![]() |
# 1 |
Permanently Banned
|
[PHP] ממוצע, איך?
קיבלתי אתמול מהמורה שלי לתכנות את הכבוד לתכנת מערכת PHP של הציונים של הבית ספר - וכן, יש סיכוי שהיא תיהיה המערכת של הבית ספר שלי [אני ישאיר כמה חורי הבטחה בשבילי,
![]() קיצר, יצרתי את המערכת לאחר חודשיים, המערכת דיי פשוטה. מה כבר אפשר לעשות? ![]() בקיצקוץ, ביקשו ממני לעשות ממוצע של הציונים של השנה, ובאמת שחיפשתי, ואין לי מושג איך לעשות את הדבר הבא, ניסיתי משהו, אבל הוא לא פולט לי ערך, חוץ מזה שעשיתי את זה ללא ידע. אז המטרה היא שיוכלו להכניס לתיבת input של text מספר ID של ילד, ואז את המחציות שבהן אני רוצה לדעת את הממוצע ואז אני יוכל לראות את ממוצע של הציון של הילדיפ, לא הספיק לבית הספר, הם גם ביקשו ממני לעשות שחוץ ממוצע של כל ילד, תיהיה אפשרות לצפות בממוצע של כל הציונים של כל הילדים, וגם אחרי זה שיהיה ניתן לבחור מחציות. אמממ..אז בקשתי היא שאם משהו מכיר מדריך, או יכול לעזור בכל דרך כלשהי אז שיכתוב פה. תודה רבה ויום נעים. |
![]() |
![]() |
# 2 |
Fatal Error
|
המממ
טבלה פשוטה של התלמידים קוד:
tblStudents nId | sName | nClass קוד:
tblExams nId | nStudentId | sExamName | nExamSubject | nClass | nPeriod | nGrade תעשה JOIN בין הטבלאות ותוכל לשלוף כל נושא (nExamSubject) והציונים שלו. תכניס למערך JS צד לקוח את הציון בכל נושא ואז תעשה את המומצע של המערך (סכום האיברים חלק מס' האיברים + 1). כמובן שאפשר לשכלל את זה ולכל מבחן לתת משקל שונה (באחוזים) ואז אתה לוקח את הציון, מכפיל אותו באחוז ומוסיף לממוצע. בסופו של דבר התוצאה תראה משהו כזה: מבחנים בתנ"ך - מבחן פרק א' - 100 מבחן פרק ב' - 80 מבחן פרק ז' - 90 ממוצע - 90
# 3 |
הוסטסניון
|
נראה לי הוא מדבר על PHP אחי...
|
![]() |
![]() |
# 4 | |
Fatal Error
|
ציטוט:
![]()
![]() |
# 5 |
חבר פורום
|
תעשה ממוצע מתמטי, כמו בכל מקום אחר שהיית עושה ממוצע.
תרוץ על כל הציונים של התלמיד עם שני משתי עזר, אחד מונה (+1 על כל ריצה של הלולאה) ואחד סכום כל הציונים, אח"כ תחלק את סכום הציונים במספר במונה וקיבלת את התשובה. באמת, ואתה קורא לעצמך מתכנת? אתה אולי יודע PHP, אבל לא יודע לתכנת. אנשים פשוט לא מבינים את ההבדל...
# 6 |
משתמש תחת חוזה ניסיון.
|
יש שאילתת SQL שעושה את זה..
PHP קוד:
# 7 | |
Fatal Error
|
ציטוט:
קוד:
SELECT AVG(fld) FROM tbl
![]() |
# 8 |
חבר פורום
|
אלעד, הוא פשוט הוסיף alias, זה אפשרי...
ועדיף לעשות פעולות כאלה ב-PHP, הוא בדרך כלל מבצע אותם יוצר מהר (בגלל המשאבים שמוקצים לשרת HTTP לעומת המשאבים שמוקצים לשרת בסיס הנתונים והניצול של השרתים במשאבים)
# 9 | |
Fatal Error
|
ציטוט:
![]() יותר בגלל הנימוק שהוא יירצה לבטח להשתמש בנתונים ששלף ולהציג אותם. כדי לחשב את הממוצע הוא יצטרך לבצע שאילתא נוספת שתעלה לו בזמן יקר.
![]() |
# 10 |
חבר פורום
|
הסיבה שלך מעשית, שלי לוגית... אבל שתיהן נכונות... (:
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|