|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
עסק רשום [?]
|
משאל מעניין לכול הבעלי עסקים וחברות ואתרים..
בעקבות כמה פרשיות שהתפרסמו בשנה האחרונה בעולם ההייטק, יש לי משאל מעניין לשאול פה.
את כול מי שכאן שיש לו עסק, חברת אחסון אתרים, חברה מסויימת,לא משנה מה.. במחשבה שניה אפילו לבעלי אתרים, שמעסיקים אנשים (בהתנדבות או בתשלום), בעלי פורומים וכאלה.. עכשיו השאלה: מה ההיתם עושים, אילו ההיתם מכירים מישהו מהאינטרנט, נותנים לו אימון, מעסיקים אותו, משתפים אותו במידע חשוב של העסק, ואחרי זמן מסויים הוא היה קם ופותח עסק/אתר מתחרה ? עם כול הידע המודיעני ששיתפתם אותו? אני שואל את השאלה הזו במסגרת כמה פרשיות שרו בעולם ההי-טק בשנה האחרונה: עובד נאמן של גוגל, עם עוד צוות מצומצם של עובדים, שיודעים את כול הסודות של גוגל, כמו ופתחו מנוע חיפוש מתחרה (סליחה , ששכחתי את שמו) והיו עוד כמה קטעים כאלה בכלכליסט.. אז מה ההיתם עושים? הולכים לעורך דין? נגיד ואתם לא יכולים לעשות לו כלום מבחינה משפטית..
# 2 |
חבר וותיק
|
מחתים אותו על חוזה סודיות עוד לפני שהוא מקבל פיפס של מידע
# 3 |
חסום
|
במידה והוא משתמש בדבר שלי, פטנט שלי, אתבע אותו!
במידה והוא עבד אצלי והוא רוצה לצאת לדרך חדשה שיהיה בהצלחה, כל עוד הוא לא גורם לי נזק ומשתמש בפטנטים שלי. |
![]() |
![]() |
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
סתם שתדעו, בחוזה בדרך כלל יש סעיף שאומר שכל פטנט שהעובד ממציא או נחשף אליו במהלך תקופת עבודתו יהיה שייך לחברה ולא יהיה ניתן לשימוש ללא אישור מבעל הפטנט.
# 5 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 6 |
עסק רשום [?]
|
לא עניתי את הדעה שלי , אז ככה:
אם הוא עושה שימוש בחומר שלי, עובד אצלי, קודם כול אקח ראיות שוטפות, שאני זה שסיפרתי לו על הרעיונות, ואפילו אם לא חתמנו על חוזה, אוכל לתבוע אותו.. ואם הוא עושה שימוש במידע שהעברתי לו שאני רוצה שיהיה סודי, אפילו אם אין פה חוזה, אפשר לתבוע אותו, הרי זה ברור שזה ממני.. ואם נגיד אי אפשר לתבוע אז: אני יפרסם בציבור את אמת הדבר, וימנע ממנו לקוחות..
# 7 |
עסק רשום [?]
|
אקח את הדוגמה של חברות האחסון.
זה שאני עובד אצלך לא אומר שאני עבד שלך וכל מה שאני לומד ורואה מעכשיו שייך לך. עבדתי אצלך הכל טוב ויפה, עם הזמן רכשתי ידע וניסיון ואני מעוניין להתפתח, עוד חודש אני ארצה לפתוח חברת אחסון משלי, זאת זכותי ואני לא רואה פה שום דבר לא כשר. זה שהתחלתי אצלך בהחלט עזר ותרם, אבל זה לא אומר שכל מה שלמדתי שייך לך. וכמובן שאני מדבר על דברים נורמליים, אני לא מדבר על זה שאני עכשיו גונב לך את פאנל הניהול הייחודי שלך ושם אותו בחברה שלי ודברים כאלה. |
![]() |
![]() |
# 8 |
משתמש - היכל התהילה
|
אם לא החתמתי אותו על חוזה סודיות, או אפילו שלא יצרנו ביניו איזשהו אמון של "אני נשאר איתך ולא לוקח את הרעיון" אז אני רואה את זה כמו לימוד והכנה לפתיחת עסק משלו.
אתה נותן לבנאדם חכה ומצפה שלא ידוג? |
![]() |
![]() |
# 9 |
עסק רשום [?]
|
אני הייתי עוזר לו להתקדם ולהתפתח
אתה לא יכול לשמור את כול הידע לעצמך, ואתה לא יכול לשלוט על העובדים שלך כיוון המחשבה צריך להיות קצת שונה, יותר לתת, יותר לעזור, עובד שגדל אצלך ומרגיש שעכשיו הוא חייב להקים חברה מתחרה או ללכת קדימה כדי להתקדם בחיים אני חושב שזה יכול להיות מחמאה טובה על עבודה הטובה שעשית, ואולי תפגשו שוב והוא יעזור לך בחזרה... אורי
# 10 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
אבל מה עם פיתחת איזה סטארטאפ של "אחסון ברגע" לא יודע מה.. והוא יגנוב לך את זה?
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|