|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 2 |
אושיית הוסטינג
דירוג מסחר: (0)
|
המערכת הפעלה כבר משתמשת ב-RAM, ל-cache של קבצים שבשימוש, כש-Apache מבקש קובץ, המערכת הפעלה שולפת את הקובץ מה-RAM ולא מה-HD.
MySQL, יש לו Cache פנימי. לצורך העניין Memcache יכול לשמש רק לאיחסון ה-Sessions. אופציה נוספת היא Caching ברמת שרת ה-Web (רק ב-Nginx). אבל ניתן לבצע Page cache בכל שרת Web גם בלי Memcache והביצועים דיי דומים. בקיצור, השימוש היחידי שאפשר לבצע עם Memcache הוא ל-Sessions. אם אתה מתכנן מערכת מהתחלה, אז ניתן לשלב את Memcache לייעול המערכת.
# 3 |
חבר בקהילה
|
כן אבל בעזרת memcache יש לי שליטה מלאה וככה אני יכול לנצל טוב את הראם.
אני רוצה להשתמש בו כדי לשמור מידע שאני לא רוצה לשמור על הדיסק למשל: חלק מהמידע שאני משתמש באתר זה מידע שנלקח מAPI חיצוני, אני כן רוצה שיהיה לזה קאשינג אני לא רוצה לכתוב את זה על הדיסק. מה גם שאני רוצה לשלוט על התאריך תפוגה של הקאשינג. |
![]() |
![]() |
# 4 |
אושיית הוסטינג
|
אולי יש לך שליטה מלאה, אבל 500 מתכנתים במשך שנים שיפרו את המנגנון Caching ב-RAM, אני מניח שהתוצר שלהם יעבוד יותר טוב משלך.
את המידע ניתן לשמור על הדיסק גם אם הוא נקרא 5000 פעם בשנייה (המערכת שומרת ל-RAM), ותאריך התפוגה, אפשר לשלוט על זה גם בלי Memcache
# 6 | |
I am root
|
ציטוט:
מה הפלט של הפקודה בשרת: free -m יש לך סטטיסטיקות שימוש בדיסק הקשיח לפרק זמן של 24 שעות ? אתה בטוח שצריך לייעל את הגישה לדיסק ושאתה מנצל אותו ב 100% ? אם יש לך כרגע מגבלה של גישה לדיסק שמאטה לך את האתר, הייתי מציע להסתכל קודם כל על החומרה, תבדוק תקינות טמפרטורות מערכת וכל מה שאפשר למדוד, ורק אחרי זה תתחיל לתכנן מערכות cache מתקדמות יותר בהתאם לסוג האתר שלך. מה בעצם אתה שומר בCACHE ? יש לך הרבה write? יש לך הרבה read? לפני שאתה נכנס לשדרוגים\התקנות תוכנה צד שלישי תבדוק סטטיסטיקות של mysql ( אתה יכול דרך phpmyadmin ) ותבדוק מה אתה באמת מנסה להשיג , והאם אתה משתמש בכלי הנכון לצורך העניין. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|