אני לא אכתוב את זה בכוכית אלא אני אתחיל עם זה כל מה שאני רושם פה אינו ייעוץ או הסבר מגורם מוסמך סתם מהידע הכללי שלי שאספתי עם הזמן:
1. כל דבר שאתה רוצה לעשות בתור עצמאי מחייב רישומך בתור עצמאי, ישנן 3 דרגות של עסק:
- עוסק זעיר - עוסק אשר סך הכנסותיו ( הכנסות לא רווחים) בשנת מס לא עולות על סכום לאותו שנה נע בין 68,000 ל 76,000 - זה נקבע בתחילת כל שנה, עוסק זעיר הינו פטור ממע"מ הוא אינו גובה מע"מ מלקוחותיו ואינו מזדכה על מע"מ ששילם והוא מספיק קבלות בלבד.
- עוסק מורשה - עוסק מורשה יכול להתחיל מ 0 ש"ח ואין הגבלה של גודל עסק , מספר העוסק הינו תעודת הזהות של בעל העסק ואינו מהווה יישות עצמאית. עוסק מורשה מספק חשבונית מס קבלה, הוא גובה מע"מ מלקוחותיו ומזדכה על מע"מ ששילם.
- חברה בע"מ - חברה בע"מ המשמעות שהעסק (חברה) הינו יישות עצמאית כלומר אתה לא העסק אלא העסק הוא אינדיבידואל, יש לו ח.פ ( תעודת זהות משל עצמו ) והוא מהווה יישות משפטית וכלכלית לכל דבר, חברה בע"מ חייבת במס חברות וכן על כל החובות שקיימות על עוסק מורשה + ניהול ספרים כפול.
בין אם תבחר בעוסק פטור או עוסק מורשה, בנוסף לתיק במע"מ עלייך לפתוח תיק במס הכנסה עבור העסק, עלייך לבצע הנהלת ספרים וכן לשלם מס הכנסה עבור הרווחים של העסק. בנוסף יש לפתוח תיק בביטוח לאומי.
במידה ולא מדובר בסכומים גבוהים הייתי מציע לך להשתמש בשירותים כמו חשבונית לשכיר או כל חברת פרילנסר כזאת שמספקת עבורך חשבוניות ומוציאה לך משכורת. במידה ומדובר בסכומים קבועים תתייעץ עם רואה חשבון.
אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לשלוח לי בפרטי
|