ציטוט:
נכתב במקור על ידי dabi
אז אתה אומר שלפי הידע שציינתי בהודעה ביום עבודה של 7 8 שעות ביום אני יכול לעשות בין 6 ל 9 אלף?והחברה גם תשקיע בללמד אותי? אם כך ותוך 3 שנים אם אהיה טוב אקבל כבר 3 ספרות,אז מה הייתרון בללכת ולהוציא תואר במדעי המחשב או הנדסת תוכנה אם אז אותם משכורות ובאופציה של התואר אני מפסיד 4 שנים.אם(ובצדק) יעניין אותם רק הניסיון שלי ופחות התואר?
|
אין כאן מסלול קסם. אתה לא מחר הולך להתחיל לעבוד בחברת הייטק, לקבל משכורת חודשית מפרגנת למישהו בלי ניסיון ואחרי שלוש שנים תקבל 3(!!!) ספרות....
אתה לא תתקבל לשום חברה אם לא תוכיח את עצמך ותראה לחברה שאתה מתאים לה. זה דורש לא רק להראות משהו שעשית - אלא להראות ידע בנושאים נרחבים - כי זה מה שמחפשים היום. לא מספיק לדעת לחתוך כמה תמונות ולשים אותם ב-DIVים... יש ה-מ-ו-ן אנשים שיודעים לעשות את זה... אתה צריך שיהיה לך יתרון יחסי על האחרים. אם לא עבדת עם jQuery/mootools, התעסקת ב-AJAX, טיפלת ב-JSON, למדת על התאמת אתרים לסלולאר, התעדכנת בחידושים של HTML5, יודע איך לעשות caching ויש לך ידע וניסיון מעשי על איך להתאים את האתר שלך למנועי חיפוש - אז אתה מאחור. הקדימו אותך.
וגם אחרי, שהפגנת יכולות, יש לך ניסיון רב, פרוייקטים מרשימים, עברת את הראיון והתקבלת לעבודה...
אם לא תעבוד בצורה יעילה, תתעדכן כל הזמן בטכנולוגיות החדשות, תיהיה מוביל בחברה ותראה לראש צוות שלך את היכולות שלך - אתה לא תתקדם.
אפשר להמשיך ולהמשיך את התיאור של כל המכשולים שעומדים בדרכך... אין שום מסלול זהב. אין שום הבטחה שאפילו אם תתקבל לעבודה בחברה כלשהי - שעוד 3 חודשים לא יבואו ויגידו לך - "אה.... מצאנו מישהו שיעשה יותר... בפחות." .
וחוץ מזה, יש לך תמיד את התקרה של גודל החברה - ובחברה עם מחזור של מאות אלפים - לא בטוח שתגיע אפילו ל-2 ספרות...
תואר במדעי המחשב נותן לך ניסיון וגב לעבוד בחברות גדולות. יצירתיות, יכולת הובלה וניסיון יכולים לעזור - אבל אם וכאשר תרצה לעבוד בחברה גדולה ורצינית... אף חברת הייטק לא מעסיקה בתפקידי פיתוח אנשים בלי תואר בהנדסה/מדעי המחשב...
נסה לשאול אותך מה אתה יכול לעשות שכל שאר ה"מתחרים" (מחפשי העבודה האחרים) לא יכולים לעשות. אתה חייב שיהיה לך נישה (שימושית) שבה אתה חזק וששם תוכל להפגין את היכולות שלך... אם יש לך דבר כזה, השמיים זה הגבול.