View Single Post
ישן 26-01-15, 01:12   # 8
Chanan
חבר חדש
דירוג מסחר: (0)

מיני פרופיל

Chanan לא מחובר  

למען הכנות, התלבטתי אם יש טעם בכלל לטרוח להשיב לאדם שמשוכנע בכך שהוא יודע הכול ויותר טוב מכולם.

אני חושב שמשל קטן יעזור לך להבין על מה אני מדבר:
יזם אחד ישב בפגישה מול משקיעים, הכל הלך מצוין עד שהגיע הרגע שהוא החליט להסביר מה זה OEM.
אחד המשקיעים הפוטנציאליים ביקש ממנו בנימוס להתקדם הלאה, כיוון שהם מכירים היטב מונחי יסוד בפיתוח עסקי.
"אתם לא מכירים את זה!", שאג עליהם והתעקש להמשיך במצגת עד הסוף.
המשקיעים ישבו דוממים עד סוף הפגישה, אף אחד לא פצה פה יותר ובטח לא כדי להציע הצעות ייעול.
את מלאכת הסירוב הטילו על המזכירה, כמובן.

לעניינינו - במקום לבוא עם טענות בסגנון של "מה הדג יודע על המים שהוא שוחה בהם כל ימיו?" אתה מוזמן להקשיב לאנשים שככל הנראה נסיונם רב משלך (עושה הרושם שיש כאן לא מעט כאלה).
אני אשתדל להתעלם ממשפטים רדודים כגון "אין לך מושג על מה אתה מדבר" ו-"כרגע ניפצתי לך את האשליה" ואגש ישר לעניין:

טענתך כי: "אין שום קשר בין כמות הכסף שיש לי בחשבון הבנק לבין סכום ההשקעה הראשוני שאני רוצה לקבל עליו בפרויקט חדש" איננה נכונה ואני אנמק מדוע:
הסכום הממוצע לאקזיט עומד על כ- 243 מליון דולר ומכיוון שזה עתה ביצעת "אקזיט רציני" אני ארשה לעצמי להניח ש 140 אש"ח זה כסף קטן עבורך.
(CrunchBase Reveals: The Average Successful Startup Raises $41M, Exits at $242.9M)
המשמעות המילולית של הון סיכון זה שהמשקיע לוקח על עצמו סיכון. במידה והיזם שיודע את כל האמת על סיכויי ההצלחה של המיזם שלו (הרבה יותר טוב מהמשקיע) אינו מעוניין להשקיע את הכסף, הדבר הראשון שיעלה לכל משקיע פוטנציאלי בראש זה "יש משהו שהוא יודע שאנחנו לא יודעים?!"
אני בטוח שאתה לא היית מוכן להשקיע ביזם כזה ועל כן נראה לי הזוי שאתה חושב שבפורום הזה תמצא כאלו שינהגו אחרת.

בנוגע לטענתך השניה: "בנוגע לשטות שלא ניתן להעריך כמה מיזם מסוגל לעשות מ-day1 זו השטות הכי גדולה ששמעתי בשנה האחרונה." - אני לא טענתי כי לא ניתן להעריך את הכנסות המיזם ב DAY1, שכן לרוב קל מאוד להעריכן מכיוון שהן זניחות ומתגמדות ביחס להוצאות ומכאן הסטטיסטיקה הבאה:
Of all companies, about 60% of start-ups survive to age three and roughly 35% survive to age 10, according to separate studies by the U.S. Bureau of Labor Statistics and the Ewing Marion Kauffman Foundation, a nonprofit that promotes U.S. entrepreneurship
על כן לא ברור לי איך אתה רץ להבטיח רווח חודשי קבוע בגובה של למעלה מ- 5000 ש"ח החל מהחודש הראשון.

על כל מקרה, אין בכוונתי להמשיך ולפתח דיון זה בתצורתו הנוכחית.
שיהיה בהצלחה בגיוס המשקיע.
  Reply With Quote