![]() |
# 1 |
Permanently Banned
|
![]() כ"ח באייר – יום ירושלים
מאז מלחמת העצמאות (תש"ח – 1948) ובמשך 19 שנה הייתה ירושלים עיר מחולקת: החלק המערבי של העיר היה בידי ישראל ואילו חלקה המזרחי, כולל ירושלים העתיקה, היה בשליטת ירדן (פרט להר הצופים). אך ביום כ"ח בחודש אייר תשכ"ז – 1967, שהיה היום השלישי למלחמת ששת הימים, כבשו חיילי צה"ל את ירושלים המזרחית, ובכך הביאו לאיחודה מחדש של העיר המחולקת. כשלושה שבועות לאחר מלחמת ששת הימים החליטה הכנסת על איחוד ירושלים, ובמסגרת זו קבעה את החוק והמשפט הישראלי בכל חלקי העיר והכריזה על חופש דת ופולחן במקומות הקדושים לבני כל הדתות – יהודים, נוצרים ומוסלמים. לקראת יום השנה למלחמת ששת הימים, ביום י"ד באייר תשכ"ח – 1968, קבעה הכנסת את התאריך כ"ח באייר כיום ירושלים – יום שנועד לציין את איחודה מחדש של העיר ואת הקשר ההיסטורי המיוחד של עם ישראל לירושלים לאורך כל הדורות. יום ירושלים קיבל תוקף חוקי בשנת תשנ"ח – 1998, באמצעות "חוק יום שחרור ירושלים" ובו נקבע כ"ח באייר כחג לאומי. מה אתם עושים ביום זה? Last edited by V770; 14-05-07 at 22:28.. |
![]() |
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
הייתי אמור ללכת לאזכרה של שנה לסבא שלי,
אני לא יכול להגיע כי אין לי איך (לא בעיר שלי). אני אסתפק בלקרוא תהילים בבית ולהגיע לבית הכנסת. |
![]() |
![]() |
# 3 |
הנהלת הפורום לשעבר
|
בד"כ אצלנו בבי"ס מקדישים שעה-שעתיים לנושא...אבל השנה זה יצא יום לפני מתכונת ככה שכל השכבה בבית.
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר מתקדם
|
לירושלמים שפה יהיה מה לעשות.
גן העצמאות בירושלים הופך למתחם הופעות עם ליין אפ חגיגי במיוחד שלום חנוך מארח את אביב גפן, שוטי הנבואה, הדורבנים, הג‘ירפות, ומיטב הלהקות ירושלמיות בהנחיית תומר שרון. מיד בתום ההופעות תתקיים מסיבת גן ענקית עד לשעות הקטנות של הלילה, בניצוחו של DJ גיא מר. במקביל משעות הערב יערכו סיורים חינם לסטודנטים המשתתפים למסלולים שונים בעיר- רחביה, משכנות שאננים וסיורים ליליים על חומות העיר. הסיורים יצאו ויחזרו לגן העצמאות. הציבור כולו מוזמן להגיע – כרטיסים בתשלום לערב גן העצמאות ניתן לרכוש בטלפון 6522226 052 יתקיים ב: גן העצמאות, מרכז העיר, ירושלים. המחיר 55 שקל אם אני לא טועה. 20:30- מופע של מיטב אומנני ישראל "לך ירושלים" בגן סאקר מיטב אומני ישראל בהופעה פתוחה לציבור הרחב במופע זמר ענק של שירי ירושלים של כל הזמנים. המופע, הנערך בשיתוף עיריית ירושלים, "אמנות לעם" ומשרד המדע, התרבות והספורט, פותח את שבוע שיר ישראלי והינו גולת הכותרת בסבב של אירועים שיעמדו השנה בסימן 40 לאיחוד ירושלים, שיתקיימו בתל אביב, חיפה, שדרות וטבריה ועוד. האמנים יבצעו את השירים המוכרים והאהובים בעיבודים מוסיקליים חדשים בניצוחו של המעבד המוסיקלי אורי קריב. שירים מרכזיים - לך ירושלים ,מעל פסגת הר הצופים, הנה אני בא, הנני כאן, אני עושה לי מנגינות, אור וירושלים, ובאו האובדים מארץ אשור, על כפיו יביא, באב אל וואד, הכותל, שבחי ירושלים, ירושלים האחרת, אני עומד על החומה, ציון תמתי, יבנה המקדש, השר מונטיפיורי, ירושלים של זהב. משתתפים מתוכננים: יהורם גאון, שקטק, הדג נחש, הראל סקעת, הפרוייקט של עידן רייכל, מוש בן ארי, שלמה גרוניך, נינט, קרן פלס, אביהו מדינה, שלומי שבת, ישי לפידות ולהקת פרחי ירושלים, חיים ישראל, להקות מחול, מופעי פירוטכניקה, מופע זיקוקי דינור. הכניסה חינם |
![]() |
![]() |
# 5 |
מ.תיכנות
|
יש לי טיול משצים לשם
![]() |
![]() |
![]() |
# 6 |
Permanently Banned
|