![]() |
# 1 |
עסק רשום [?]
|
שאלה | עסק פטור
שלום.
רציתי לדעת איך הולך הרישום של העסק במס הכנסה וכו'. כי עוד מעט אני הולך לפתוח עסק ואני רוצה שהוא יהיה חוקי . עוד שאלה היא האם מישו יכול לרשום את העסק על שמי שאני לא נוכח שם? הוא יקבל מימני אישור טלפונית או בפקס? ז"א שמישו ירשום תעסק עליי שאני לא נוכח במקום.. אשמח לקבל פרטים בנידון.. אה וכמובן שזה לא סתם "שליח" אלא סמנכ"ל העסק.. האם דבר זה אפשרי? תודה לעוזרים. בברכה, מתי מנקס - InterPower. נ"ב. אם זה לא הפורום המתאים אשמח שתעבירו.. מצטער אני חדש פה ולא ידעתי איפה לרשום זאת. Last edited by Mati Menkes; 29-08-08 at 00:39.. |
![]() |
# 3 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
גם במקרה הזה אם שניכם רשומים כבעלים אז אופוטרופוסים משני הצצדים צריכים להיות נוכחים..אתם לא
אם רק על שם אחד. אז רק האופטרופוס של האדם על שמו נרשמת החברה |
![]() |
# 5 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
מי שלוקח עליך את האחריות..(בעל החשבון בנק שאליו יפנו בכל מקרה של תשלום קנס או משהו)
בקשר לשאלה השניה: דרך ההתנהלות של עוסק פטור- מעבר לניהול ספרי החשבונות, העוסק הפטור חייב בשמירתם של המסמכים הנוגעים לפעילות העסק, קבלות, הוצאות, אישורי ניכוי מס, טופסי 106 במידה והעוסק הפטור עובד גם כשכיר, אישורי תרומות, אישורים על הפקדות לקופות גמל וקרנות השתלמות. העוסק הפטור (ככל בעל עסק הרשום כעצמאי במס הכנסה), מחויב בשמירת ספרי הנח"ש והמסמכים הנוגעים לפעילות העסק לתקופה של שבע שנים. מומלץ שלא לאחר בהגשת הדיווחים כדי שלא לשלם קנסות מיותרים. עוסק פטור יכול לנהל את היבטי הדיווח הקשורים לרשויות המס בעצמו, לקבל ייעוץ והדרכה לגבי מילוי הדוח השנתי בלשכות של משרדי מס הכנסה ולהיעזר בחוברות ההדרכה המוצאות על ידי רשות המיסים מדי שנה. לעתים כדאי ורצוי להיוועץ ברואה חשבון או ביועץ מס במילוי הדיווח השנתי וההתנהלות הכללית. השימוש ביועץ מס כאיש מקצוע המתווך בין העוסק לבין שלטונות המס, יכול לייעל את ההתנהלות מול רשויות המס ומאפשר למצות את מלוא זכויות הנישום. עכשיו לתשובה: תוכל לבטל אותו בתנאי שאין בעיות בהסדרים כספיים וביצעת את כל ההתחייבויות שקיבלת לשמם כסף לדוגמא: אחסון לשנה-אתה חייב לספק את השירות (ולא כדאי לך לפשוט רגל כי יהרסו לך את החיים בביטוח לאומי ומס..) אני מקווה שלא הורדתי לכם את החשק להירשם לחוק : ] |
![]() |
# 6 |
הוסטסניון
|
במידה וגליך מתחת ל-18, תצטרך לעבור תהליך ארוך בשביל לרשום את העסק על שמך.
התהליך הוא דרך בית משפט שבו אתה נותן לאחד ההורים שלך להיות אפוטרופוס על העסק שלך. זה תהליך שלוקח בין ארבעה חודשים לחצי שנה. |
![]() |
# 7 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
..מה פתאום! סך הכל למלא טופס 3 במשרדי מע"מ ובמקרה הכי גרוע לרשום מההתחלה על שם ההורה ..עלק בית משפט
|
![]() |
# 8 |
חסום
|
|
![]() |
# 9 |
חסום
|
בוא נסביר לך את התהליך.
אם אתה רוצה להיות עוסק פטור ולספק קבלות. אתה ניגש למשרדי מע"מ ממלא טופס 821. ולאחר מכן אתה מקבל אישור ממע"מ שאתה עוסק פטור. לאחר מכן אתה ניגש למס הכנסה ממלא עוד טופס תגיד שאתה רוצה לפתוח תיק ואתה מציג להם את האישור שקיבלת ממע"מ. אחרי זה המזכירה מפנה אותך ללכת להדרכה במשרדי מס הכנסה שזה באותו בניין וגם היא מפנה אותך לקבל קוד סודי לתמיכה בטלפון. אתה מבצע את התהליכים האלה ואתה עוסק פטור. בהצלחה. נ.ב שחכתי לציין שלאחר מכן אתה צריך ללכת לאופיס דיפו להזמין חותמת פנקס תקבולים ותשלומים ופנקס קבלות. Last edited by Dws.co.il; 29-08-08 at 12:27.. |
![]() |
# 10 |
חבר וותיק
|
מצטער על הדחיפה אבל שכולם כבר ידעו
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|