|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר על
|
האם צפויות בעיות באתר אם הוא יוקם על 3 שרתים?
אני בודק אפשרות לכך שפרוייקט עתידי שאני מקים ישב על שלושה שרתים שונים.
האחד - יכלול את מסד הנתונים - MSSQL (שרת windows בישראל) השני - יאחסן קבצי המשתמשים (שרת בחו"ל) השלישי - יאחסן את קבצי האתר עצמו (שרת windows בישראל) האם צפויה בעיה כלשהי באתר לדעתכם? |
![]() |
![]() |
# 2 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
לא, אך הסיכויים שיקרה משהו לאתר גדולים יותר...
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
כן..
בעיה כספית חמורה.
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
מה הכוונה קבצי המשתמשים?
ואם השרת MSSQL ושל האתר יהיו קרובים אז לא יהיו בעיות מיוחדות.
# 5 |
מנהל ראשי
|
כמובן שתלוי באופן הניהול,
אבל לא צריכה להיות שום בעיה במערך שכזה. |
![]() |
![]() |
# 6 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
|
![]() |
![]() |
# 7 |
תודה על תרומתך.
|
כמובן שיכולה להיות איטיות מסויימת
לדוגמא האתר נמצא על שרת מספר 1 ואתה שומר את הקבצים של המשתמשים על שרת מספר 3 אז המשתמש מעלה את הקובץ לשרת מספר 1 ושרת מספר 1 שולח את הקובץ לשרת מספר 3... אלה אם כן אתה עושה שהקובץ יעלה ישירות לשרת מספר 3 ושרת מספר 3 מעדכן את המסד שנמצא בשרת מספר 2 אז אין עם זה בעיה... בקיצור...אתה צריך מתכנת טוב. |
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר על
|
מתכנת טוב קיים
![]() וכן, התכנון הוא כמו שאמרת - העלאה ישירה לשרת 3 ועידכון המסד. למי שאמר שהחור יהיה גדול יותר בכיס - דווקא בדיוק ההפך. הסיבה היחידה היא שאם אני אנסה לעשות הכל על שרת אחד, אז זה יהיה בלתי אפשרי מבחינת הוצאה. שרתי ה-WIN טוחנים בכסף בקשר לכמות שטח ותעבורה... אז אולי זה בסופו של דבר יצא שווה ערך להוצאה, אבל אני אהיה עם 3 שרתים ולא אחד. |
![]() |
![]() |
# 9 |
הוסטסניון
|
מבחינת שגיאות ממש לא מתכנת טוב יתגבר על זה ממש בלי בעיה
אבל כן יכול להיות שגיאות שפתאום שרת 1 קורס ואז שרת 2 מנסה לקרוא משרת 1 אבל הוא קרס גם על זה אפשר להתגבר... אני מציע לך שכאשר ניכנסים לאתר האתר יבדוק אם 1 מהשרתים לא פועלים אם 1 מהם לא פועלים שהאתר כולו לא יפעל..כמובן עם הודעת שגיאה |
![]() |
![]() |
# 10 | |
A Al Alm Almo Almog!
תודה על תרומתך! |
ציטוט:
הרי אם השרת של המסד לא יעבוד כל האתר לא יעבוד, אם שרת האחסון של קבצי האתר לא יעבוד אז האתר לא יעבוד. אבל אם שרת הקבצים לא יעבוד זה כבר פחות חשוב(לדעתי). לא צריך להשבית אתר שלם בגלל שהשרת של קבצי הגולשים לא עובד, מקסימום מראים הודעה זמנית עד שהשרת של הקבצים חוזר, שזמנית יש תקלה X והקבצים שלכם לא יוצגו. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|