אגם, אני ינסה לתת תשובות לשאלות שלך, אבל אם אתה רציני אני מציע לך ללכת לרב תשאל אותו ואני מבטיח לך שהוא יספק לך תשובות טובות.
לגבי רצח, לאדם יש בחירה חופשית, אם אני הולך עכשיו ורוצח מישהו אתה לא תאשים את ה' שלא מנע ממני, כי יש לי בחירה לבא ולרצוח אותו. ה' מתערב בטבע אבל בדרכים שאנחנו לא מבינים. אז לעניין השואה אתה יכול להאשים רק את הגרמנים.
הגרמנים בתקופה של השואה היו אנשים שהיה בהם אכזריות, תחפש בגוגל סיפורי האחים גרים, זה פחות או יותר המקור של הרבה סיפורים בימינו כמו שלגיה וכיפה אדומה, רק הרבה יותר אכזריים. למשל בכיפה אדומה במקום סוף טוב, הציד אונס את כיפה אדומה בסוף (אמיתי), וזה היה הסיפורים שלהם בתקופה הזאת.
אז זה שהם גרמו לשואה זה לא עניין אלוקי ולא חוסר השגחה, ולא התעללות של ה', הם פשוט אכזריים, ועם ישראל היה עם שהיה מפוזר בכל מקום והיה מוצג בתור עם מסריח ומגעיל, וקרה מה שקרה.
לגבי 70 מיליון הרוגים, קודם כל היו "רק" 6 מיליון יהודים, שזה מה שגרם להקמת המדינה, וזה מספר יחסית קטן ליהודים שנהרגו בגולה. כל שאר ההרוגים היו בעיקר במלחמה ובעיקר רוסים מברית המועצות (שהייתה מדינה אכזרית), וגרמנים.
בכל מקרה, לה' יש דרכים נסתרות, אנחנו לא יודעים מה עומד מאחורי זה, רק משערים. ותאמין במה שתאמין.
ריי, גם כיום הרבה מדענים כבר פחות מאמינים במפץ הגדול. ניתן לך דוגמא, אתה תראה קופסת זכוכיות עם מנעול שבתוכו יש אוכל מבושל. מה יותר הגיוני שמישהו הכין את התיבה, או שנגרם פיצוץ בחוף והחול הפך לזכוכית בצורת תיבה עם מנעול, והחיות שהיו באיזור התבשלו ביחד ועפו לתוך התיבה והתיבה נסגרה עליהם. דבר כזה יכול לקרות אבל הסיכויים שזה יקרה הם אפסיים ממש. ככה גם המפץ הגדול להגיד שמפיצוץ נוצר עולם עם כל כך הרבה חוקים ודברים מורכבים כל כך, זה פשוט בדיחה.
בכל מקרה, אמונה זה לא משהו שכלי, אתה מאמין כי אתה מאמין, לא חייב הוכחה לזה. זה כמו שלפני כמה מאות שנים הייתה רואה מטוס טס, לא הייתה מבין איך זה וזה גם לא היה נראה הגיוני בכלל לחשוב שזה אמיתי, אבל ראיתה ואתה מאמין בזה, אחרי זה אתה יכול לנסות ולהפנים. ככה גם אמונה, אנשים שמאמינים לא מבינים הכל, ואי אפשר להבין הכל אבל זו אמונה.
וגם כיום רוב האנשים מאמינים שיש אל, ורוב המאמינים מאמינים באל אחד שהוציא את ישראל ממצרים, אבל הם לא מסכימים לגבי מה שקרה אחר כך.
|