בעלויות לא זולות בכלל), ויותר זמן ללמוד. אך אם תלמד כמו שצריך בסוף תעבוד נכון עם OOP(דבר שאפשרי גם ב PHP אבל פחות נפוץ כרגע) |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|