|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
שתי בעיות בלינוקס, LS וCHMOD
1.
שלום לכולם, אני משתמש די מתחיל בלינוקס. כאשר אני רושם בטרמינל. ls -l , זה צובע לי חלק מהקבצים בצבעים. מה זה אומר? ומה ההבדל בין ls ל- \ls רק זה ב- \ls זה לא צובע בצבעים? תודה רבה 2. vit@vit-desktop:/media/disk-1/fuj$ chmod -w kid chmod: kid: new permissions are r-xrwxrwx, not r-xr-xr-x למה זה יכול לא לפעול? עבדתי עם זה במקום אחר שהוא לא הבית שלי ודווקא פעל. עריכה: אני עובד כמובן בטרמינל של לינוקס נערך ע"י אור פולצ'ק, אשכולות מוזגו. Last edited by OrPol; 20-09-09 at 17:05.. |
![]() |
# 2 |
I am root
|
תרשום את הפקודה
man ls ותתחיל לקרוא. |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
מה נראה לך שלא קראתי את זה לפי שפתחתי את הנושא?
אין שם את זה.... (או לפחות לא מצאתי). |
![]() |
# 4 | |
I am root
|
ציטוט:
אני מציע לך לשבת לקרוא קצת על ההרשאות במערכת לינוקס. אם אתה לא מתבייש מאנגלית - http://www.tldp.org זה המקום להתחיל. תנסה chmod a-w kid יש בויקי דוגמאות מעולות לשימוש בפקודה http://en.wikipedia.org/wiki/Chmod מה שכן, אישית אני מעדיף לעבוד בשיטה הנומרית ( אותה תוכל לתרגם לבינארית אם אתה רוצה להבין לעומק את אופן הקצאת ההרשאות ). Last edited by yonatan; 19-09-09 at 17:43.. |
|
![]() |
# 5 |
I am root
|
קוד:
By default, color is not used to distinguish types of files. That is equivalent to using --color=none. Using the --color option without the optional WHEN argument is equivalent to using --color=always. With --color=auto, color codes are output only if standard output is con- nected to a terminal (tty). The environment variable LS_COLORS can influence the colors, and can be set easily by the dircolors command. ![]() |
![]() |
# 6 |
חבר וותיק
|
קראתי אבל לא רשום פה מה זה type וגם
באקסלאש LS לא מוזכר |
![]() |
# 7 |
I am root
|
הסלאש מבטל את האליאס
תרשום alias אתה תראה. שזה חלק ממשתני הסביבה "environment variable" , ומשתני הסביבה קובעים את הצבעים דרך המשתנה LS_COLORS , שנקבעים לפי הקובץ DIR_COLORS שמכניס למעטפת שלך בזמן הלוגין את ההגדרות לצביעה של הקבצים. היית אמור להגיע לזה בעצמך מחפירה קלה ולנסות להבין מה רוצים ממך כשאומרים "environment variable" כמשתמש מתחיל , אני מציע לך טיפה להתרחק מלנסות להבין את הפקודה LS לפני שתבין איך עובדת סביבת העבודה והשאלל עצמו, LS יורד לרמה של להגיד לנו אפילו באיזה מצביעים בדיסק הקשיח הקובץ שלנו משתמש ודברים יותר כבדים ומציקים. בתור התחלה, תשתעשע בפקודות cat echo grep אלה פקודות מצויינות להתחיל מהן לזוז בשאלל שלנו, ידעת שבמקום לרשום LS אתה יכול לרשום * echo |
![]() |
# 8 |
חבר וותיק
|
אני משתמש ב- Ubunto.
ואני מכיר את כל הדרכים לעשות הראשות, כלום לא עובד. ניסיתי לחפש באתר שהבאת את מה שזה פולט לי אבל לא מצאתי כלום, בגוגל חפשתי אבל לא מצאתי שום דבר מעניין שאפשר יהיה להבין מה הבעייה. עכשיו בדקתי ls -l וזה מראה לי שהקובץ שיצרתי נוצר ע"י משתמש root קבוצה root. לעומת זאת כשאני עושה whoami זה רושם לי vit. אחר-כך כשאני מריץ groups vit זה מראה לי כל מיני קבוצות אבל אף אחד מהן היא לא root. יכול להיות שעליתי על משהו? איך זה שמה שאני יוצר הוא עושה כאילו root יצר אותו? המשתמש שלי הוא root? איך זה פועל כל העניין הזה של ה-root בלינוקס? יש רק רק משתמש root אחד? או שאני יכול להכניס כל משתמש שבא לי לקבוצה root? תודה רבה על העזרה =] |
![]() |
# 9 |
I am root
|
יש מצב שהדיסק הקשיח שם מפורמט לפי NTFS ?
|
![]() |
# 10 |
א.פורום תוכנה
עסק רשום |
האשכולות שלך מוזגו,
פעם הבאה דבר איתי לפני שאתה פותח אשכול שקשור בלינוקס, אנחנו לא כלי לפתרון בעיות, אנחנו כאן כדי לעזור, ואתה מציף את הפורום. שנה טובה וחג שמח. |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|