אני חושב שעניתי בנימוס ועם נימוקים שנראו לי לכל הטענות והשאלות.
ישנן טענות שהצלחתי להעביר את המסר שלהם וישנן טענות שלא הצלחתי.
אני מודע לעובדה שיש רגשות מעורבים עם החוקים שאני קבעתי, מצד אחד זה מאד נוח לבעלי החברות, מצד שני זה מקשה על עסקים שעוד לא נולדו.
חלק מהנימוקים כפי שניסיתי להסביר אמורים להיטיב עם השוק בסה"כ.
למעשה השוק קיים (לדעתי) כבר בתנאים שאני מגדיר, רק לדעתי אף אחד לא אמיץ מספיק להגיד את הדברים מפורשות. יש לדעתי איזה פחד לא מבוסס של מספר עסקים שחושבים: "שאם חס וחלילה אני אעמוד על שלי ואדרוש מחיר שאני לא מפסיד בו, הלקוחות שלי ילכו למישהו שהוא יותר זול".
אני לא חושב שזה המקרה. עסקים לא קופצים מספק לספק בשביל 10 שקל חיסכון. רק הזמן השקעה בלעבור הוא יותר יקר פי כמה וכמה.
לדעתי מחירי המינימום בשוק דה-פקטו הם לא פחות מ-25 ש"ח בממוצע כמחיר מינימום.
אבל, אני לא מחפש חוקים פפוליסטיים שנשמעים טוב. אני בעד חוקים שתורמים לסה"כ של הענף בכלל ולחברה שלי בפרט, ולדעתי אילו הם חוקים שמקדמים את הענף ולא גורמים לו לדרוך במקום או לסגת.
חברה שלא יכולה לגבות מחירים שיאפשרו לה להתקדם, היא פשוט עושה טעות. אני עדיין לא הבנתי איך חברה יכולה להתקדם, לרכוש שרתים נוספים, פיירוול של צ'קפוינט או חיבורים מהירים אם היא רק מכסה את ההוצאות של האחסון של עצמה ולא מרוויחה.
אני חושב שהעמקתי הרבה יותר ממה שתכננתי ונתתי הסברים, חלקם משכנעים וחלקם כפי הנראה לא כל כך. לדעתי הנושא בשיחה חרג מהסבר החוק ומה צריך לעשות בו, אל נימוקים וסיבות אישיות שהן כבר לא ענייניות לדיון בפורום.
אני משוכנע שלכל אחד יש את הסיבות והנימוקים האישיים שלו מדוע הוא פתח חברת אחסון אתרים ולא עסק אחר אבל לא צריך לדון בכל סיבה וכל נימוק.
-אלון
|