|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
|
![]() הסקריפט הוא כזה:
קוד:
<script language="javascript" type="text/javascript"> // Validate all form input before sending the request on its way function validate ( frm ) { if (frm.username.value == '') { alert('בבקשה הכניסו כינוי.'); return false; } if (frm.name.value == '') { alert('בבקשה הכניסו שם אמיתי.'); return false; } // All is well - submit the form return true; } </script> מה שאני רוצה לעשות עם הסקריפט הזה, הוא שלא ייתן לכתוב מילים בעברית בשדות. הכוונה שלי היא שאם מישהו יקליד בשדה אחד "דן" ובשני "dan" או להיפך, תהיה שגיאה, כנ"ל אם יקלידו עברית בשני השדות. הנה הקוד של שני השדות: קוד:
<input name="username" type="text" size="25" /> <input name="name" type="text" size="25" />
# 2 |
חבר וותיק
|
תשתמש ב onkeyup לכל שדה תעשה בדיקה עם PREG
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר בקהילה
|
שכחתי לציין שאני ממש בור ועם הארץ בכל מה שקשור לשפות תיכנות Web?
תודה לך בכל מקרה. אשמח אם מישהו יוכל להראות לי את הקוד המתאים למה שביקשתי, תודה.
בברכה, דן. Last edited by Dan_y2k; 09-02-08 at 23:00.. |
![]() |
![]() |
# 4 |
Winner
|
אם כוונתך שהמילה תכיל רק אותיות באנגלית, אז תבנה פונקציה שמקבלת מילה ובודקת כל אות אם היא קטנה מa או A או גדולה מz או Z.
זה נכתב ככה : קוד:
function chk_letter(str){ for(i=0;i<str.length;i++) { if(((str.charAt(i))>'z' || (str.charAt(i))<'a') || ((str.charat(i))>'Z' || (str.charat(i))<'A') return (false); } return (true); return(ok);}
# 5 |
חבר בקהילה
|
תודה אבל איך אני מיישם את זה על השדות שנתתי בקוד?
# 6 |
Winner
|
פשוט תזמן את הפונקציה מהסקריפט הראשי:
קוד:
<script language="javascript" type="text/javascript"> function chk_letter(str){ for(i=0;i<str.length;i++) { if(((str.charAt(i))>'z' || (str.charAt(i))<'a') || ((str.charat(i))>'Z' || (str.charat(i))<'A') return (false); } return (true); return(ok);} // Validate all form input before sending the request on its way function validate ( frm ) { if (frm.username.value == '') { alert('בבקשה הכניסו כינוי.'); return false; } else { if((chk_letter(frm.username.value))=false) alert('תקן כינוי.'); return false; } if (frm.name.value == '') { alert('בבקשה הכניסו שם אמיתי.'); return false; } else { if((chk_letter(frm.username.value))=false) alert('תקן כינוי.'); return false; } // All is well - submit the form return true; } </script>
# 7 |
חבר בקהילה
|
תודה, אבל זה לא עובד, זה נותן לי שגיאה.
# 8 |
Winner
|
או שתגיד לי מה השגיאה או שתביא לי את הקובץ ואני יעשה לך.
# 9 |
חבר בקהילה
|
יש לך מסנג'ר? בבקשה שלח לי אותו בפרטי, תודה.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|