![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
|
תעבורה, ממנועי חיפוש בעיקר - שאלה.
באתר שלי, www.HPortal.co.il יש בממוצע 2 גיג'ה תעבורה כל יום. כפול 30 ימים בחודש זה יוצא 60 ג'יגה תעבורה בחודש, שזה המון.
ניסיתי להבין מה גורם לזה, ולבדוק אם זאת כמות הגולשים, וכנראה שלא. כי נגיד יש 1000 גולשים קבועים כל יום, ונגיד שהם מרעננים את הדף 3 פעמים, וגודל של דף ממוצע באתר שלי הוא 300KB. זה יוצא ג'יגה אחד. וגם כל זה בהגזמה פראית, כי הרי יש מטמון, בקיצור. כמות התעבורה מהגולשים הרגילים לא יכולה להגיע לכל כך הרבה. מה שגרם לי לחשוב שכנראה יש יותר מדי בוטים באתר.. חסמתי את השלושה ארבעה בוטים שמצאתי ושום דבר לא השתנה. אז עברתי לבדוק מנועי חיפוש וזה מה שגיליתי. גוגל, ויאהו, (אחראי שהאטתי את גוגל!) מרעננים כל דקה את האתר. זאת אומרת עוברים בין הדפים.. כל דקה דף אחר. לפי חישוב פשוט זה יוצא בערך 1500 ריענונים לכל אחד מהם, כל יום. נגיד 3000 ביחד, זה יוצא 90 אלף ריענונים כל חודש. שזה לא כל כך הרבה, אם העכבישים של גוגל ויאהו משתמשים במטמון, אבל אם לא - זה הרבה, הרבה מאוד. וזה עוד בלי להכליל את העכביש של מיקרוסופט (MSN + BING)... בקיצור, מישהו התנסה בכל זה? יודע משהו על הנושא ועל איך לצמצם את התעבורה למינימום? |
![]() |
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
איך חישבת את זה שהם מרעננים את הדף כל דקה?
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר בקהילה
|
מערכת שעוקבת אחרי הכניסות ממנועי חיפוש ובכל כניסה היא מוסיפה רשומה למסד נתונים..
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר וותיק
|
תנסה את Page Speed לפיירבאג- הוא מאוד יעיל..
הוא כותב על האתר שלך כמה דברים.. למשלן שלא מוגדר caching שאפשר לצמצם וכו.. עריכה: תוסיף לאתר: PHP קוד:
Last edited by AlmogBaku; 31-08-09 at 14:39.. |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר בקהילה
|
תודה אלמוג, אני אעבוד עם הPage Speedואראה אם זה משנה את כמות התעבורה..
|
![]() |
![]() |
# 7 |
משתמש - היכל התהילה
|
יש בגוגל webmasters tool יש שם אפשרות לקבוע כמה כניסות גוגל יבצע.
נסה את זה. |
![]() |
![]() |
# 8 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
וThe Chosen Generl כתבתי בהודעה הראשית, שהחישוב הוא אחרי שהאטתי את גוגל. עם הכלי של גוגל.. |
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
בהצלחה |
|
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר בקהילה
|
תראה בעבר היה לי משהו דומה וגיליתי שמישהו שמישהו העתיק תמונות מהאתר שלי
הכוונה העתיק את הקישור ישר לאתר שלו אני בתקווה שזה הבעיה עם לא מצטער בהצלחה בהמשך |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|