הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

|!|

כלים לאשכול תצורת הצגה
Prev הודעה קודמת   הודעה הבאה Next
ישן 12-04-06, 15:54   # 1
Eye-Soft
Permanently Banned
דירוג מסחר: (0)

מיני פרופיל

Eye-Soft לא מחובר  

כל מי שמעוניין לקנות תיכנות\עיצוב\קידום אתר כנסו (זאתי לא פירסומת)

אני מקווה שהמנהלים לא יכעסו עלי שאני מפרסם דבר שכזה כאן, אבל כאן מבקשים ואני חושב שצריך לתת קצת פרטים על התקציבים ההגיונים וההגיון שבבקשה ודרך הבקשה.

טוב, אז ככה.
ראיתי פה המון בקשות לתכנות אתרים, עיצוב אתרים ואפילו קידום ושיווק אתרים ובכולן יש מספר בעיות קבועות.
  1. לא מפורט כמעט שום מידע על מה שהבן אדם מעוניין לקנות. להגיד - אני רוצה אתר גדול ויפה עם חדשות לא יאפשר לאף אחד להגיע למחיר (לפחות לא למחיר הנכון). צריך לפרט מה בדיוק את רוצה. מבנה, איזה מודולים (חדשות, סקרים, תגובות). לא, זה לא ברור מאליו שאתם מקבלים הכל. כל דבר שרוצים באתר צריך לכתוב.
  2. תקציבים- אוי ואבוי. כמה דברים בסיסים. זמן = כסף, עבודה = זמן. אנשים לא רוצים לעבוד בחינם. תכנות של אתר כמו nana לא עולה 1000 שקל, הוא גם לא עולה 10,000 שקל והוא גם לא עולה 100,000 שקל (רמז, יותר...). קיבלתי וראיתי אין סוף בקשות כאלו (אני מצטט אך לא משאיר את פרטי המזמין).
הינה הבקשה (דרך מערכת ההזמנה שלי, אז זה מסודר לפי קבוצות):
מודולים באתר
ניהול תוכן
חדשות
כתבות
צור קשר
תגובות
פרסום
משתמשים
סקרים
קישורים
גלריות
עמודים רגילים

עיצוב יחודי.

---
אני קופץ לתקציב.
---
תקציב: 1000 ש"ח.

עכשיו, אם זה היה אחד יחיד זה עוד היה בסדר, אבל זה אחד מ100 (אני מקבל כמה כאלו ליום) וזה לא אחד הגרועים קרה לי שלקוח לא הבין למה צריך לשלם יותר מ500 שקל על מערכת יותר מסובכת ממה שיש כאן למעלה.
אני אתן לך דוגמא קטנה מהחיים מחוץ לקופסא:
אבי שהוא מנהל די בכיר בחברה גדולה בארץ החליט שצריך אתר חדש לחברה (אני כמובן לא יכול לעשות את האתר, אסור למנהלים להעסיק משפחה...).
קצת מידע על האתר:
מודולים-
חדשות
מוצרים - עמוד עם כל הקטגוריות של המוצרים ועוד עמוד עם הקטגוריה ושמות המוצרים וקצת פירוט על המוצרים מאותה הקטגוריה.
ניהול תוכן של העמוד הראשי ועמוד הAbout Us.

זהו... זה הכל. לא כולל עיצוב, לא כולל כלום

הצעות מחיר שהוא קיבל:
Scepia - שלושים אלף דולר.
NetCraft - עשרים אלף דולר.
עוד כ20 חברות אחרות לא מפורסמות וגדולות במיוחד - המחיר נע בין 12 ל 15 אלף דולר ברובן (השאר היה מעל...).
החברה הזולה ביותר ! - שמונת אלפים דולר (38,500 שקל).

עכשיו, אני כמובן לא מצפה שתחשבו על תקציבים שכאלו מאף אחד כאן בפורום. אני מדבר על תקציבים שמה שחשבתם בשקלים, תחליפו את זה בדולרים. הבחור שחשב על 1000 ש"ח. הייתי אומר לו לחשוב על סביבות ה1000 דולר.

חשוב מכל,
לעולם, אבל לעולם אל תקנה ממישהו שהוא זול בצורה משמעותית (דוגמא מיד) מכל השאר.
לדוגמא: אם אתם מבקשים פה אתר בפורום ואומרים לכם לפחות 2000 דולר ומגיע בחור ואומר לכם שהוא יעשה את זה ב800 שקל, יש לזה סיבה - 99% המקרים זה נגמר בזה שצריך לשלם למישהו שיתקן את הצרות או שיפתח אתר חדש לחלוטין.
אל תלכו על הזול ביותר, תלכו על האמין ביותר. מישהו שמציע לכם במחיר זול מדי ירצה ללמוד עליכם (מתחיל שלא יודע הרבה ורוצה לקפוץ ישר למים הקרים - אתם). אל תהיו שפני ניסוי של אף אחד.

אם אני אחשוב על עוד דברים חשובים אני אוסיף כאן.

הייתי ממליץ לשים את הנושא הזה כנעוץ.
  Reply With Quote

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום