הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 10-02-06, 21:55   # 1
Virtual NET
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Virtual NET לא מחובר  

Talking [כתבה] קווין מיטניק יבקר בשבוע הבא בישראל (!!)

קווין מיטניק יבקר בשבוע הבא בישראל

מיטניק, כיום בן 43, יגיע לישראל בשבוע הבא כאורח הכנס הבינלאוי לאבטחת מידע של חברת המחקר IDC. "לא הייתי רובין הוד", הוא אומר בראיון ל"ידיעות אחרונות", "רציתי להיות הודיני"

קווין מיטניק, ההאקר המפורסם ביותר, יגיע לישראל בשבוע הבא כאורח הכנס הבינלאוי לאבטחת מידע של חברת המחקר IDC. לכנס, שיתקיים בתל אביב, מגיע מיטניק כמנכ"ל חברת הייעוץ לאבטחת מידע שהקים, "מיטניק סקיוריטי", ומתוכנן לשאת את ההרצאה המרכזית בנושא "אמנות ההונאה", כשם הספר הפופולרי שהוציא לפני כשנתיים וכלל הקדמה של ידידו מנוער סטיב ווזניאק (שהספיק בינתיים לפרוש "מ"אפל" עם חבילה כבדה של מיליונים).

מיטניק, כיום בן 43, אומר בראיון לדודי גולדמן במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות: "הטכנולוגיה הכי חשובה בהאקינג היא הנדסה חברתית", והוא מתכוון ליכולת לפתות אנשים כדי להוציא מהם מידע, "אף טכנולוגיה, מתקדמת ככל שתהיה, לא יכולה לעמוד בפני הנדסה חברתית".

"כל עוד יש אדם בארגון, ותמיד יהיו בני אדם בארגון, אף טכנולוגיה לא מספיק טובה", הוא אמר, "אני התבססתי על זה וכך פעלתי...צריך לדעת להקסים אנשים. לאנשים יש נטייה להיענות לבקשה כאשר מביע אותה אדם סמכותי. אם אתה מציג את עצמך כאיש המחשבים של הארגון,
ארכיון
"למדתי את הלקח שלי" / רויטרס
קווין מיטניק, ההאקר שנודע לשימצה, מביע חרטה ומנסה להשלים הכנסה באמצעות מכירה פומבית של המחשבים הניידים ששימשו אותו לפריצה לרשתות מחשבים בשנות ה-90. "אני בסך הכל מנסה להתפרנס", הוא אומר בראיון
להמשך

ובסמכותיות מנומסת אתה מדבר עם אחד העובדים, אומר לו שצריך לבצע עדכון סיסמאות ושואל אותו על נוהלי העבודה שלו, רוב הסיכויים שהוא יבקש ממך משהו - הרשאת כניסה לאיזשהו מקום, בעיה עם תוכנה מסוימת - ואז הדרך פתוחה בפניך להציע לו שאתה תיכנה סמקומ ולשאול אותו לסיסמתו".

מי הוא קווין מיטניק?

מיטניק נעצר ב-1995 לאחר מצוד שנמשך שנתיים וחצי, ולאחר שהופיע ברשימת "America's Most Wanted" של הבולשת הפדרלית. הוא נחשד, הואשם ולבסוף גם הורשע בעבירות של פריצה והסבת נזקים למחשבים מסווגים ביותר של הרשויות בארה"ב, בין היתר של הצבא האמריקני, ובעבירות של הונאה ופריצה למחשבי החברות מוטורולה, נוקיה, פוגי'טסו וסאן.

הוא גרם נזקים בסכום משוער של 80 מיליון דולר, אך לא לקח סנט לעצמו. מיטניק ישב בכלא כמעט חמש שנים ושוחרר בינואר, 2000, תחת תנאים מגבילים. כל תקופת מאסרו לוותה במאבק ציבורי של קהילת ההאקרים, שהשחיתו אתרים וניהלו פעילות מקוונת למען שחרורו.

"לא הייתי רובין הוד"

"לא הייתי רובין הוד. המטרה שלי הייתה להיות הודיני של המחשבים, לא בשביל לגנוב אלא בשביל הקסם שבדבר", הוא אומר בראיון, "רציתי להיות ההאקר הכי טוב, ובשביל זה היה צורך להגיע לקוד המקור של מערכות ולהשיג מעין מפתח מאסטר שמאפשר לך לחדור

לכל מקום. עיתונאים הפכו אותי למפורסם, אך העיתונות הפכה אותי לאוסמה בין מיטניק. לא רציתי להיות סלבריטי, רק להיות הודיני".

מיטניק הוא יהודי ומציין את יום כיפור, חנוכה בפסח. יש לו קרובים בישראל - משפחתו של המשורר המנוח דוד אבידן - והוא יפגוש אותם בביקור הקרוב. בהרצאתו יתמקד מיטניק בהונאה באמצעות הנדסה חברתית ובדרכים להשגת מידע מסחרי, כפי שאירע גם בישראל בפרשת הסוס הטרויאני, ובאפשרויות המיגון מפני התקפות.

הראיון המלא מתפרסם היום (ו') ב"ידיעות אחרונות".

נהנתי לקרוא את זה:

מיטניק הוא יהודי ומציין את יום כיפור, חנוכה בפסח. יש לו קרובים בישראל - משפחתו של המשורר המנוח דוד אבידן - והוא יפגוש אותם בביקור הקרוב. בהרצאתו יתמקד מיטניק בהונאה באמצעות הנדסה חברתית ובדרכים להשגת מידע מסחרי, כפי שאירע גם בישראל בפרשת הסוס הטרויאני, ובאפשרויות המיגון מפני התקפות.

לכתבה המלאה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3214093,00.html

כולם לכבות את המחשבים בתאריך הביקור

Reply With Quote
ישן 10-02-06, 22:54   # 2
SpyCyc
חבר מתקדם

מיני פרופיל

SpyCyc לא מחובר  

חח , האיש והאגדה (?)
  Reply With Quote
ישן 10-02-06, 23:18   # 3
Sentiment
חבר וותיק

מיני פרופיל

Sentiment לא מחובר  

האגדה והקוסם יותר נכון,
קראתי את הכתבה בעיתון ,
אתמול או שילשום שחירבנתי בשירותים חחחחחחחח
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום