![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
PHP | התייעצות לגבי גלריה
שלום,
עבור מערכת שאני עובד עליה בזמן האחרון אני צריך לבנות גלריה. התכנון המקורי היה לעשות את זה לפי קריאה של תיקיות אבל רק בשלב מאוחר יותר התברר לי שבשיטה הזאת יש קושי רב להשתמש בעברית =\ כך יצא שהתחלתי לחפש באינטרנט גלריות מוכנות כדי לקבל רעיונות לגבי איך לבנות את הגלריה. בכל המערכות שראיתי הכל מבוסס מסד (או שהתמונה עצמה נשמרת במסד או שפרטים עליה נשמרים במסד). עכשיו אני מנסה להימנע כמה שיותר משימוש במסד כאן ואני כבר אסביר למה. במסד כאמור תהיה שורה או מידע כלשהו עבור כל תמונה. הבעיה היא שאם מוחקים או מעלים תמונה ישירות דרך הFTP נוצר באלגן במסד. למשל חלוקה לעמודים נעשית לפי שורות במסד. ככה יכול להיווצר מצב שקיימת שורה עם מידע על תמונה אבל אין תמונה. ככה יהיה עימוד שגוי. דברים נוספים שיכולים להיווצר ממחיקה ידנית מטרידים אותי. מצד שני קיימת האפשרות של שימרת התמונה עצמה במסד אבל למסד MySQL יש הגבלה של 2GB... עכשיו השאלה שלי האם קיימת דרך בלי המסד שתתמוך גם בעברית להצגת תמונות לפי קטגוריות מתיקיות באחסון? אם אין דרך יעילה לעשות זאת הייתי רוצה לדעת אם קיימת אפשרות שיהיה ניתן למחוק ולהעלות קבצים לתיקיה מסויימת רק דרך קוד כלומר שהעלאה ישירה תהיה חסומה. הערה המערכת שאני עושה חייבת לעבוד גם אם משתמש מחק תמונה מהתיקיה ישירות (אם אפשר לחסום את זה הכי טוב...).. שימו לב שלמשתמש במערכת שאני עושה יש גישת FTP... תודה מראש על העזרה, כפיר |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
לדעתי מה שאתה צריך לעשות זה פשוט בשליפה של התמונה פשוט תבדוק אם התמונה קיימת,
אם כן תציג אותה, אם לא תמחק את הרשומה במסד ופשוט כל פעם של מחיקה של תמונה מהמסד תמחק גם את התמונה מהשרת. Last edited by Gal Shafrir; 04-04-08 at 10:25.. |
![]() |
![]() |
# 3 |
תודה על תרומתך.
|
פשוט בשליפה תעשה
if (FILE_EXSTIS() ואם לא תמחוק את השורה שלו אוטומטית מהמסד...
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|