View Single Post
ישן 19-04-12, 17:39   # 13
satan
חבר וותיק

מיני פרופיל

satan לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Agam Levi צפה בהודעה
עד לפני כמה שבועות, היה קריטריון בדרך להשגת דיור מוזל בעזרת המדינה שנקרא מיצוי כושר השתכרות.
לצערי, לפני כמה זמן ממשלת נתניהו הסירה את הקריטריון הזה בעוד צעד בדרך למדינת החסידים.

אני ממש לא סוציאליסט. אני קפיטליסט שמאמין בשוק חופשי ובכלכלה חופשית. העניין הוא שכמות גדולה מאוד של אזרחי המדינה, לא יכולים להגיע בזכות עצמם למצב כלכלי סביר. ממגוון סיבות, שהעיקרית בהן היא הכמות המצומצמת של המשרות בארץ. ולכן המדינה צריכה לסבסד דיור מוזל לאנשים שמגיע להם דיור מוזל.

מערכת החינוך עצמה היא רקובה מן היסוד. החינוך הפורמלי איבד את משמעותו ברגע שנדחסו לכל כיתה 40 תלמידים ויותר. מערכת החינוך צריכה לתת דגש ללמידה עצמית, בכיתות קטנות שבהן כל תלמיד לומד חומר שונה שמותאם לו. מורה אחד שמלמד לפי תכנית אחת זאת שיטת חינוך ברברית ומיושנת.
טוב בוא נדבר על עניים. איך תדע מי עני? יש לא מעט אנשים שמתלוננים על עוני בזמן שהבן שלהם עושה שיחות באייפון 4GTP החדש. איך אפשר להתלונן על מחסור באוכל ושאין לך לחם לאכול אבל כן יש אינטרנט\טלוויזיה שטוחה.

למי מגיע דיור מוזל? ולמה שאנשים לא ישאפו לעבוד פחות\לקחת עבודה עם הכנסה נמוכה יותר כדי שיהיה מגיע להם דירה..

לגבי מערכת החינוך בשנים האחרונות הוזרמו כספים, השכר של המורים עלה ותוכניות חדשות נוספו - לדעתי זה לא מספיק אבל זה שינוי לטובה. מה שאני אמרתי הוא שאפשר לנהל קפיטליזם חופשי אבל לדאוג שבאופן דרסטי מאוד ובוטה מאוד תהיה עדיפות במערכת החינוך לשכבות החלשות. לתת להם את הכלים לצאת מהעוני.
  Reply With Quote