ציטוט:
נכתב במקור על ידי gillllll
אלמוג, מצטער לא מסכים איתך כל כך - הלוואי ורק פייסבוק היו בונים אתרים נפרדים (GSM ארנה, איקאה, ועוד ועוד) ... גם בתור אתר קטן יחסית לחברה האלה רשמתי הסבר בפוסט של יגאל מאתמול על HTML 5 למה יש עניין כיום כן לבנות כך.
http://www.hosts.co.il/forums/showthread.php?t=96883
אדיר, לא התיימרתי להיות מתכנת דגול, למרות שתכנתתי כמה וכמה דברים בחיי  נכון יהיה לטעון שאני עדין לא הכי משופשף ב PHP אבל נראה לי שהידע שלי מספיק בשביל לעשות את הקוד הזה. ועם כל הדוגמאות שצירפתי כאן מתכנת טוב כפי שאתה אומר היה כבר רושם פתרון שמורכב מהדוגמאות האלה כי בסה"כ הכל כבר כאן.
אבל אני לא מחפש מהיד לפה הסיבה שאני כאן ומשתף היא א.כי זה מעניין בטח לא רק אותי. והקוד יכול לשמש אחרים ואתכם שגולשים בפורום ב. כי יש כאן גם אלמנט קידומי שבגללו אני מאד מאד חושש להשתמש בקוד מסוים בלי שאני אהיה בטוח שהוא לא יזיק לי מבחינת קידום אתרים. ג.נתקלתי בבעיות שאני לא שאין לי רעיון יעיל לפתרון שלהם.
אלו הסיבות העיקריות מלבדן יש תוצאות טובות לדיון כמו בכך שתחשף בתור מתכנת לבעיתיות שמתקבלת מאתר לסלולר. ומעצם התשובה שלך שהצעת שימוש בתג קנוניקל מראה שזה מעניין גם אותך. ולעניין ההצעות שלך :
תוכן משוכפל, אני כבר קראתי לפני שהזכרת על התגית וחשבתי להשתמש בה העניין הוא שכיוון שהדף הוא לא אחד לאחד ויש רק חלקים ממנו שיהיו משוכפלים מבחינת תוכן זהה וגם גוגל בעצמם לא הציעו להשתמש בתגית קנוניקל לא בוידאו ולא בבלוג למרות שהוא בפירוש מדבר על בעיה של תוכן דומה במסגרת של אתר סלולרי אני לא בטוח שזה מספיק ולכן אניפונה לפתרון של USER AGENT כפי שמצורף בקובץ CHECK.PHP.
אתה גם רשמת:
בנוגע לאפשרות הבחירה בין גרסה רגילה לגרסה למובייל:
אפשר ליצור קישור פשוט (domain.com/?m , domain.com/?full), לשמור את הבחירה בסיישן/עוגיה ולהתחשב בה בבדיקה.
ראיתי פתרונות כאלה אבל איך זה פותר את הבעיה השניה :
אני מעוניין שכאשר הגולש יכנס לדף פנימי למשל domain.com/?id=23 או domain.com/article.php?id=12 יותאם לו במידה והוא מגיע מפלאפון אותה כתובת רק עם הסאבדומיין לפלאפון דוגמא : m.domain.com/id?=12
|
קודם כל אתחיל עם התנצלות לגבי המשפט "הבעיה היא שאתה לא יודע לתכנת".
הניסוח המקורי היה בסגנון "הבעיה היא שאתה לא יודע לתכנת
את זה", ביצעתי מס' שינויים בתגובה עד שפרסמתי אותה וככל הנראה זה נעלם בדרך.
נושא הדיון הזה בהחלט מעניין ולמעשה גם ניחשת נכון - גם אני התעניינתי בזה בעבר כשנתקלתי בסוגיה דומה.
לגבי ההפנייה מהאתר הרגיל לאתר הסלולרי, אני לא רואה שום בעיה במימוש של זה.
אם פונקצית הזיהוי שלך מזהה את הגולש כגולש ממכשיר נייד, היא עוברת לבדיקה האם הוא קבע העדפה אישית כלשהי (האם הוא מעדיף את האתר הרגיל על פני האתר לנייד), אם לא - אתה מבצע הפנייה לאותו הנתיב אבל בתוספת הסאב-דומיין m.
מימוש לדוג':
PHP קוד:
if (is_mobile()) {
if (want_full_version() === false) {
header("Location: http://m.domain.com{$_SERVER['REQUEST_URI']}");
}
}
הקוד נועד להמחשה בלבד.
אם אתה רוצה ללמוד קצת יותר לעומק את עקרונות הפיתוח למובייל -
ממליץ לך על הקורס
Mobile Web Design & Development Fundamentals של Lynda.